Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La 2 ani şi 9 luni de când a fost ucisă cu bestialitate, Mariana Tudor Szekereş s-a întors acasă. În coşciug de plumb!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2011

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_februarie_2357_Clipboard26.jpgAu trecut 2 ani şi 9 luni de când Mariana Tudor Szekereş, o tânără în vârstă de 19 de ani, din Berevoeşti, plecată, ca mulţi alţii, să-şi încerce norocul în străinătate, a fost găsită moartă pe un câmp, în apropierea oraşului italian Salerno, într-o pustietate între Via San Leonardo şi Via Dei Carrari. Potrivit presei din peninsulă, Mariana practica prostituţia şi a fost ucisă cu bestialitate, fiind strangulată atât de puternic încât aproape că a fost decapitată. Cadavrul a fost găsit complet dezbrăcat, într-o stare avansată de putrefacţie. Părinţii tinerei au fost sfâşiaţi de durere, o durere ce s-a amplificat şi mai mult în sufletele lor în condiţiile în care oamenii nu au putut până acum repatria trupul fetei, pentru a-l înmormânta creştineşte. Potrivit informaţiilor postate pe o reţea de socializare de o comunitate de români din Italia, Mariana Tudor Szekereş a ajuns, marţi seara, în sfârşit acasă, iar joi, 7 februarie, a fost condusă pe ultimul drum.

Tânăra din Berevoeşti, ucisă de un zidar?!

Anchetatorii italieni susţineau la momentul comiterii oribilei fapte că Mariana a fost ucisă de un criminal în serie, care ar fi avut în vizor prostituate din România, mai ales că, la sfârşitul anului 2015, în aceeaşi zonă, a fost găsit cadavrul unei alte tinere, de pe plaiuri mioritice, Alina Roxana Ripa, care practica cea mai veche meserie din lume şi fusese omorâtă într-un mod similar. Investigatorii au mai avansat ipoteza potrivit căreia tânăra din Berevoeşti ar fi fost ucisă într-o altă zonă şi abandonată apoi de criminal pe câmpul de lângă Salerno. Totodată, poliţiştii nu excludeau varianta unui atac pentru aşa-zisa „protecţie” a zonei, în care ar fi fost implicaţi proxeneţi care nu ar fi fost de acord ca tânăra să le încalce teritoriul controlat de ei. În 2016, autorităţile locale din Berevoeşti, dar şi patronul firmei la care lucra tatăl Marianei au încercat să ajute, financiar, familia fetei pentru ca trupul neînsufleţit al acestei să ajungă acasă. Din păcate, autorităţile din peninsulă nu au încuviinţat acest lucru, pentru că ancheta nu fusese finalizată. În atenţia anchetatorilor se află un suspect, un zidar în vârstă de 36 de ani, Vietrese Carmine Ferrante, tatăl a trei copii, considerat a fi criminal în serie şi condamnat deja la 20 de ani de închisoare pentru uciderea unei prostituate bulgare, Nikolova Temenuzhka, în august 2017, la Pagani, provincia Salerno. În cei doi ani care s-au scurs de la moartea Marianei, investigatorii italieni au reuşit să descopere ADN-ul zidarului pe corpul tinerei din Berevoeşti, însă suspectul nu recunoaşte crima, susţinând că doar a întreţinut cu ea relaţii sexuale. Procuratura italiană consideră că Ferrante este criminalul, el fiind ultima persoană care a văzut-o în viaţă pe Mariana. „În registrul suspecţilor s-a înregistrat numele lui Vietrese Carmine Ferrante, de 37 de ani, condamnat deja pentru uciderea altei prostituate din Pagani. Unele teste clinice la momentul morţii confirmă faptul că el a fost ultimul client al Marianei. Cu toate acestea, procurorii adjuncţi Maria Chiara Minerva şi Claudia D'Alitto, care coordonează investigaţia, caută confirmarea şi nu este exclusă implicarea altor persoane. Pentru a închide cercul, a fost solicitată o extensie a investigaţiilor. Dar acum, cel puţin, Mariana se poate întoarce acasă...”, titra LACITTADISALERNO.IT la sfârşitul anului trecut.

„Dumnezeu a făcut dreptate şi mâine voi ajunge din nou acasă!”

