Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Sub pretextul că vor semna contracte pentru a li se citi contoarele, Câmpulungeni, păcăliţi să schimbe furnizorul de energie electrică şi gaze

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1128

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_August_2408_Clipboard15.jpgDin 2018, consumatorii casnici au posibilitatea de a-şi alege fiecare furnizorii de energie electrică şi gaze naturale care sunt în legalitate pe piaţă. Numai că nu întotdeauna „gargara” cu care agenţii de vânzări, care reprezintă companiile de profil, vin în faţa oamenilor se regăseşte şi în contracte. Fiecare consumator de electricitate şi gaze are libertatea de a-şi schimba oricând furnizorul de energie, însă unele firme au reuşit să câştige clienţi păcălindu-i. Astfel de situaţii am întâlnit recent şi la Câmpulung, zeci de persoane fiind determinate prin diferite tertipuri să-şi schimbe furnizorul de utilităţi. 

Trei maşini, cu şase agenţi

Abordarea directă la domiciliu a consumatorilor, musai cu prezentarea documentelor de identitate şi a unei facturi mai vechi, explicaţii tehnice ce par logice şi pertinente, dar care nu se regăsesc ulterior în contracte,  şi, în final, necesitatea unor semnături ale clientului pe anumite documente, fără a da timp pentru a fi citite şi înţelese, reprezintă „reţeta” aplicată multora dintre noii clienţi. O bună parte a lor au ajuns să regrete că s-au lăsat păcăliţi. Au păţit aşa ceva foarte multe persoane din Câmpulung, săptămâna trecută, când au fost puse să semneze, chipurile, nişte contracte, pentru a li se citi contoarele de energie electrică şi gaze. În realiate, li s-a schimbat furnizorul, iar când şi-au dat seama că au fost „ţepuiţi”, şi-au spus oful pe reţelele de socializare, ca să nu păţească şi alţii la fel. „3 maşini cu 6 agenţi au păcălit lumea în cartierul Grui - Câmpulung, spunând că trebuie să semneze nişte contracte, pentru a li se citi contoarele la gaz şi lumină lunar. Dar... ce să vezi? Erau contracte cu o firmă, Energia (...) S.R.L. Şi uite aşa au fost mutaţi la altă firmă de furnizare a energie.”, a postat Daniel R. pe pagina sa de Facebook, la “pachet” cu fotografiile maşinilor folosite de agenţii ţepari. 

Atenţie la documentele semnate

Oamenii trebuie să ştie că, în dorinţa de a atrage cât mai mulţi clienţi, furnizorii de energie electrică şi gaze naturale au scăzut tarifele şi au încheiat cu consumatorii contracte de furnizare a utilităţilor pe o perioadă de unul sau de doi ani. După expirarea perioadei pentru care a fost încheiat contractul, furnizorii vor putea, însă, majora preţul şi, mai mult ca sigur, vor face acest lucru, dat fiind mecanismul de formare a tarifelor, care sunt legate de valoarea la care sunt ahiziţionate energia electrică şi gazele naturale de pe bursa OPCOM sau, mai precis, de pe aşa-numita piaţă pentru ziua următoare. „Am luat o serie de măsuri, conform legislaţiei din România şi normelor stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare din domeniul Energiei (ANRE), împotriva celor care distribuie mesaje neadevărate şi înşelătoare şi rugăm consumatorii să ne sesizeze practicile neconcurenţiale ale furnizorilor de energie.Toate sesizările primite de la clienţi sunt redirecţionate către autorităţile statului, iar persoanele care sunt într-o situaţie similară sunt consiliate pentru a fi identificată cea mai bună soluţie”, susţin, într-un comunicat dat publicităţii, reprezentanţii E.ON, compania platformă care susţine şi coordonează activitatea companiilor operaţionale ale grupului E.ON în sectorul energetic din România. Ca măsuri de precauţie împotriva înşelătoriilor, E.ON recomandă citirea cu atenţie a conținutului tuturor documentelor puse la dispoziţie de reprezentanţii furnizorilor de energie electrică şi gaze. În cazul în care lipsesc informații legate de prețuri, termene de plată, valori ale taxei de reziliere, etc., sau există câmpuri necompletate, este preferabil ca potenţialul client să nu semneze contractul, pas pe care ar fi bine să-l facă doar în cazul în care a înţeles condițiile prevăzute și acestea sunt în folosul său. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK