Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Liviu Ţâroiu are intenţia să pună în cartiere containere, fie subterane, fie supraterane, ca să nu mai vadă mizerie în jurul lor

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 675

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2324_23-taroiu.jpgPrimarul a anunţat, pentru anul viitor, schimbări consistente în aspectul platformelor din cartiere, de unde angajaţii firmei Financiar Urban preiau gunoiul menajer. Veştile au fost lansate în contextul sesizării de către liberali a îmbunătăţirii imaginii rampei de transfer din Grui, unde, mai bine de un an, se înălţaseră nişte mormane de dimensiuni considerabile. Mormane care au început să scadă, datorită dotării operatorului de salubritate cu logistica necesară selectării resturilor. „Şi-au adus utilaj de selectare - a sesizat Lucian Ionescu -, separă sticla, cartonul, plasticul, colectează aparatură electrică, electrocasnică, le încarcă în nişte containere şi le duc la reciclat. Au început să scadă munţii de gunoaie.” „Dacă n-ajung până în 2020 la 50% reciclare, suntem penalizaţi şi noi, şi operatorul.”, a completat Liviu Ţâroiu, armonia de opinii pozitive la adresa Financiar Urban fiind întreruptă de intervenţia lui Ionel State: „Dacă la rampa de gunoi îşi fac treaba, la ghene nu prea şi-o fac.” 

Şi să vrea să şi-o facă, oamenii societăţii sunt depăşiţi de cantitatea şi natura mizeriei, care constă nu doar în sacul menajer, ci şi în mobilierul vechi, conţinutul şifonierului, molozul rezultat din renovările interioare ale apartamentelor şi câte alte resturi care ajung să blocheze accesul către tomberoane. Atunci când nu blochează tomberoanele, pe care, din păcate, le folosesc, la comun cu proprietarii de apartamente, şi patronii prăvăliilor din cartier, care le umplu rapid cu cartoane. 

„Nici ei (n.r. nu-şi fac treaba), nici noi.”, a replicat primarul în contextul acuzelor liberalului la adresa firmei care nu curăţă platformele în totalitate. Am avut discuţii permanente, dar şi noi aruncăm pe jos de mamă-mamă! Pentru anul viitor, am primit nişte idei şi nişte proiecte de ghene de gunoi altfel, ori subterane, ori supraterane, cu imposibilitatea de a arunca pe lângă şi de a scoate câinii resturile din ele. O să ne coste nişte bani, dar o să vă fac propunerea. Un container este până în 30.000 lei, cu cinci compartimente, pe fiecare tip de deşeu, cu deschidere şi preluare selectivă, fiindcă acum, ca cetăţeni, nu facem nimic în această privinţă. N-o să mai fie măcar mizerie în jur.”, crede Liviu Ţâroiu. 

 

The most visited gambling websites in The UK