Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Instanţa i-a interzis agresorului lui Simene să mai intre în cârciumi în următorii cinci ani

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 617

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2332_5-simene.jpgÎn primăvara acestui an, Vicenţiu Lucian Pîrnuţă, agresorul preşedintelui UNPR Rucăr, a fost condamnat. Victima, Dănuţ Simene, nemulţumit de sentinţa Judecătoriei Câmpulung, a contestat-o, iar instanţa superioară i-a admis apelul şi a mărit pedeapsa bătăuşului, dar şi valoarea daunelor morale.

Judecarea rucăreanului Vicenţiu Lucian Pîrnuţă, pentru lovire şi alte violenţe, a debutat pe 28 iunie 2017, după ce Judecătoria Câmpulung a admis rechizitoriul Parchetului. În proces a fost parte civilă şi Spitalul Municipal Câmpulung, pentru recuperarea contravalorii tratamentului medical aplicat lui Dănuţ Simene pe 25 mai 2016.

Timp de mai multe luni, dosarul rucărenilor a fost plimbat de la Judecătoria Câmpulung, la Tribunalul Argeş. Judecătorul de caz de la Câmpulung a fost de acord cu cererea părţii vătămate, Dănuţ Simene, schimbând încadrarea faptei, din infracţiunea de lovire şi alte violenţe, în cea de tentativă de omor, în acelaşi timp declinând competenţa soluţionării cauzei pentru Tribunalul Argeş. Instanţa superioară, la rândul ei, a dispus revenirea la încadrarea iniţială a faptei, de lovire şi alte violenţe, dosarul întorcându-se spre definitivare la Judecătoria Câmpulung. 

Pe 16 mai 2018, a fost dată sentinţa, Completul Penal condamnându-l pe Vicenţiu Lucian Pîrnuţă la amendă penală în valoare de 5.625 lei, reprezentând 225 de zile amendă a câte 25 de lei ziua. Tânărul a fost obligat să achite Spitalului Municipal Câmpulung contravaloarea serviciilor de îngrijiri medicale ale părţii vătămate, 345,20 lei, iar lui Dănuţ Simene, 238 lei, daune materiale, şi 10.000 lei, cu titlu de daune morale. Cheltuielile judiciare către stat, în sumă de 700 de lei, au fost puse tot în sarcina lui Vicenţiu Lucian Pîrnuţă.

S-a dublat valoarea daunelor morale

Cum sentinţa nu a fost definitivă, partea vătămată, Dănuţ Simene, a contestat-o, iar apelul s-a judecat la Curtea de Apel Piteşti. După două amânări, pe 29 octombrie 2018, s-a emis pronunţarea definitivă, prin care s-a majorat pedeapsa amenzii penale aplicate lui Vicenţiu Lucian Pîrnuţă, de la 5.625 de lei, la 11.250 lei, adică s-a dublat suma pentru o zi, de la 25 de lei, la 50 de lei, în acelaşi timp multiplicându-se de două ori şi cuantumul daunelor morale, 10.000 de lei, la 20.000 de lei. În sentinţa Curţii de Apel Piteşti se prevede şi că inculpatului i se interzic, pe o perioadă de cinci ani, drepturile de a comunica cu victima, Dănuţ Simene, şi de a se apropia de acesta, dar şi dreptul de a se afla în localuri care comercializează băuturi alcoolice. În rest, dispoziţiile sentinţei date la Câmpulung au rămas neschimbate.

Reamintim că scandalul de la Rucăr s-a întâmplat spre sfârşitul campaniei electorale a alegerilor locale din 2016. Patronul restaurantului „Doi cocoşi”, Dănuţ Simene, a fost chemat de acasă, pe 25 mai 2016, de o salariată, care nu reuşea să scoată din local doi clienţi, care refuzau să plece, chiar dacă li se comunicase că programul cârciumii s-a încheiat. Ajuns la restaurant, care este chiar vizavi de locuinţa lui, a găsit-o pe angajată baricadată în bucătărie, după ce fusese ameninţată şi înjurată de cei doi clienţi, şi s-a trezit că e şi el înjurat. După un schimb de replici, unul dintre nemulţumiţi s-a năpustit asupra patronului şi l-a lovit cu pumnii şi cu picioarele, dar şi cu o ladă plină cu sticle. Într-un moment de neatenţie a agresorului, Simene a fugit şi s-a ascuns în parcarea localului, timp în care fata de la bar a sunat la 112, iar la faţa locului au venit Poliţia şi o Salvare.

The most visited gambling websites in The UK