Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Percheziţii în Câmpulung, la traficanţi de minori şi droguri de risc

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 4864

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Septembrie_2416_Clipboard18.jpgIeri dimineaţă, 5 septembrie 2019, pe raza municipiului Câmpulung au fost desfăşurate mai multe percheziţii domiciliare, vizate fiind opt persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de droguri de risc.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, „În această dimineaţă (nr. joi, 5 septembrie), poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti, efectuează 9 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Câmpulung, la domiciliile a 8 persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de trafic de minori şi trafic de droguri de risc. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, din 2018, până în prezent, cei în cauză ar fi determinat două minore să practice prostituţia. Totodată, aceştia ar fi oferit minorelor diferite tipuri şi cantităţi de droguri, atât în schimbul unor sume de bani, cât şi în schimbul oferirii de servicii sexuale. De asemenea, poliţiştii au stabilit că persoanele vizate ar fi comercializat droguri şi altor persoane din municipiul Câmpulung.”

Proxeneţii şi traficaţii au intrat în vizorul oamenilor în luna iulie, când mama unei adolescente din Câmpulung declara jurnaliştilor, în faţa casei criminalului odios din Caracal, că fata ei, Daria, a fost racolată de o reţea de proxeneţi, dintre multele existente în Câmpulung, apoi drogată şi obligată să se prostitueze. Deşi femeia ar fi anunţat Poliţia, oamenii legii ar fi refuzat să o caute. „Pe 30 mai, a plecat de acasă. Pe 31, am spus de dispariţie. Timp de 12 zile, nu am primit niciun rezultat. Mergeam dimineaţa, seara, noaptea pentru a o găsi, pentru că, de la Poliţie, când am depus declaraţia, mi s-a spus că ei nu au personal care să meargă pe teren după ea. Adică fata mea era catalogată ca… la 15 ani (…). Apoi am primit o informaţie, unde s-a şi dovedit că a fost şi cu cine a fost, dar bineînţeles că se clasează şi e caz de dispariţie închis total. Copilul meu e dus la prostituţie şi drogat.”, a declarat mama Dariei.

Calvarul femeii a început acum un an, în perioada martie-aprilie, când fata a fost racolată prima dată, de la şcoală, de gruparea de proxeneţi. De atunci, copila ar fi dispărut de acasă de nenumărate ori, de fiecare dată cu aceeaşi indivizi. 

În prezent, Daria este internată într-un centru de urgenţă al Protecţiei Copilului. Cu lacrimi în ochi, mama acesteia a mai declarat în faţa camerelor de luat vederi: „Un copil racolat, drogat, cu creierul spălat, la 15 ani. În Câmpulung asta se întâmplă. Nu suntem singurii părinţi, dar probabil altora le e ruşine să spună. Am depus nenumărate plângeri la Poliţie, avem trei plângeri la DIICOT Piteşti, pentru trafic de persoane şi prostituţie, însă nu am primit nici un răspuns până acum. (…) A fost racolată de la şcoală, de la şcoala generală. A ajuns cumva dependentă de droguri, cerându-i organismul şi pentru asta face orice. Am găsit-o cu un domn comisar de la Câmpulung, într-un bloc, vizavi de uşa lui. Făcuse un culcuş şi dormea acolo. Noi, când am găsit-o, era murdară, nu ştiţi în ce hal era!”

Femeia s-a dus la Caracal pentru a face cunoscut cazul fetei sale şi pentru a reclama neputinţa şi ignoranţa autorităţilor vizavi de astfel de situaţii, sperând ca pe viitor să se întâmple ceva. Mama fetei vrea ca cei care se fac vinovaţi de halul în care a ajuns fiica ei să fie pedepsiţi, mai ales că ştia numele acestora. Se pare că strigătul de disperare al mamei Dariei şi-a făcut efectul, iar după acţiunea de ieri, 33 persoane, printre care şi martori, au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri. 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, participând şi jandarmi. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK