Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Militarii musceleni raportează: Misiune îndeplinită!

Ceremonialul repatrierii a avut loc în prezenţa ministrului Fifor

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2319_1.jpgDupă mai bine de opt luni, cei 448 de militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” s-au întors acasă. Ceremonialul de repatriere a avut loc joi dimineaţă, pe platoul unităţii, acolo unde au fost prezenţi, alături de militari, invitaţi speciali şi înalte oficialităţi. În faţa celor proaspăt reveniţi acasă, au stat familiile acestora, care i-au urmărit şi i-au ascultat cu emoţie, într-o zi extrem de importantă în viaţa oricărui militar. În faţa ministrului Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi a celor prezenţi, comandantul Batalionului de la Câmpulung, locotenent colonel Ionuţ Ilinca, a raportat cu tărie şi emoţie: Misiune îndeplinită!

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2319_6-oficialitati.jpgZiua de 20 septembrie a fost o zi de linişte şi de bucurie pentru cei 448 de militari de la Batalionul de la Câmpulung, reveniţi acasă după opt luni de misiune în Teatrul de Operaţii din Afganistan, acolo unde au executat misiunea NATO „Resolute Support”. Ceremonialul de repatriere a militarilor s-a desfăşurat în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mihai Fifor, alături de Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul Maior Ovidiu Uifăleanu, comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite, generalul de brigadă Dorin Ioniţă, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad, comandantul Diviziei 4 Infanterie Gemina, generalul de Brigadă Virgil Ovidiu Pop, dar, mai ales, alături de ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm.

 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2319_Clipboard01.jpgDupă primirea onorului, a urmat intonarea imnului, un moment impresionant, în care s-a putut vedea seriozitatea şi patriotismul fiecărui militar în parte, moment în care cu toţii au cântat. Au urmat acordarea de premii şi distincţii militarilor cu merite deosebite, Apelul Solemn, în care comandanţii de companie, pluton au făcut prezenţa, iar comandantul batalionului a raportat ministrului, într-un cadru festiv, greu de uitat, încheiat cu alocuţiunile comandantului Batalionului şi ministrului Fifor.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2319_4-oameni.jpg„Astăzi, Batalionul de Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” se află din nou în faţa dumneavoastră. Au trecut opt luni de la ceremonia de plecare în teatrul de operaţii din Afganistan, când am specificat că nu va fi o misiune uşoară şi ne-am luat angajamentul că ne vom îndeplini misiunea încredinţată. Împărtăşesc, alături de militarii batalionului, un sentiment profund de împlinire profesională, la finalul acestei misiuni pe care am executat-o cu maximă responsabilitate. Ne-am demonstrat pe deplin eficienţa pe timpul acţiunilor în colaborare cu forţele de coaliţie şi în parteneriat cu forţele de securitate şi de apărare afgane şi ne-am îndeplinit cu succes obiectivul. Batalionul a fost apreciat la superlativ, în acest sens stau mărturie medaliile primite de către militarii noştri de la Batalionul american, în semn de apreciere al profesionalismului, dăruirii şi curajului nostru, iar acestea nu au fost puţine. Anul Centenarului Marii Uniri ne-a multiplicat dorinţa şi dăruirea de a ne ridica la nivelul înaintaşilor noştri şi de a demonstra că suntem urmaşi ai bravilor ostaşi ai României care s-au jertfit pentru integritatea naţională. Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” a încheiat cu succes şi această misiune în Afganistan. Este momentul în care le mulţumesc subordonaţilor mei, pentru modul în care şi-au executat misiunea şi sarcina atribuită, modul în care am depăşit împreună momentele delicate şi dificile au demonstrat pe deplin nivelul ridicat de disciplină, instruire. Suntem aici cu toţii, alături de dumneavoastră, datorită profesionalismului de care au dat dovadă toţi militarii batalionului. Dragi militari, este reuşita noastră, a tuturor, îndeplinirea cu succes a misiunii, prin munca în echipă, sprijinul necondiţionat, mai ales cel din partea familiilor noastre, drept pentru care le mulţumesc că au fost alături de noi.”, a declarat locotenent colonel Ionuţ Raul Ilinca, comandantul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2319_5-ministru.jpgDupă ce i-a raportat ministrului Apărării Naţionale, Mihai Fifor: Misiune îndeplinită, comandantul batalionului a fost urmat la alocuţiune însuşi de ministru, cel care a vorbit cu diplomaţie, privind fiecare militar din formaţie. „Nici nu ştiu cu ce să încep... înainte de toate, poate ar trebui să încep cu „Bun venit” acasă şi felicitări pentru misiunea reuşită. Atunci când aţi plecat în teatru, cred că cel mai important ordin care vi s-a dat a fost acela de a vă întoarce cu toţii bine acasă. Şi ordinul s-a executat! Dragi camarazi, vă felicit pentru modul exemplar în care v-aţi îndeplinit importantele misiuni încredinţate în Afganistan. Pe timpul celor mai bine de şapte luni în teatrele de operaţii din Afganistan, aţi executat toate misiunile cu dăruire, curaj şi profesionalism, v-aţi consolidat renumele şi aţi câştigat un respect deosebit în rândul militarilor din statele aliate. Succesul dumneavoastră este o nouă dovadă că Armata României ştie să îşi pună în valoare una dintre cele mai importante resurse în domeniul securităţii, resursa umană. Modul în care aţi pregătit misiunea înainte de plecare, cu minuţiozitate. Batalionul a contribuit la reuşita misiunilor specifice executate fie independent, fie în cooperare cu partenerii de coaliţie, într-un teatru de operaţii periculos şi deosebit de solicitant. Dragi militari, vă doresc o binemeritată perioadă de recuperare alături de cei dragi şi să duceţi la bun fârşit misiunea la fel de importantă de a vă îndeplini gândurile şi aspiraţiile dumneavoastră.”, a  transmis ministrul Mihai Fifor.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2319_Clipboard015.jpgVorbind despre curajul şi devotamentul militarilor musceleni, ministrul Fifor a ţinut să îi menţioneze şi pe eroii care au căzut la datorie. Este ziua în care muscelenii se uită către cer şi îşi aduc aminte mai întâi de Dragoş Traian Alexandrescu, căzut la datorie în Afganistan, în 2008, iar mai apoi de Cristian Toader, Mihai Toma şi Emilian Catană, camarazii decedaţi în accidentul de la Valea Urdii. Familiile acestora au fost prezente la ceremonial, precum şi Ionuţ Butoi, militarul rănit în 2008. „Nu pot să nu vorbesc, astăzi, despre devotamentul şi eroismul de care aţi dat dovadă, fapt pentru care aţi primit aprecieri şi distincţii importante şi din partea aliaţilor. Este o datorie sfântă, pentru toţi dintre noi, să dăm onorul solemn camarazilor noştri căzuţi la datorie în Teatrele de operaţii, precum şi în misiunile desfăşurate în ţară şi să îi omagiem cu deosebit respect şi recunoştinţă acest sacrificiu suprem. Astfel aducem un pios omagiu fostului dumneavoastră coleg, sublocotenentul post mortem Dragoş Traian Alexandrescu, căzut la datorie în data de 31 august 2008, dar şi tuturor camarazilor din Armata României căzuţi la datorie în misiunile executate sub culorile drapelului naţional. De asemenea, nu putem uita sacrificiul camarazilor dumneavoastră, sublocotenenţii post mortem Petre Cristian Toader, Mihai Ionuţ Toma şi George Emilian Catană, căzuţi la datorie în timpul executării unei misiuni pe teritoriul naţional. Sacrificiul şi devotamentul lor nu vor fi uitate niciodată.”, a continuat ministrul. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2319_7-defilare.jpgFinalul ceremonialului a fost marcat într-un mod impresionant, prin defilarea impecabilă a efectivului care a fost detaşat în Afganistan, urmat de Fanfara Militară. Au salutat cu onoare invitaţii, au zâmbit celor prezenţi, mai ales familiilor, care i-au urmărit cu sufletul la gură, într-o zi pe care mulţi o credeau destul de departe. Au fost militari cu mai multe misiuni, dar şi militarii la care această misiune a fost prima. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2319_8-defilare2.jpg

