Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Medicul Teodor Mădălin Iordache, un profesionist desăvârşit în slujba oamenilor

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2106

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Iunie_2392_Clipboard01.jpgNoul purtător de cuvânt al Spitalului Municipal Câmpulung, cunoscutul chirurg Teodor Mădălin Iordache, şi-a propus, prin prisma acestei funcţii, să facă o „radiografie” a medicilor care-i sunt colegi în unitatea medicală musceleană, pentru ca oamenii să-i cunoască şi să se familiarizeze cu munca acestora. Pentru început, doctorul Iordache şi-a făcut public propriul CV, unul impresionant, care scoate în evidenţă un profesionist desăvârşit, care doreşte să-şi pună în valoare cunoştinţele teoretice şi practice acumulate de-a lungul anilor de facultate, rezidenţiat şi ca medic specialist.

Membru cu drepturi depline al Societăţii Române de Chirurgie şi al ARCE

Teodor Mădălin Iordache s-a născut pe 18 ianuarie 1976, în comuna Bughea de Jos. Este căsătorit şi are doi copii (băiat şi fată). Între anii 1982 şi 1990, urmează cursurile şcolii generale din localitatea natală, pe care a absolvit-o cu media 10. Studiile liceale le face la Liceul Sanitar Piteşti, pe care-l termină, ca asistent medical generalist, în primii 15 elevi din colectiv, cu media 9,41 la examenul de Bacalaureat. Între anii 1995 şi 2001, îl găsim la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” - Facultatea de Medicină Generală, din Bucureşti, pe care a absolvit-o în primii 30 din colectiv, cu media de atestat de 9,66. Perioada 2002-2007 este cea a rezidenţiatului, în specialitatea Chirurgie Generală, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan”, din Bucureşti, sub îndrumarea prof. dr. Niculae Iordache. În timpul rezidenţiatului a urmat cursul de chirurgie bariatrică la IRCAD-EITS (Strasbourg, Franta, prof. dr. Jacques Marescaux) şi cursul de endoscopie digestivă (Bucureşti, Spitalul Fundeni, prof. dr. Mircea Diculescu, conf. dr. Cristian Gheorghe). De asemenea, a absolvit două cursuri de chirurgie laparoscopică (noţiuni de bază şi spaţiul extraperitoneal), necesare pentru obţinerea competenţei, cea de expert-instructor în cadrul cursurilor de chirurgie laparoscopică organizate de clinică. A avut numeroase lucrări publicate ca autor şi coautor în revistele „Chirurgia” şi „Medicina modernă” (în principal, Chirurgie bariatrică şi laparoscopică, dar şi altele). Este coautor la monografia „Tendinţe actuale în tratamentul miniinvaziv al obezităţii”, autor prof. dr. Nicolae Iordache, Editura Medicală, Bucureşti 2004, şi este membru cu drepturi depline al Societăţii Române de Chirurgie şi al ARCE, dar şi membru-fondator al Societăţii Române de Chirurgie a Obezităţii (activitate întreruptă în 2007). 

În 2008, Teodor Mădălin Iordache şi-a început activitatea ca medic specialist Chirurgie Generală la Spitalul Municipal Câmpulung. Tot în anul 2008, dobândeşte competenţe în endoscopia digestivă diagnostică (obţinută prin examen organizat de Ministerul Sănătăţii în Clinica de Gastroenterologie Fundeni - prof. dr. Diculescu Diculescu, conf. dr. Cristian Gheorghe) şi în chirurgia laparoscopică, obţinută prin examenul de medic specialist. Din ianuarie 2008, este membru cu drepturi depline al EAES cu abonament la zi, la Surgical Endoscopy, iar din martie 2010, este speaker pentru firma Astra-Zeneca, curs absolvit în octombrie 2010 şi mai 2011 „Presentations skills”, organizat de TMI România. În iunie 2013, devine medic primar Chirurgie Generală, iar în mai 2018 dobândeşte competenţă în ultrasonografie generală.

Multiple competenţe şi experienţe profesionale

Competenţa în chirurgia laparoscopică şi vasta experienţă obţinută în timpul rezidenţiatului i-au permis medicului Iordache demararea activităţii de chirurgie laparoscopică în spitalul din Câmpulung, succesul fiind evidenţiat şi de prezentarea, ca unic autor, al lucrării cu titlul  „Impactul chirurgiei laparoscopice într-un spital municipal din România anului 2008”, care a fost primită cu entuziasm la Congresul ARCE (Asociaţia Română de Chirurgie Endoscopică şi Alte Tehnici Intervenţionale - filiala română a EAES (European Association for Endoscopic Surgery)) 2008. În mai 2012, prezintă la Congresul Naţional de Chirurgie lucrarea „Colecistectomia laparoscopică la femeia însărcinată”. 

Până în prezent, a efectuat peste 7.000 de endoscopii diagnostice, a asigurat diagnosticul şi hemostaza endoscopică (în urgenţă!) a hemoragiilor digestive (peste 150 de astfel de proceduri). De asemenea, a efectuat numeroase polipectomii endoscopice şi biopsierea unor leziuni gastrice sau colonic. Experienţa a fost sintetizată în lucrarea „Primul an de endoscopie digestivă terapeutică într-un spital municipal din România”, prezentată în cadrul Congresului ARCE 2009. Teodor Mădălin Iordache are o vastă experienţă în chirurgia de urgenţă generală, chirurgie laparoscopică (în principal colecistectomie, dar şi apendicectomii, ulcer duodenal perforat, chiste ovariene, în proiect rezecţii colo-rectale, histerectomie, fundoplicaturi pentru hernia hiatală), chirurgie oncologică, chirurgia defectelor parietale abdominale cu proteze, în endoscopia digestivă superioară şi inferioară, în diagnosticul leziunilor esofagiene, gastrice şi duodenale cu biopsie, rezecţie şi / sau terapie în urgenţa endoscopică (injectare leziuni hemoragice etc.) sau chirurgicală, diagnosticul şi biopsierea leziunilor colonice, rezecţia polipilor colonici sau terapie chirurgicală. 

Mai are experienţă în ecografia abdominală ca urmare a activităţii desfăşurate în cadrul spitalului, atât pentru bolnavii programaţi, cât şi în gărzi pentru urgenţe. În 2010 şi 2011, a absolvit cursurile de „Presentation skills” organizate de TMI şi a colaborat cu firma Astra-Zeneca la popularizarea produsului Nexium. Medicul Teodor Mădălin Iordache vorbeşte engleza şi franceza şi consideră că are o capacitate ridicată de lucru sub stres şi în echipă. Doreşte să profeseze într-un mediu de lucru dinamic, să aibă şansa unei cariere profesionale împlinite. Hobby-urile sale sunt lectura, internetul, sportul şi filmele. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK