Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Marinela Olei, asociata lui Liviu Ţâroiu pentru a patra oară Mâine, Palmyra Events câştigă selecţia de oferte pentru organizarea Zilelor Municipiului

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 602

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Iulie_2399_Clipboard16.jpgContractul aranjat pentru Zilele Câmpulungului a primit aprobarea covârşitoare a Consiliului Local, care ar putea, dar nu vrea, să-i strice ploile primarului, impunându-i o licitaţie din vreme, nu cu o săptămână înainte de eveniment. Asta nu înseamnă că, dacă selecţia organizatorului sărbătorii se ţine cu câteva luni înainte, câştigă altcineva decât cine se doreşte. Dar măcar se crea o aparenţă că autoritatea contractantă s-a chinuit să atragă şi alţi competitori, cu oferte mai atractive decât adjudecatarul tradiţional, Palmyra Events. Dar dacă merge şi aşa… aleşii s-au păstrat în aceeaşi complicitate cu primarul, care susţine că nimic nu este aranjat. Concertele sigur sunt, de vreme ce artiştii sunt impuşi câştigătoarei licitaţiei, care, în mod cert, nu începe să-i sune săptămâna viitoare, ca să concerteze pe 18 şi 20 iulie, la Câmpulung. Mâine, 10 iulie 2019, se ţine selecţia de oferte, pe care o anticipăm la „una bucată”, în vederea asocierii în participaţie cu un partener, pentru organizarea evenimentului „Împreună pentru Câmpulung”, ediţia XXI. Mâine se depune documentaţia, până la ora 12.00, până la 13.00, se evaluează, iar la 16.00 se anunţă câştigătorul Palmyra Events. Poimâine este ziua rezervată contestaţiilor, iar după amiază, câmpulungenii sunt anunţaţi despre rezultatul final al sesiunii de selecţie de oferte. 

Ţâroiu se contrazice: ba a contactat, ba n-a contactat artiştii băgaţi pe gâtul asociatului    

Câmpulungenii au fost informaţi despre noul amplasament al sărbătorii, Stadionul Municipal, în privinţa căruia nu băgăm mâna în foc că va fi definitiv, după ce autorităţile vor constata că mulţimile nu vor fi din cale-afară de încântate de strămutarea „bâlciului”. Contractul municipalităţii cu Palmyra Events constă în acţiunile cele mai gustate de public, concertele de muzică uşoară de vineri şi sâmbătă, 19 şi 20 iulie 2019, şi negoţul stradal, care se mută de pe Bulevardul „Pardon” pe Stadion. Asta deşi bulevardul n-a intrat în reabilitare, condiţia care impunea transferarea târgului în afara centrului, şi aşa sufocant pe perioada verii şi fără suplimentul de aglomeraţie generat de talciocul aferent Zilelor Câmpulungului. 

Documentele întocmite de Executivul lui Liviu Ţâroiu, prezentate de formă Consiliului Local, pus, ca în fiecare an, în faţa faptului împlinit în culise, precizează o durată de patru zile, începând cu 18 iulie, până pe 21 iulie, pentru „activităţi de distracţie, comerţ cu amănuntul de produse alimentare şi alimentaţie publică, produse textile şi de artizanat, marochinărie, încălţăminte, jucării, târg tradiţional şi alte activităţi ce se încadrează în specificul sărbătorilor de tip Ziua Localităţii”.

Palmyra Events, căci firma Marinelei Olei va fi asociatul ofertant, singurul, de altfel, interesat de paranghelia anuală a municipalităţii, cum se întâmplă de patru ani încoace, de când Liviu Ţâroiu este „la butoane”, punând la socoteală şi anul de interimat 2015, va fi dirijorul a tot ceea ce se întâmplă pe domeniul public. Adică va conduce, va supraveghea şi va desfăşura toate activităţile cuprinse în contract, a căror executare îi revin nemijlocit, respectiv organizarea şi susţinerea financiară a concertelor următorilor artişti, inclusiv susţinerea cheltuielilor legate de transportul, masa şi cazarea acestora: 8Vineri, 19 iulie, în intervalul orar 20.00-24.00, concert susţinut de: Marius Bălan, Tinna, Aurel Moldoveanu, Shwan Ceantar, Sanda Ladoşi, Proconsul; 8Sâmbătă, 20 iulie, în intervalul 20.30-24.00, concert susţinut de Melinna, Sonny Flame, Anda Adam, Hara şi Compact.

