Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarul a anunţat reparaţii ale esplanadei şi treptelor de la „Balada”. Sperăm că lucrarea va intra în programul pe 2019

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 629

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Martie_2366_Clipboard05.jpg=Dacă Primăria obţine de la Regia de Film fostul cinematograf, „Balada” va deveni un Club al Pensionarilor 

Vineri, echipa de muncitori coordonaţi de Ion Ciortan, proaspătul şef al formaţiei de salubritate a ADP-ului şi contracandidat al lui Bogdan Pătru la şefia serviciului public, a curăţat spaţiul verde al Vişoiului, zona „Balada”, cu atâta sârg, încât unii arbori au fost retezaţi cu totul din peisaj. Lucrătorii nu s-au limitat la tăierea coronamentului, considerată inclusiv la nivelul Consiliului Local prea agresivă şi inestetică - dar, mă rog, ei sunt specialiştii în peisagistică urbană -, ci au luminat zona dintre imobilele de locuinţe, tăind o parte dintre copacii ornamentali. Or fi fost bătrâni, or fi fost periculoşi, or fi fost prea umbroşi pentru reumatismul cetăţenilor - majoritatea vârstnici, după cum susţine primarul, că nu prea mai are tineri în oraş -, cert este că cei care îi doreau eliminaţi din peisaj au scăpat de ei. Ce-i drept, la vijeliile turbate care au început să măture Câmpulungul, se umpleau treptele de la “Balada” şi spaţiul verde de crengile smulse de rafale din sălciile locului, unele cu trunchiuri groase şi răsucite, semn al anilor mulţi trecuţi peste ele. Erau de atâta timp în tabloul zonei, de parcă au crescut odată cu cartierul.

De vineri, sunt „istorie”, graţie drujbelor care au defrişat la sânge, ca să se vadă că au trecut salubriştii prin Vişoi. Însuşi primarul Liviu Ţâroiu, care a decis, anul trecut, să-l retragă pe Liviu Popescu de la conducerea ADP-ului şi să-l înlocuiască cu un şef mai energic, a lăudat curăţenia de primăvară, coordonată, la începutul acestei săptămâni, de toţi şefii cei noi ai serviciului. Atâta energie le-au insuflat subalternilor, încât tare ne e că ajunge spaţiul verde câmpie cu păpădie, la cum ciuntesc uneltele de lucru orice tulpină în poziţia verticală. Dar să nu cârcotim, căci or fi avut oamenii cereri pentru sălciile bătrâne de la „Balada”, ca să fie tăiate, din raţiuni de siguranţă a trecătorilor şi a vitrinelor magazinelor de la parter, de care erau destul de apropiate. Primarul este convins că schimbarea de şef, reflectată în schimbarea manierei de lucru a serviciului public, este percepută de cetăţeni, care au ocazia să-i vadă mai mult ca oricând pe angajaţii serviciului pe străzi. Şi nu numai pe cele centrale, ci şi prin cartiere, după cum am remarcat zilele trecute. 

„Am făcut o schimbare, sper să fie o schimbare în bine, cred că vedeţi că este o schimbare în bine. Întotdeauna când este o schimbare, măcar şase luni lucrează. După aceea vedem ce se mai întâmplă. Schimbările ar trebui făcute mai des, ca să nu se plictisească.”, a comentat, în stilu-i cunoscut, primarul, care s-a angajat că îi va aduce în faţa jurnaliştilor şi pe şefii de servicii ale Primăriei, ca să-şi prezinte agenda de lucru.

Fiindcă am descris ce s-a întâmplat la „Balada”, o zonă care ne bucurăm că a ajuns, în sfârşit, în atenţia autorităţilor, căci de la un centru de altădată al cartierului, cu cinematograf, cofetărie şi magazine de tot felul, a ajuns o ruină, sunt planuri de îmbunătăţire a aspectului ei. Esplanada şi treptele intră, sperăm că în acest an, în programul de reparaţii al Primăriei şi, dacă sunt şanse ca administraţia locală să obţină clădirea fostului cinema, în incinta respectivă va funcţiona, după reabilitare, un Club al Pensionarilor. „Am fost la „Balada”, am făcut fotografii, am transmis o notă proprietarilor care au această locaţie. Le-am mai făcut o intervenţie, acum o jumătate de an - un an, prin care să ne-o cedeze nouă, fiindcă starea este deplorabilă. Avem o acţiune de igienizare şi toaletare în zonă şi facem aleea aceea, care merge spre „Balada”. Ne-au certat cetăţenii: Ce facem? Cad tencuielile şi o parte din acoperiş! Aşteptăm un nou răspuns de la ei, i-am somat, i-am avertizat că-i amendăm şi, până la urmă, sper să cedeze acest locaş, fără mari pretenţii, şi să facem acolo un club, căci nu ne permitem un cinematograf. Vom face o investiţie, pentru a fi un Club al Pensionarilor, dat fiind faptul că tineret prea mult nu avem.”, a anunţat Liviu Ţâroiu, la conferinţa de presă de săptămâna trecută. M.B.

The most visited gambling websites in The UK