Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ţâroiu cheltuieşte 180 de milioane de lei vechi ca să-i înveţe pe subalterni bunele maniere. Dacă nici măcar nu răspund la „bună ziua”!

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 804

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2332_curs2.jpgGraţie intervenţiei în plen a consilierului local Cornel Băjan, care a reclamat public mitocănia unora dintre angajaţii Primăriei, care sunt fie prea leneşi, fie prea nesimţiţi ca să nu răspundă la „bună ziua”, Liviu Ţâroiu a dezvăluit cum cheltuieşte banii contribuabililor ca să-i educe. A uitat, însă, cât cheltuieşte pentru punerea la punct cu bunele maniere a unui colectiv, în majoritate, îmbătrânit, pe care naiv să fii ca să crezi că-l mai dai pe brazdă în anii dinaintea pensionării. Primarul, însă, nu are pesimismul nostru, aşa că a băgat adânc mâna în teşcherea şi a scos preţul unui curs pe care sunt obligaţi să-l parcurgă toţi angajaţii Primăriei. La sediul Primăriei, de data aceasta, nu la mare sau la munte, în staţiuni de odihnă, unde i-a învăţat cu nărav tot Liviu Ţâroiu, care a greşit trimiţându-i în lume needucaţi. Iată că acum îndreaptă greşeala, forţându-i să caşte la un curs ţinut, sperăm, după orele de program, pe parcursul căruia învaţă cum să se comporte cu oamenii. Până acum, instruirea n-a dat roade, de vreme ce atât unul dintre colegii de partid ai primarului, cât şi unii dintre liberali s-au plâns - sau au râs - de „vitele încălţate” din subordinea conducătorului Câmpulungului cu fălcile încleştate de neobrăzare.

Primăria cheltuieşte aproape 18.000 de lei ca să înveţe angajaţii să vorbească cu cetăţenii                                    

Cu reticenţa unei jene de a vorbi în public despre neciopliţii ocupanţi ai unui post în cea mai importantă instituţie din Câmpulung, social-democratul Cornel Băjan a deschis, totuşi, subiectul, la şedinţa Consiliului Local din 31 octombrie 2018. Astfel, atenţionându-l pe Liviu Ţâroiu de faţă cu toată lumea - că-l vedeau o groază de câmpulungeni la televizor - în privinţa impoliteţii de proporţiile unui fenomen în Primărie, îl şi obliga să ia măsuri. Măsuri despre care primarul susţine că sunt în curs de aplicare. „Poate, pentru faptul că n-am zis că sunt salariile mari în Primărie, poate, pentru faptul că nu m-am luat de aparatul Primăriei, dau „bună ziua” la o grămadă de oameni din Primărie şi nu-mi răspund.”, a sesizat în faţa Consiliului Cornel Băjan, declanşând reacţii mai mult amuzate decât afectate. „Să laşi o poză, că nu te cunosc.”, a încercat să-l îmbuneze cu o glumă Sergiu Cicu pe coleg, deşi a cunoaşte sau a nu a cunoaşte pe cineva n-are relevanţă când ţi se dă „bună ziua”. Şi nici funcţia de ales local n-are întâietate în faţa celei de vânzător de pătrunjel la simplul dat de bineţe. Tot aşa îi răspunzi şi unuia, şi altuia. 

„Vreau să le spun că pot să mă dezbrac de caracter şi să le zic o vorbă. Cum să dai „bună ziua” şi să nu ţi se răspundă?”, a continuat necăjit Băjan, care n-a putut să-i reclame nominal pe nemanieraţi, deoarece nu purtau ecuson. Faţă de colegul Băjan, liberalilor le trecuse de mult supărarea pe „muţii” din Primărie, obişnuindu-se să nu fie salutaţi. „Mi se mai întâmplă şi mie cu unii care nu vor.”, a intrat în dialog Ionel State, binedispus c-o păţesc şi oamenii primarului. „Spre liniştea dumneavoastră, să ştiţi că fiecare avem câte unul-doi.”, a adăugat Lucian Ionescu, în aceeaşi notă de ridicare a moralului camaradului consilier, un om cu bun simţ, care chiar nu i-a deranjat cu remarci înţepătoare pe conţopiştii instituţiei. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2332_curs3.jpgCe are de zis Ţâroiu faţă de o situaţie care îl face de râs, în primul rând, pe el, ca superior, chiar dacă nu conduce Primăria decât de doi ani? „Avem acum un curs, pe care îl facem cu toată lumea, de conduită vizavi de cetăţeni.”, a anunţat acesta tratamentul aplicat bădăranilor din Primărie, cu care se pierd banii de pomană, dacă nu-i au nici pe cei şapte ani de acasă. „Îi băgaţi şi pe ăia care au peste vârsta de pensionare?”, a întrebat curios Ionescu. „Peste vârsta pensionării nu există la Primărie, în afară de primar.”, a replicat Ţâroiu, „uitând” de consilierii săi personali, recrutaţi din rândul unor pensionari. „Cât a costat acest curs?”, a vrut să ştie State. „Eah, e ieftin. 4.000 de lei. Pentru toată lumea. Decât să-i trimit pe fiecare la…”, a dezinformat Liviu Ţâroiu, în mintea căruia probabil că n-au loc atâtea cifre. „Domnul primar, eu cred că e mai mult.”, nu l-a crezut nici State, moment în care primarul a săltat valoarea la 5.000 de lei. 5.000 de lei grupa de cursanţi, fără TVA.   

În realitate, cheltuiala totală se ridică la 15.000 de lei, fără TVA. 17.850 lei, cu TVA. Ce a cumpărat Primăria cu aceşti bani de la Universitatea Româno-Germană din Sibiu, organizatoarea instruirii angajaţilor din administraţia publică locală? „Servicii de formare profesională în domeniul „Comunicare şi relaţii publice în administraţia publică”, organizat în 3 grupe a minimum 10 persoane/grupă, cu durată de 5 zile/grupă x 6 ore/zi = 30 ore/grupă), pentru funcţionarii publici din cadrul Primăriei. Prestarea serviciilor de formare profesională se efectuează în scopul îmbunătăţirii cunoştinţelor, abilităţilor şi competenţelor în exercitarea funcţiei publice deţinute de funcţionarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Câmpulung. Termen de prestare - 31.12.2018.”

Superiorii cursanţilor trag nădejde că aceştia vor dobândi „capacitatea de a utiliza corect conceptele specifice domeniului comunicării şi relaţiilor publice în administraţie”, după ce vor parcurge tematica propusă: „Comunicare şi relaţii publice - noţiuni generale; comunicarea şi relaţia cu cetăţenii în administraţia publică locală; comunicarea în negocieri; relaţiile publice în administraţia publică locală. În costul cursului sunt incluse şi cheltuielile aferente formatorilor: transport, cazare, masă, indiferent de numărul cursanţilor. În urma participării şi evaluării cursanţilor, vom elibera diplome de participare şi suportul de curs aferent.”, anunţă organizatorii. 

Să-i vedem de la 1 ianuarie 2019, după ce vor trece pe la şcoala de bune maniere, pe care le-o plătim tot noi, contribuabilii, ca să fim scutiţi de priviri greţoase şi prune îndesate în gurile funcţionarilor statului. 

 

 

The most visited gambling websites in The UK