Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

„Cindrelul” nu atrage prichindelul. Ţâroiu a mutat bâlciul din „coasta” locului de joacă pe locul fostei centrale termice

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2321_parc-grui.jpg„Cindrelul”, care se vrea o concurenţă pentru „Princhindelul”, locul de joacă amenajat de comunişti lângă Cimitirul Grui, şi „fârtatele” post-decembrist, realizare a primarului Călin Andrei, pe locul mlaştinii unde trebuia să se ridice o şcoală, a fost mutat după relatările din presă, de la începutul săptămânii. Dorind să vizionăm deznodământul uneia dintre lucrările despre care a vorbit primarul Liviu Ţâroiu la conferinţa de presă de săptămâna trecută, am rămas stupefiaţi la vederea unui bâlci care a „încălecat” parcul pentru copii din vecinătatea Complexului Grui. Acest spaţiu de descărcare a energiei celor mici, executat în cadrul unui program cu fonduri de mediu - celebra investiţie de 13 miliarde de lei vechi, constând în spaţii verzi în Grui -, s-a înnoit şi în sens pozitiv, şi în sens negativ. După îmbrăcarea suprafeţei de joc cu un covor elastic, operaţiune pentru care a fost nevoie de închiderea locului de joacă, pentru a se întări primul strat turnat, înainte de acoperirea cu tartan, deschiderea s-a făcut cu bâlci, la propriu. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2321_parc-grui2.jpg

În „coasta” părculeţului primenit s-a pripăşit o caravană mai potrivită în tabloul urban de Sfântul Ilie, care a împopoţonat zona cu logistica menită să-i atragă pe cei mici. Şi de mult ce-i atrage, aparatele sunt goale în permanenţă. La „debarcarea” întreprinzătorului în Grui, acesta a găsit de cuviinţă să continue locul de joacă, aşa că şi-a trântit acareturile cum se termina covorul de tartan. După toaletă, au fost amplasate două saltele elastice, un tobogan gonflabil, un carusel cu „căluşei” şi altul cu „lanţuri”, doi saci de box şi un stand unde arunci cu mingea în nişte cutii goale de conserve şi, în funcţie de câte dobori, primeşti un cadou. Foarte educativ pentru cei mici, care, mâine-poimâine, au ocazia să experimenteze „alba-neagra”, „barbut” şi alte jocuri „de societate”, lângă locul lor de joacă. 

După părinţii care au încremenit la vederea vecinătăţii de un gust puţin spus îndoielnic, şocat s-a declarat şi primarul, după care altul era amplasamentul. La câţiva metri distanţă, nu pe iarbă, ci pe terenul fostei centrale termice. Marea mutare s-a produs imediat cum la urechile lui Liviu Ţâroiu a ajuns năzbâtia comercianţilor în privinţa cărora ne vine greu a crede că s-au trântit unde le-a convenit, fără să fie ghidaţi sau măcar asistaţi de cineva de la Primărie. Tot cu încuviinţarea Primăriei s-au postat în parc, ca şi când ar fi făcut parte din el.

În privinţa investiţiei din Vişoi, unde se amenajează - dar noi vă asigurăm că nu se amenajează nimic - cel mai mare parc pentru copii, părinţi şi bunici din Câmpulung, de tare ce s-au speriat de reproşurile primarului, muncitorii au părăsit complet şantierul. La mijlocul acestei săptămâni, puţin după ceasul prânzului, aveai senzaţia de părăsire, privind locul pustiu, în care n-am găsit ţipenie de lucrător. Nici pe solitarul de luni, care moşmondea la borduri. Nimeni! Iar Liviu Ţâroiu vorbea despre inaugurarea lui pe 15 octombrie! Când mai sunt două săptămâni, iar în zonă mare lucru nu s-a făcut. Ce-or fi păţit oamenii patronului Nicuşor Bănăţeanu de-au dat bir cu fugiţii?! Le-o fi expirat creditul la telefon! Şi să stai la serviciu fără Facebook… asta este de reclamat la Drepturile Omului!

 

 

Evenimentul Muscelean