Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Recidivist, pus pe scandal, potolit cu focuri de armă A sărit la poliţişti cu toporul!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 955

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Iunie_2391_Clipboard02.jpgScandal cu împuşcături, săptămâna trecută, în comuna Bughea de Sus! Doi bărbaţi s-au luat la bătaie, pe fondul consumului exagerat de alcool, fiind necesară intervenţia unui echipaj de Poliţie. În timp ce oamenii legii acţionau pentru aplanarea scandalului, unul dintre protagonişti, recidivist, în vârstă de 38 de ani, şi-a îndreptat furia asupra lor. Mai întâi i-a înjurat şi ameninţat, după care i-a atacat cu un topor. Unul dintre poliţişti a făcut uz de armă, iar agresorul a fost împuşcat în picior. A primit îngrijiri medicale la spitalul din Câmpulung, după ce iniţial refuzase ajutorul medicilor, iar după două zile a fost arestat preventiv sub acuzaţia de ultraj.

De la bătaie, la focuri de armă

Potrivit martorilor, scandalul a izbucnit joi, 6 iunie, în jurul orei 20.00, în faţa magazinului „La Dobrescu”, din zona Grui. Doi localnici s-au luat la ceartă, iar apoi la bătaie, după ce au băut zdravăn. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii de la Postul de Poliţie Rurală Bughea de Sus au intervenit pentru a stinge conflictul, folosind pentru a-i linişti pe cei doi bărbaţi şi sprayul din dotare. Scandalagiii au fost despărţiţi şi se credea că nu vor mai fi probleme. Din păcate, n-a fost aşa. Unul dintre scandalagii, Gabriel Cruceru, de 38 de ani, recidivist, cunoscut în comună pentru agresivitatea sa, s-a dus acasă şi s-a întors cu un topor, ameninţând pe toată lumea, inclusiv pe poliţiştii care au aplanat conflictul. În acel moment, unul dintre agenţi a fost nevoit să folosească armă din dotare. A tras câteva focuri în plan vertical, iar apoi spre agresor, pe care l-a rănit. Un glonţ i-a intrat în gamba stângă. Bărbatul a fugit în casă, refuzând în primă fază să primească ajutor medical. A ajuns într-un final la spitalul din Câmpulung, tot cu scandal, şi a fost îngrijit la Compartimentul de Primiri Urgenţe.

Rana nu a fost gravă

Medicul de gardă a constatat că glonţul a trecut pe lângă os şi nu a atins nimic care să-i afecteze gamba dreaptă. Bărbatul a părăsit ulterior unitatea medicală, sub semnătură, cu promisiunea că va reveni a doua zi. Evident că nu s-a întâmplat aşa. „În data de 6 iunie 2019, în jurul orei 23.00, s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Municipal Câmpulung un pacient cu vârsta de 38 de ani, cu stare generală bună, ce prezenta în treimea inferioară a coapsei drepte o plagă circulară de un centimetru în diametru, prin împuşcare, cu orificiul de ieşire în treimea superioară a feţei posterioare a gambei, minim sângerând. Clinic, fără semne de leziuni osoase sau leziuni vasculare. S-a efectuat toaleta chimică şi chirurgicală, explorarea instrumentală a traiectului plăgii prin împuşcare şi un control radioscopic în sala de operaţii ortopedie. Bolnavul prezenta şi tumefacţia mâinii drepte, cu posibile fracturi de oase metacarpiene. A fost imobilizat în atela gipsată antebraţ, plus mâna dreaptă, urmând să fie reevaluat în cursul dimineţii. I s-a recomandat să rămână sub observaţie în spital, dar pacientul a refuzat şi pe propria răspundere a părăsit unitatea medicală, menţionând că va reveni în cursul dimineţii, pentru completarea investigaţiilor, dar nu a revenit până la data prezentei.”, declara, vineri, medicul Iuliana Podea.

Arestat preventiv pentru 30 de zile

Poliţiştii au deschis un dosar pentru ultraj şi l-au înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Bărbatul a fost reţinut în primă fază, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. „În urma administrării mijloacelor de probă s-a procedat la stabilirea identităţii persoanei care a comis acţiunile de ameninţare a lucrătorului de poliţie aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, s-a conturat suspiciunea rezonabilă că, în raport de conduita sa, sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj, cu reţinerea stării de recidivă post executorie. În cauză, vizavi de această faptă şi persoană, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, s-a pus în mişcare acţiunea penală, respectiv, prin ordonanţa procurorului a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore.”, transmite procurorul de caz. Sâmbătă de dimineaţă, Gabriel Cruceru a fost adus la Parchet pentru audieri, după care a fost prezentat în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis cererea procurorului, astfel că bărbatul va petrece următoarele 30 de zile, până pe 7 iulie 2019, inclusiv în spatele gratiilor.

Condamnat pentru tentativă de omor

Gabriel Cruceru este cunoscut ca un cal breaz în comuna Bughea de Sus, prin prisma trecutului său infracţional. A fost condamnat în martie 2012, de Judecătoria Câmpulung, la un an închisoare cu suspendare, pentru conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe 28 august 2013, când era în perioada de supraveghere, individul a lovit intenţionat cu maşina un biciclist şi un localnic. A fost cercetat pentru tentativă de omor, conducere fără permis, părăsirea locului accidentului. În timpul anchetei, a convins victima, dar şi alţi martori, să depună mărturie mincinoasă, astfel că la lista lungă de infracţiuni s-a adăugat şi aceasta. A fost arestat preventiv pentru tentativă de omor abia pe 17 aprilie 2014, când a fost trimis în judecată. Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat definitiv, în 2016, la 8 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare. În perioada cât a stat închis, Gabriel Cruceanu a beneficiat şi de o învoire, pentru „bună purtare”, în perioada 22 octombrie - 27 octombrie 2018. În februarie 2019, a fost eliberat condiţionat, rămânând cu un rest de pedeapsă neexecutat de 1.159 de zile, care i se va adăuga la pedeapsa pe care o va primi, dacă va fi condamnat la închisoare.

Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK