Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Aflat în vacanţă pe litoralul românesc, Militarul muscelean Irinel Bădulescu a salvat de la înec un băieţel de 10 ani

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 516

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_August_2408_Clipboard13.jpgCaporalul Irinel Bădulescu, militar veteran în cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, din Câmpulung, membru de onoare al Ligii Militarilor Profesionişti din România, a dus, în această săptămână, la bun sfârşit o altfel de misiune, ce nu ţine de haina militară. Aflat în vacanţă pe litoral, dublul campion modial la kickboxing - WKF a salvat de la înec un băieţel de 10 ani, care fusese luat de valuri. Cu toate că erau curenţi puternici, militarul muscelean n-a stat nicio clipă pe gânduri şi s-a aruncat în apă în momentul în care a auzit mai multe persoane strigând disperate după ajutor. Copilul a fost adus în siguranţă la mal şi redat familiei.

Misiune de salvare dificilă

Incidentul s-a petrecut luni, 5 august, în jurul orei 12.00, pe plaja Modern din Constanţa. Copilul intrase în mare, împreună cu tatăl său, ignorând avertismentele salvamarilor, iar la un moment dat, din cauza curenţilor puternici şi a valurilor mari, cei doi nu au mai putut să ajungă la ţărm şi au strigat după ajutor.  Aflat pe plajă şi sesizând pericolul de înec, caporalul Bădulescu a sărit imediat în ajutorul acestora. A urmat o luptă dificilă cu marea învolburată, însă, în final, militarul a reuşit să ajungă cu băieţelul în siguranţă la mal. „Eram pe plajă şi-am auzit nişte femei ţipând. M-am uitat spre mare şi am văzut în larg trei adulţi şi un copil. Salvamarul era la circa 100-200 de metri de noi şi nu putea să acţioneze la timp. Am fluierat la el ca să-l atenţionez, să-l anunţ într-un fel, iar apoi am intrat în apă. Erau valuri urâte, nu foarte mari, dar puternice. Am ajuns lângă copil, l-am luat în braţe şi m-am îndreptat spre mal. Mi-a fost foarte greu să înaintez din cauza valurilor, care mă trăgeau înapoi, spre larg. Partea frumoasă a fost că băiatul a stat liniştit şi nu s-a panicat, căci altfel era şi mai dificil. La un moment dat, tatăl copilului mi-a spus să-l ajut şi pe el, că nu mai poate. Au intervenit, însă, ceilalţi doi adulţi şi l-au scos afară. Pe plajă am stat cu amândoi de vorbă, i-am încurajat... I-am zis băiatului să fie curajos, să nu-i fie frică de apă, ci s-o domine el pe ea. Mi-a promis c-o să înveţe să înoate mai bine. După vreo oră, m-am trezit cu el şi cu maică-sa lângă mine, pe plajă. Au venit să-mi mulţumească şi am stat din nou de vorbă cu el. Părea să-şi fi revenit. M-am mai întâlnit o dată cu el şi părinţii săi, seara, la restaurant, iar apoi nu i-am mai văzut. Ce m-a indignat pe mine la acest incident a fost faptul că, la câţi erau pe plajă în momentul ăla, nimeni nu a sărit în ajutorul lor. Se putea face un lanţ uman până la ei şi nu erau probleme cu valurile.”, ne-a povestit Irinel Bădulescu despre misiunea sa inedită la malul mării, acea de salvamar. 

Soţia militarului, Ionela Bădulescu, martoră la această aventură cu „happy-end”, a avut un mesaj emoţionant după cele întâmplate: „Astăzi, pentru câteva secunde, ai fost eroul lui, îngerul lui păzitor, sunt mândră de tine, de faptul că nu te dai niciodată înapoi de la a salva pe cineva sau de a oferi ajutorul tău, indiferent de consecinţe. Să fii sigur că binecuvântările părinţilor lui te vor ajuta pe viitor. Te iubesc! Oamenii frumoşi nu sunt întotdeauna buni, dar cei buni sunt întotdeauna frumoşi!”. Caporalul Irinel Bădulescu s-a înscris recent în Liga Militarilor Profesionişti, fiind membru de onoare al acestei organizaţii. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK