Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Continuă procesul fermierului din Berevoeşti, judecat pentru fapte de corupţie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 857

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Martie_2366_Clipboard09.jpgLa finele lunii, un nou termen în dosarul crescătorului de animale din Berevoeşti, judecat pentru infracţiuni de corupţie. Conform rechizitoriului, musceleanul ar fi adus APIA un prejudiciu de 672.000 lei, folosind documente ori declaraţii false. Dosarul lui Victor Nechifor a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeş, în baza rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Piteşti, pe 5 octombrie 2018. 

Cu o lună înainte, pe 10 septembrie 2018, DNA a emis un comunicat, prin care Victor Nechifor este suspect de infracţiuni de corupţie. „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Victor Nechifor, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea de fonduri europene, în formă continuată. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: În perioada 2012 - 2014, inculpatul Victor Nechifor a formulat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Argeş, cereri de sprijin pe suprafaţă aferente campaniilor 2012, 2013, 2014, folosind documente false sau inexacte, pe baza cărora a obţinut subvenţii din fondurile Uniunii Europene şi din bugetul consolidat al statului, în sumă totală de 673.740 lei. În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatului. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 673.740,62 lei.”, transmitea DNA, în toamna anului trecut.

La ultimul termen, din 27 februarie 2019, cauza a fost amânată până pe 27 martie, când sunt aşteptaţi să depună mărturie martorii: Vasile Cristinel Szabo, Marian Gheorghe Boambeş şi Ioan Păuna. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK