Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Carburant furat din locomotive

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1153

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Iunie_2390_Clipboard27.jpg20 de percheziţii, dintre care patru la Câmpulung

Miercuri de dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au efectuat 20 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Galaţi şi Teleorman, la persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de furt de carburant. Vorbim despre sustragere de motorină din locomotivele unui transportator privat ce ajunge şi la Câmpulung. Potrivit oamenilor legii, în Argeş, patru percheziţii au avut loc la Câmpulung, patru la Valea Mare Pravăţ, două la Stoeneşti, şi câte una la Dragoslavele şi Mioarele. De asemenea, alte trei descinderi s-au desfăşurat la Văleni - Dâmboviţa, trei la Galaţi şi una la Videle, Teleorman.

Percheziţiile au fost efectuate într-un dosar penal instrumentat de Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş, privind săvârşirea de infracţiuni de furt calificat, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul secţiilor regionale de Poliţie Transporturi Craiova şi Galaţi, precum şi din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Dâmboviţa. Din cercetări a reieşit că, în anul în curs, 19 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 61 de ani, ar fi sustras motorină din locomotivele aparţinând unui operator privat de transporturi feroviare. Cu ocazia percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate cantitatea totală de aproximativ 700 de litri de carburant susceptibil a fi fost folosit la săvârşirea faptelor, precum şi documente şi înscrisuri. Ulterior, cei în cauză ar fi valorificat carburantul la diverse persoane. 

În zona Câmpulung, poliţiştii au efectuat patru percheziţii, în vizor fiind patru indivizi care, pare-se, ar fi furat motorină din halta Holcim. Prejudiciul este în curs de stabilire. 19 persoane au fost conduse la sediul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş, pentru audieri şi dispunerea de măsuri legale, iar după administrarea probatoriului, şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 45 şi 56 de ani, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor, iar la acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş.

Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK