Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Poliţia Locală, atât de chioară încât n-a văzut o “nuntă” cu 13 câini agitându-se prin tot Gruiul!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 992

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_August_2408_Clipboard14.jpgImagini de toată „frumuseţea” în Grui, unde o târlă consistentă de potăi întărâtate de o surată în călduri hălăduieşte pe străzile cartierului, printre trecătorii speriaţi şi de numărul, şi de agitaţia animalelor. Oamenii care au avut nenorocul de a se nimeri pe traseul haitei care umblă peste tot confirmă că maidanezii sunt foarte agresivi. Chit că, la auzul unei asemenea remarci lansate de un cetăţean care a trecut pe lângă ei, cu bicicleta, în zona „La ceas”, iubitoarele de câini fără stăpân vor sări numaidecât să combată teoria. Asta pentru că, tot timpul omul e de vină pentru reacţia violentă a patrupedului, conform ideilor asociaţiei care, nici la patru ani distanţă de momentul anunţării planurilor de construcţie a unui nou adăpost, n-au ajuns să-l mai inaugureze. Treisprezece exemplare canine am numărat în majoritatea instantaneelor surprinse inclusiv pe strada principală care străbate Gruiul, nu numai pe bretelele de legătură dintre blocuri. Or, la o asemenea „populaţie”, este de înţeles că dacă unul începe să se manifeste irascibil, ceilalţi îi urmează comportamentul. 

Târla câinească a fost zărită şi la ANL-uri, şi în Parcul „Prichindel”, spre groaza părinţilor, care nu-şi pot scăpa o secundă copiii din ochi, de teama animalelor care n-au atras atenţia autorităţilor locale. Şi, în special, a Poliţiei Locale, care are un post în parcul central al cartierului. Unde, de asemenea, „gaşca” a fost fotografiată, într-unul dintre raidurile nervoase prin Grui. Din nou, avem un exemplu, confirmat şi susţinut, cu opinii şi fotografii, de cetăţeni, din care reiese inutilitatea acestui serviciu public al Primăriei, care consumă anual peste 2 milioane de lei, pentru nimic. Dacă i-a scăpat atenţiei adunătura gălăgioasă, numărând treisprezece capete, care n-au stat într-un singur loc, ci au mişunat în continuu, prin tot cartierul. Că e de vină lumea pentru prezenţa lor… aşa este, nu contestăm, dar, dacă au apărut, trebuiau strânşi. Or aici era treaba comună a Poliţiei Locale, ADP-ului şi Asociaţiei „Anima”, care, pesemne, respectă şi ea, aidoma bugetarilor parteneri, zilele nelucrătoare. 

„Vina o au autorităţile, care nu-şi dau niciun interes, doar bagă banii în buzunar” 

O „nuntă” în genul celei care a alimentat paginile de socializare la începutul acestei săptămâni a ţinut trează o bună parte a cartierului Vişoi, dar parcă s-a mai potolit de câteva nopţi încoace. După care „distracţia” s-a mutat în Grui. În caz că li se pare edililor că avem ceva cu ei, din cauză că nu fac nimic, nici cei mari, nici cei mici, din subordine, poftiţi, dragi aleşi, o lectură interesantă a opiniilor votanţilor, dintre care am eliminat pe cele conţinând invective dintre cele grele la adresa lui Liviu Ţâroiu. Sursa opiniilor o constituie grupul „Muşceleni”, unde martori ai goanei maidanezilor, cu gălăgie şi mizerie, pe străzile Gruiului au postat amintiri ale „fericitului eveniment”.

=Elena Berevoianu: „Sunt în călduri. Ar fi bine să ajungă la Primărie, să intre peste ei. Oricum, cartierul Grui este jalnic, magazine transformate în cârciumi cu miros de urină, pe lângă bloc, este un haos, nu îi vede, nu îi controlează nimeni.”

=Valentin Iordan: „Era duminică şi bietele animale au pus şi ele de o nuntă! Mergeau la ginere!” 

=George Joe: „Iubiţi şi primarii indiferenţi!” 

=George Florin Ionete: „Problema este că se şi dau la oameni! Numai ieri am văzut cum se dădeau la două persoane, la ore diferite!” 

=Georgiana Bianca: „Nu mi se pare normal să vă plângeţi că sunt o grămadă de câini şi pisici pe stradă, când tot noi, oamenii, suntem de vină! Oare, de ce umblă atât de mulţi câini pe stradă? E vina lor sau a oamenilor jegoşi, care îi aruncă de mici la colţul străzii? Apoi cresc şi se înmulţesc.” 

=Georgiana S Jojo: „Ai punctat bine! Crezi că interesează pe cineva motivul? Tot amărâţii ăştia plătesc pentru jigodiile care abandonează şi nu concep să îşi sterilizeze propriile animale. Nu e vina lor, dar ei plătesc.” 

=Ady Grosu: „Umblă prin tot cartierul Grui această haită de câini. Poză făcută tot astăzi, în dreptul blocurilor ANL, ca apoi să dau de ei la Parcul „Prichindel”, de la troiţă.” 

=Alina Iancu: „Iubim câinii, dar trebuie făcut ceva şi pentru ei. Cred că li s-a dat drumul din adăpost, sunt prea mulţi. Poate nu mai au cu ce-i hrăni. Asociaţia care se ocupă cu aşa ceva să ia măsuri.” 

=Maria Gedroyc: „Aveţi grijă măcar pentru copii şi bătrâni.” 

=Florin Butoiu: „Am trecut azi pe lângă ei, pe la ceas, cu bicicleta.... foarte agresivi!” 

=Liana Şerbănescu: „Doar în România vezi maidanezi pe străzi.”

=Florina Iubu: „Şi ce se doreşte să li se facă acestor animale? Se descurcă şi ele cum pot. Poate, dacă femelele ar fi castrate, nu s-ar mai înmulţi aşa. Sau, poate, dacă am adopta câte un câine din adăposturi, s-ar face loc pentru cei de pe străzi. Altfel, aceşti câini vor fi, pur şi simplu, eutanasiaţi, ceea ce este grotesc.” 

=Liana Şerbănescu: „Animalele (câinii) nu au nicio vină. Vina o au autorităţile, care nu-şi dau niciun interes, doar bagă banii în buzunar, iar de restul nu îi interesează. A, şi ar mai fi ceva, îmi cer scuze dacă deranjez pe careva, dar în Grui sunt atâţia câini şi din cauza celor de pe la ţară (împrejurimi), pentru că au căţele care fac pui, iar stăpânii îi aruncă. Mă întreb: doctorii veterinari, oare, umblă din poartă în poartă, să întrebe ce se întâmplă cu puii? De ce nu se ia nicio măsură în privinţa asta? Ar trebui ca toţi câinii de la curte să fie înregistraţi şi medicii veterinari să facă controale, mai ales la sate.” “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK