Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Durlecii, condamnaţi pentru omor, săltaţi de la supermarket, unde-şi făceau cumpărăturile

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 990

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2332_5-durleci.jpgPoliţişti ai Serviciului de Investigaţii  Criminale Argeş, sprijiniţi de jandarmi şi de mascaţi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, s-au deplasat joi seara, 1 noiembrie, către comuna Stoeneşti, unde aveau de pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii emise de Curtea de Apel Piteşti împotriva lui Dorel Durleci, de 48 de ani, şi a fiului său, Doru Vasile Durleci, de 24 de ani, pentru comiterea infracţiunii de omor calificat. Oamenii legii nu au mai ajuns la Valea Bădenilor, ridicându-i pe cei doi de la supermarketul din Vişoi, unde erau veniţi la cumpărături. Îşi făceau provizii, ştiind că vor fi ridicaţi şi încarceraţi. Aşa că mascaţii au împânzit Vişoiul, de au speriat toţi „găinarii”, care, de frică, au fugit care încotro au apucat.

Condamnaţii veniseră pregătiţi la Câmpulung, la shopping, cu bagajele făcute, mai ales că nu era prima dată când erau încarceraţi. Poliţiştii au intrat după ei în magazin şi i-au însoţit în timp ce puneau în coş de-ale gurii, iar după ce şi-au achitat cumpărăturile, i-au urcat direct în dubă şi via Penitenciarul Mioveni, fără incidente.

Tatăl şi fiul au fost încarceraţi

Fiul cel mare al familiei Durleci, Doru Vasile a fost condamnat la 20 de ani şi opt luni de închisoare, pentru omor calificat şi violare de domiciliu, iar tatăl, Dorel, la 15 ani şi opt luni de închisoare, pentru complicitate la omor calificat şi violare de domiciliu. Ei au fost acuzaţi că, împreună cu fratele cel mic, Pavel Laurenţiu, au comis triplul asasinat de la Valea Bădenilor, primul din istoria judeţului. 

Iniţial, Doru Vasile şi Dorel Durleci au fost achitaţi de Tribunalul Argeş, singurul răspunzător pentru crime fiind găsit tânărul Pavel Laurenţiu, condamnat la detenţie pe viaţă şi care, la finele lui 2017, s-a sinucis în Penitenciarul de la Mioveni (a murit înecat cu lichide pe care le-a ingerat voluntar). 

Decizia Tribunalului a fost atacată de Parchet şi de părţile vătămate, dosarul intrând pe rolul Curţii de Apel Piteşti, care, pe 1 noiembrie, a pronunţat decizia de condamnare. În ceea ce-l priveşte pe mezin,  Pavel Laurenţiu Durleci, instanţa a constatat încetarea procesului, întrucât inculpatul a decedat. Pe lângă condamnare, cei doi bărbaţi din Stoeneşti au fost obligaţi să achite părţilor civile, urmaşilor celor omorâţi, daune morale şi materiale, în sumă de 348.000 de euro: 208.000 de euro, Narcisei Tinca, daune materiale şi morale, iar lui Puiu Durleci şi Elenei Durleci, câte 70.000 de euro, daune morale. Tot ei au fost puşi să suporte cheltuielile judiciare către stat, fiecare câte 10.000 de lei. În acelaşi timp, instanţa a dispus prelevarea de probe biologice de la bărbaţi, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Şi-au măcelărit rudele în casă

Vă reamintim că, pe la ora 1.30 a nopţii de 13 spre 14 aprilie 2016, fraţii Durleci şi tatăl lor i-au ucis cu bestialitate pe Laurenţia Durleci, de 17 ani, concubina lui Pavel Laurenţiu, pe tatăl acesteia, Filip Tinca, de 37 de ani, şi pe bunicul fetei, Pavel Durleci, de 57 de ani. Agresorii îi pusese gând rău şi unui văr de-al Laurenţiei, dar nu au mai intrat peste el, deoarece nu au putut deschide poarta. Motivul măcelului a fost legat de copilul rezultat în urma relaţiei de concubinaj dintre Laurenţiu şi Laurenţia (deşi aceştia erau veri de gradul al doilea), pe care bărbatul a refuzat să-l recunoască. El a fost dat în judecată de Narcisa Durleci, mama fetei, şi, atunci, tânărul a ameninţat că se va răzbuna crunt, chiar dacă instanţa respinsese acţiunea, deoarece femeia nu avea calitatea să se adreseze judecătorilor, ci doar fiica sa.

De la acest proces a plecat totul, iar Laurenţiu Durleci a hotărât să-şi facă dreptate singur, în felul lui. A dat pe gât mai multe pahare cu alcool până după miezul nopţii, apoi şi-a luat tatăl, Dorel, şi fratele, Doru Vasile Durleci, şi s-a dus să se răzbune pe Laurenţia şi familia acesteia. Criminalii au ucis-o pe biata fată, pe tatăl ei, Filip Tinca, şi bunicul acesteia, Pavel Durleci. După atacul sângeros, agresorii au fugit spre Dragoslavele, intenţionând să ajungă la Valea Hotarului, la bunicii din partea mamei. După ce s-a dat alarma la 112, satul s-a umplut rapid de poliţişti, jandarmi şi mascaţi. Cei trei au fost prinşi după circa o oră, cu ajutorul unui filtru, şi conduşi la audieri. Au fost reţinuţi preventiv până la pronunţarea Tribunalului, adică din 14 aprilie 2016 şi până la 2 octombrie 2017, când Doru Vasile şi Dorel Durleci au fost achitaţi, iar Pavel Laurenţiu Durleci a rămas în arest ca să-şi ispăşească condamnarea pe viaţă. 

 

The most visited gambling websites in The UK