Chiar dacă primarul susţine că nimeni din partea municipiului nu i-a contactat pe interpreţii şi trupele enumerate, materialul pregătit pentru selecţia de oferte prevede că lista artiştilor/formaţiilor prezentată este obligatorie. Ceea ce înseamnă că, miercuri, după ce câştigă „licitaţia” Primăriei care-şi caută partener pentru organizarea ZMC, Palmyra Events purcede la tratative cu artiştii. Despre care se ştie că, oricât de puţin solicitaţi ar fi, au cântări în perioada estivală, pentru care sunt antamaţi din vreme. Nu cu o săptămână înainte, cum vrea Ţâroiu să credem că se va întâmpla la Câmpulung.

De fapt, în timpul şedinţei de îndată, de joi, 4 iulie 2019, primarul s-a contrazis singur în privinţa stabilirii unor contacte cu cântăreţii. La începutul dezbaterii, a afirmat că asociatul „trebuie să vină cu minim suma (n.r. 90.440 lei) şi obligatoriu cu artiştii care au fost contactaţi deja. Noi am condiţionat aceşti artişti în discuţiile noastre, ce vrem noi să avem.” Iar pe la sfârşit a negat că Primăria putea contacta artiştii înaintea „licitaţiei” pentru partenerul organizator, căci acest lucru ar fi însemnat o plată anticipată, pentru angajarea lor. Fiecare crede ce doreşte din ce zice Ţâroiu.     

Treaba Palmyrei câţi bani face la Câmpulung! Înţelegerea ei cu Primăria este de numai 90.440 lei

Obligaţiile părţilor implicate în asociere sunt aceleaşi din anii trecuţi, cu menţiunea că Primăria aduce în asociere alt amplasament. Şi anume un teren de 1.720 mp, poziţionat în incinta Stadionului Municipal. Iar asociatul său, firma din Târgovişte a Marinelei Olei, care face profit dintr-o subînchiriere a domeniului public a cărei denumire este schimbată în contractele ei cu chiriaşii cu forma permisă de lege - colaborare sau prestări-servicii -, „va suporta pe cheltuiala sa exclusivă contravaloarea serviciilor muzicale prestate de artiştii şi formaţiile menţionate, precum şi contravaloarea energiei electrice consumate.” Indiferent cât câştigă Palmyra Events la Câmpulung - şi câştigă, altfel nu s-ar fi complicat deplasând „logistica” de petrecere -, valoarea care i se cere s-o aducă în cadrul contractului de asociere în participaţie nu poate fi mai mică de 90.440 lei cu TVA. Valoare care i se cere sub formă de contraprestaţie.

Ca obligaţii adiacente sarcinii principale, municipalitatea se obligă să sprijine acţiunile întreprinse pentru organizarea şi promovarea evenimentelor; să permită racordarea la sursa de alimentare cu energie electrică şi apă; să asigure ordinea publică, cu sprijinul organelor abilitate; să comunice Serviciului de Ambulanţă, Poliţiei Locale, Poliţiei Municipiului  programul de desfăşurare a manifestărilor, în scopul acordării de sprijin şi asistenţă, pe toata perioada de desfăşurare a acestora; să asigure toalete ecologice în locurile de desfăşurare a evenimentelor, precum şi igienizarea lor; să asigure, prin intermediul ADP, amplasarea de pubele, curăţenia amplasamentelor şi colectarea deşeurilor rezultate.

Magda BĂNCESCU

The most visited gambling websites in The UK