Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În mod surprinzător, Doar doi suspecţi arestaţi preventiv în dosarul cardurilor bancare clonate

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 661

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Mai_2383_Clipboard12.jpgRevenim cu noi informaţii legate de percheziţiile domiciliare pe care poliţiştii DIICOT le-au efectuat, pe 8 mai, în judeţele Argeş, Constanţa, Gorj, Buzău, Ilfov şi municipiul Bucureşti, într-un dosar în care sunt vizate patru grupări specializate în skimming. În urma descinderilor, nouă persoane cu rol determinant în constituirea şi conducerea grupărilor infracţionale au fost reţinute, pe bază de Ordonanţă, pentru 24 de ore, iar dintre acestea şapte au fost prezentate ulterior Tribunalului Argeş, cu propunerea de arestare preventivă. Chiar dacă poliţiştii au adunat probe concrete, care dovedeau vinovăţia suspecţilor, instanţa de judecată a decis ca doar două persoane să ajungă în spatele gratiilor, pentru 29 de zile.

Parchetul a atacat sentinţa

Nu mai puţin de 24 de persoane au fost iniţial acuzate că ar fi clonat carduri bancare şi de carburant în ţări membre ale Uniunii Europene, folosind datele astfel obţinute pentru retrageri de bani şi alimentări cu carburant pe teritoriul altor ţări (Taiwan, Hong Kong, Republica Dominicană, Luxemburg şi România). În urma acestor fapte, 25 de persoane din Suedia, Finlanda, Olanda, Italia, Danemarca, Belgia și Estonia au fost păgubite. „Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada mai 2016 - decembrie 2018, persoanele în cauză ar fi confecţionat şi montat dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare, la ATM-uri din străinătate, respectiv dispozitive de copiere a datelor stocate pe carduri de alimentare cu combustibil, la terminale de plată amplasate în ţări membe UE. Clonele de carduri astfel obţinute ar fi fost folosite la retrageri de numerar în ţări precum Taiwan, Hong Kong, Republica Dominicană, precum şi la alimentări cu carburant, în România şi Luxemburg, unde membrii grupărilor ar fi alimentat în mod fraudulos, în interesul altor persoane, combustibil în valoare de aproximativ 50.000 de euro.”, se arăta într-un comunicat al DIICOT. În urma descinderilor, 20 de persoane au fost aduse la audieri, însă numai 9 au primit ordonanţe de reţinere pentru câte 24 de ore şi anume: Dumitru C., de 34 de ani, din Răteşti, acuzat de acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi de ultraj, Ion Iulian C., tot din Răteşti, pentru ultraj, Victor C., de 44 de ani, din Rovinari, judeţul Gorj, Ion C., de 64 de ani, din Căteasca, Corina I. de 41 de ani, din Răteşti, Sandu C., de 50 de ani, din Piteşti, Titus F., de 53 de ani, din Bucureşti, Virgiliu C., de 37 de ani, din Bucureşti şi Constantin Cătălin P., de 32 de ani, din Constanţa, toţi pentru infracţiuni informatice. Pe 9 mai, suspecţii au fost duşi din nou la audieri la sediul DIICOT, unde procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru Ion C. şi Ion Iulian C. Ceilalţi 7 suspecţi au fost duşi la Tribunalul Argreş cu propunerea de arestare preventivă. În ciuda probelor incontestabile de la dosar, instanţa a admis măsura arestului preventiv, pentru 29 de zile, în cazul lui Victor C. şi Dumitru C. De asemenea, pentru Corina I. a fost dispus arestul la domiciliu, tot pentru 30 de zile. Restul inculpaţilor sunt liberi. Sandu C. a fost eliberat fără ca instanţa să ia vreo măsură împotriva lui, în timp ce Titus F., Virgiliu C., de 37 de ani, şi Constantin Cătălin P. au fost plasaţi sub control judiciar pentru cîte 60 de zile. Parchetul a atacat sentinţa, iar apelul se va judeca la Curtea de Apel Piteşti. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK