Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

„Ne luăm copiii de la şcoală, ca să nu-i mănânce câinii”

Sătenii de la Valea Mare sunt revoltaţi că Primăria nu face nimic cu cei 15 maidanezi care atacă lumea: 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2323_45-sesizare3.jpgMai mulţi localnici din comuna Valea Mare Pravăţ sunt terorizaţi, zi şi noapte, de o haită de câini fără adăpost, ce au împânzit localitatea. Oamenii spun că au făcut numeroase sesizări şi atenţionări la Primărie, însă, de la o zi, la alta, devine tot mai dificil să circuli pe străzi, din cauza animalelor. 

Angajaţii care ies de la schimbul II umblă cu bolovani în buzunar, de teama câinilor

Cel mai des, câinii se pot găsi în zona terenului de sport comunal, acolo unde, din cauza unui gard deteriorat, animalele intră cu uşurinţă şi bagă spaima în copii. Lucian Măcărescu, un localnic din Valea Mare Pravăţ, obosit să mai încerce să rezolve problema la Primărie, a încercat pe mai multe căi, în municipiul Câmpulung. El povesteşte că nu are nimic cu animalele, însă acestea devin agresive atunci când nu au ce mânca. Atât pentru el, cât şi pentru oamenii din zonă, noaptea este terorizantă din cauza acestor patrupede fără stăpân. La Primăria localităţii, oamenii au mers şi au cerut ajutorul, însă timpul a trecut fără să se facă vreo schimbare. 

„Vecinul de acolo, de lângă domnul primar, a lăsat copiii în baza sportivă, la părculeţ, şi s-a dus la magazin. Noroc că a fost altcineva cu ei, că altfel îi mâncau câinii. Eu am făcut sesizare la Primărie, cu semnătura fiecărei persoane nemulţumite. Sesizarea este la Primărie, cu număr de înregistrare. Nu am primit niciun răspuns. De o lună de zile. De-ar lua câte unul pe zi sau unul la o săptămână. Sunt persoane care le dau de mâncare şi persoane care nu le dau. La mine în curte am câinii legaţi şi câinii comunei intră oriunde. Sunt vreo 15.”, spune Lucian Măcărescu.

Cu această problemă nu se luptă numai copiii care se joacă în localitate, ci şi adulţii care lucrează pe schimburi şi se întorc pe seară sau chiar la mijlocul nopţii acasă. „Eu fac naveta la cablaje. Când vin de la schimbul 2, trebuie să am bolovanii în buzunar, că nu pot să trec altfel. Dacă le dau petarde, mă înjură lumea apoi. Domnului primar i-am spus de patru ori, apoi am făcut şi sesizarea la Consiliul Local şi mi-au zis: „Da, Luci te rezolvăm, băgăm în şedinţă.” Eu le-am spus că nu e numai pentru mine neapărat, dar cum poţi tu să ai curaj să îţi laşi copiii în baza sportivă? E ca în junglă acolo. Vecinii au ajuns să îşi încuie uşile, să se ferească mereu. În faţa stadionului sunt tomberoane. De aceea, dimineaţa să veniţi să vedeţi mizerie. După aceea au văzut că nu mai au ce lua din tomberoane şi intră în curţi. Domnul primar spune mereu că o să îi ia, dar nicio schimbare.”, mai spune localnicul. 

„Anima” nu întreprinde nimic fără girul Consiliului Local 

Dacă a văzut că nu reuşeşte să facă o schimbare împreună cu cei de la Primărie, bărbatul a încercat să apeleze la societatea „Anima”, însă răspunsul primit nu a fost bunul îmbucurător. „Am sunat la ăştia cu câinii. Dar mi-au zis: „Venim să vi-i luăm numai cu hotărâre prin Consiliul Local.” Ei au mai spus: „Vin şi îi iau, îi castrez, îi ocrotim, dar vorbeşte cu Consiliul Local, că nu ţine de noi.”, a completat bărbatul.

Stresul că patrupedele devin agresive a cuprins majoritatea oamenilor care locuiesc în zona terenului sportiv din localitate şi nu numai. Lucian Măcărescu mai povesteşte că la strângerea de semnături pentru sesizarea la Primărie au participat foarte mulţi locuitori, într-un timp record. „Sunt destui oameni nemulţumiţi. Am strâns semnăturile de pe strada unde locuiesc. Nici măcar nu am lăsat mult foaia la semnat, că mă grăbeam să o duc, dar imediat am strâns multe. Nu mai poţi să treci de aceşti câini. Toată lumea are copii. Când nu e meci, se joacă copiii, dar nu au cum, din cauza câinilor. Vine iarna. Sunt copii care vin de la şcoala iarna, la şapte, la şase, şi se duc părinţii înaintea lor din cauza câinilor. Sunt copii care se duc aşa. Şi la copilul meu, şi la soţia mea, mă duceam la staţie să îi iau, ca să nu îi încaiere câinii. Nu este singurul caz.”, spune Lucian Măcărescu.

Boncoi: „Sunt de atâtea mandate, am îmbătrânit, dracu’, primar şi nu am avut discuţiile astea”

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2323_45-sesizare2.jpgOamenii nu vor decât ca aceste animale să ajungă într-un loc special, unde să primească îngrijire şi hrană, pentru a nu mai fi agresive. Am luat legătura şi cu primarul comunei Valea Mare Pravăţ, Ion Boncoi, pentru a ne spune o părere despre această situaţie deranjantă. Întrebat despre sesizare, primarul Ion Boncoi a răspuns: „Domnule, eu nu ştiu de câinii aceştia. Să vină la mine să îmi spună de sesizare şi eu rezolv cazul. Sunt de atâtea mandate, am îmbătrânit, dracu’, primar şi nu am avut discuţiile astea. La el ştiu, e vecinul meu. Ştiu de câini. Vă promit eu că se iau măsuri, dar nu este aşa cum zice el. Sunt trei patru câini, cine, dracu’, i-a pripăşit pe acolo, că tot aşa... îi luăm pe o parte, îi ducem pe Grui, dar apar iar. De specificat este că am licitat tot, facem gardul acolo în spatele terenului de sport. Va fi un gard de plasă la patru metri şi de aici nu o să se mai întâmple”. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2323_45-sesizare.jpgÎn schimb, reprezentanţii societăţii „Anima” ne vorbesc despre problema câinilor din Valea Mare Pravăţ şi intervenţia oamenilor ca societatea să îi strângă. „Să îmi spuneţi dumneavoastră: Valea Mare e a municipiului Câmpulung? Nu! Deci, problema câinilor maidanezi de pe o stradă dintr-o localitate este problema Consiliilor Locale. Noi suntem un ONG, nu Ecarisaj, avem o înţelegere simplă cu Primăria Câmpulung doar să ţinem situaţia sub control. Adică: pe zona municipiului Câmpulung, câini, căţele care sunt în călduri şi formează haite, câini abandonaţi cu boli de piele, căţeluşi abandonaţi pe la tomberoane, genul asta. Am umplut un adăpost deja, nu putem să luăm şi din alte localităţi, deoarece cheltuielile sunt foarte mari, cu salarii, cu tot. Sunt bani privaţi, nu ai Primăriei, ci ai asociaţiei din Germania. Plus sterilizări. Facem sterilizări gratuite şi îi ajutăm cu cea mai mare plăcere. Am făcut sterilizări gratuite şi pe Voina, Lereşti, acum avem pe oraş, că s-au abandonat iarăşi foarte mulţi. Consiliul Local poate să ia legătura cu un ecarisaj. Spre exemplu, Primăria Mioveni, care au serviciu de ecarisaj şi contra cost fac un contract şi vine un echipaj, le ridică câinii.”, ne-a spus Dorin Todiruţ, reprezentant „Anima”. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2323_45-sesizare-4.jpgRămâne de văzut cine va lua o hotărâre ca animalele străzii să ajungă la adăpost, dar, până atunci, patrupedele vor continua să fie o problemă pentru localnicii din Valea Mare Pravăţ. 

 

The most visited gambling websites in The UK