Din păcate, Mariana Tudor Szekereş s-a întors în casa părintească într-un coşciug de plumb, iar pe 7 februarie a fost condusă pe ultimul drum de familie, prieteni şi alte persoane care au cunoscut-o şi îndrăgit-o. „Toţi cei care m-au iubit (rude, colegi, prieteni, vecini, consăteni) vă aştept să-mi aduceţi în dar o lumânare, o lacrimă şi-o floare... mâine (n.r. marţi), 5 februarie, când voi ajunge, în sfârşit, acasă, iar joi, 7 februarie, voi fi condusă de voi toţi în noua mea casă... Timpul trece, însă amintirile rămân… Au trecut 2 ani şi 9 luni de când inima mea a încetat să mai bată şi am rămas doar în amintirea voastră, fără posibilitatea de a-mi aprinde o lumânare... Dar, Dumnezeu a făcut dreptate şi mâine (n.r. marţi) voi ajunge din nou acasă, casa unde am crescut, unde am fost înconjurată de multă iubire... Ştiu, toţi mă aşteaptă, aşteptarea a fost atât de grea... Marţi (n.r. 5 februarie)... va fi o zi tristă ca toate zilele lăsate-n urma mea. E o zi care trebuia să fie altfel... o zi în care v-aş fi zâmbit timid şi frumos... Voi toţi mă veţi aştepta şi ştiu că îmi doriţi ca acolo unde sunt să am parte de toate zâmbetele şi bucuriile pe care trebuia să le am aici, printre voi... O viaţă-ntreagă să mă purtaţi în gânduri, iar eu să am o eternitate să veghez asupra celor dragi mie, să-i ocrotesc...”, este mesajul sfâşietor postat, în numele tinerei dispărute prematur, pe un cont de Facebook denumit „Comunitate”.

„Vei trăi veşnic în inimile şi în sufletele noastre!”

Tot pe acest cont au fost postate şi alte rânduri emoţionante, atât înainte, cât şi după repatrierea trupului neînsufleţit al tinerei din Berevoeşti: „Ai lăsat în urma ta amintiri frumoase şi o mulţime de goluri. Nu ştiu dacă există o altă lume şi dacă, într-adevăr, oamenii se vor mai întâlni vreodată pe lumea cealaltă, nu ştiu dacă, într-adevăr, suntem doar nişte actori pe o scenă, iar după ce ni se termină rolurile revenim la forma iniţială, fără să ne mai amintim alături de cine am jucat, chiar nu ştiu de unde venim şi unde ne ducem… însă ştiu că pe lumea aceasta ni se poate lua totul… mai puţin amintirile şi imaginaţia… Sper că ştii... că nu te vom uita niciodată... vei trăi veşnic în inimile şi în sufletele noastre! Amintiri dragi, împletite cu lacrimi de dor şi tristeţe e tot ce-avem acum, înger frumos ce n-ai plecat din sufletele noastre!”; „Dumnezeu să te odihnească în sfântă pace, îngeraşul meu. Toţi cei care aţi cunoscut-o sau toţi cei care aţi iubit-o, prieteni, colegi de şcoală, săteni, rude şi toţi care vreţi să o conduceţi pe ultimul drum pe TUDOR MARIANA, începând de mâine (n.r. marţi, 5 februarie), după amiază, când va ajunge acasă şi până joi, când va fi înmormântarea, o găsiţi la casa ei, în Berevoeşti-Pământeni, strada Râului; În sfârşit, Mari se întoarce acasă, se poate odihni în pace! Dumnezeu să te ierte, fată frumoasă..!”; „În sfârşit, acasă... Suntem siguri că tu, acolo sus, nu mai suferi şi ştiu că acum eşti printre cei drepţi, printre oamenii cu sufletul mare şi bun, aşa cum îl aveai tu! Sufletul nostru drag, de acolo de sus, înger fiind veghează asupra noastră...”; „Le suntem recunoscători tuturor celor care îi vor dărui o clipă de aducere aminte... Unii copii au plecat prea repede departe de părinţii lor. Ei au trăit cei mai frumoşi ani, cei ai copilăriei, dar... nu au apucat să creeze decât puţine amintiri, unele din cele mai triste, mai dureroase. Pentru că... au plecat în ceruri şi au devenit îngeri...”. Alex BARBU

 

The most visited gambling websites in The UK