„A fost o experienţă unică şi nouă, pe care sper că o să o pot repeta. Au fost foarte multe sentimente pe parcursul a opt luni. Majoritatea o să le ţin minte. Cel mai greu lucru pe care am fost nevoită să îl fac a fost motivarea permanentă a subordonaţilor mei. Pentru că, fiind acolo, nu prea ai mijloace de motivare, dar prin comunicare şi cunoscând şi discutând mereu, am rezolvat orice problemă. Am demonstrat că suntem puternici, că putem face faţă tuturor provocărilor la un nivel ridicat.”, ne-a declarat locotenent Olcar Deniz Latife, un militar cu un rol deosebit de important în misiunea muscelenilor desfăşurată în Afganistan.

Căpitanul Florin Jianu, cunoscutul militar în toată ţara şi peste hotare, datorită jurnalului de misiune ce a fost citit de zeci de mii de ochi, a povestit câteva lucruri, la întoarcerea din misiune. „Misiunea a fost exact așa cum ne aşteptam să fie. Misiunea noastră a început cu pregătirea de fapt. Putem adăuga aici şi cele patru luni de pregătire. Sunt foarte bucuros că sunt în situaţia aceasta, de a mă afla în faţa dumneavoastră și de a declara că sunt bucuros că mă aflu din nou în acelaşi loc în care eram în ianuarie, alături de aceeași oameni, care sunt sănătoşi şi fericiţi. Revederea cu cei dragi de acasă nu poate fi descrisă în cuvinte, este un sentiment unic.”, ne-a povestit căpitanul Jianu. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2319_3.jpgTot la ceremonialul de repatriere a militarilor musceleni au fost alături prefectul Judeţului Argeş, Emilian Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean, Dan Manu, primarul municipiului Câmpulung, Liviu Ţâroiu, viceprimarul Mărgărin Blidaru, senatorul Şerban Valeca, primarul comunei Lereşti, Marian Toader, primarul comunei Dragoslavele, Ion Băcioiu, managerul Muzeului Municipal, Alexandru Oprea, şi directorii celor două case de cultură, Liviu Cioacă şi Sergiu Cicu. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2319_2.jpg55 de ofiţeri, 162 maiştri militari şi subofițeri şi 230 de soldaţi şi gradaţi profesionişti au executat în Kandahar, timp de aproape opt luni, aproximativ 700 de misiuni în aria de acoperire, majoritatea realizate alături de membrii forţelor de coaliţie afgane. Acum, sunt cu toţii acasă, de unde îşi vor continua activităţile la fel ca și înainte de misiune. 

Mai multe detalii importante din cadrul ceremonialului vor fi prezentate în edițiile viitoare!

 

The most visited gambling websites in The UK