Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După ce a dat cu maşina peste un profesor, care a murit ulterior la spital, Un şofer a fost condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpă

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Ianuarie_2354_4-5-sofer-condamnat.jpgUn tânăr de 24 de ani, din comuna Stâlpeni, a accidentat cu maşina un profesor de Matematică, victima decedând la trei zile după accident, la Spitalul Judeţean Piteşti. Moartea cadrului didactic a făcut ca încadrarea juridică a faptei să fie schimbată din vătămare corporală în ucidere din culpă.

Şoferul vinovat, Lucian Mihail Dobrescu, a fost condamnat, pe 22 ianuarie 2019, de Judecătoria Câmpulung, pentru ucidere din culpă, la doi ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei, pe durata unui termen de încercare de doi ani. A primit minim din cât era prevăzut la articolul 192, alineatul 2, Cod Penal, în baza căruia a fost condamnat.

În acest timp, bărbatul trebuie să se supună mai multor măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de această instituţie; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei.

Pe parcursul termenului de încercare, instanţa a stabilit ca Lucian Mihail Dobrescu să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei comunei Stâlpeni. Tânărului i s-a pus în vedere că, dacă nu respectă obligaţiile ce i s-au impus, i se poate suspenda revocarea executării pedepsei sub supraveghere.

Pe latura civilă, instanţa a admis, în parte, cererile de despăgubiri civile şi morale şi a obligat persoana responsabilă civilmente, Euroins România Asigurare Reasigurare SA, la plata sumei totale de 517.793,50 lei, astfel:

*217.793,50 lei (200.000 lei, daune morale şi 17.793,50 lei, despăgubiri materiale) către Doina Paraschiva;

*100.000 lei, daune morale către Florin Adrian Paraschiva;

*100.000 lei, daune morale către Carmen Georgiana Verdete; 

*100.000 lei, daune morale, câte 50.000 lei fiecărei dintre părţile civile Alexia Ştefania Verdete şi Andreea Teodora Verdete, prin reprezentanţii lor legali.

Firma de asigurări trebuie să suporte şi penalităţile de întârziere, în cuantum de 0,2% pe zi de întârziere, calculate la sumele acordate cu titlul de despăgubiri părţilor civile menţionate mai sus, începând cu a unsprezecea zi de la data rămânerii definitive a sentinţei.

Cheltuielile pricinuite de spitalizarea victimei, care nu a supravieţuit accidentului, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, vor fi achitate de aceeaşi parte responsabilă civilmente, Euroins România Asigurare Reasigurare SA, sumă care se ridică la 7.596,36 lei. Societatea asiguratoare a mai fost obligată să vireze suma de 800 de lei, cheltuieli judiciare către părţile civile. În schimb, inculpatul trebuie să suporte cheltuielile judiciare către stat, adică 600 de lei.

Hotărârea Judecătoriei Câmpulung nu este definitivă, părţile având la dispoziţie 10 zile de la comunicarea minutei pentru apel.

Profesorul a murit la trei zile de la accident, la spital

Incidentul nefericit s-a petrecut în după amiaza zilei de 7 octombrie 2016, când Cornel Paraschiva, de 61 de ani, unul dintre cei mai apreciaţi profesori de Matematică din Mioveni, se afla la Stâlpeni, unde deţinea o casă în satul Rădeşti. În ziua respectivă ploua foarte tare, iar profesorul se deplasa pe acostamentul DN 73, fiindcă nu avea trotuar la dispoziţie, lângă partea carosabilă fiind un şanţ betonat pentru preluarea apelor pluviale. A fost ajuns din urmă de un Volkswagen Golf, condus de Lucian Mihai Dobrescu, acum în vârstă de 24 de ani, din Stâlpeni, care se îndrepta spre Câmpulung. Tânărul a pierdut controlul volanului, iar maşina l-a lovit pe pieton, după care a trecut peste şanţul din beton şi s-a oprit la mică distanţă de o cruce amplasată pe marginea şoselei, semn că acolo avusese loc un accident mortal. Din lovitură, victima s-a ales cu fracturi la ambele picioare, fiind transportată la spital în stare deosebit de gravă, medicii stabilind că avea şi traumatisme craniene. 

Pe numele conducătorului auto, care, aşa cum spuneau agenţii de la Circulaţie, ar fi adormit la volan, a fost întocmit dosar penal sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă. Dar pentru că, din păcate, profesorul Cornel Paraschiva a încetat din viaţă, după trei zile de agonie, pe patul de spital, încadrarea juridică a faptei lui Lucian Mihai Dobrescu a fost schimbată în ucidere din culpă, care a fost şi obiectul dosarului în care a fost judecat şi condamnat. 

 

The most visited gambling websites in The UK