Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Acum un an, aleşii aprobau ca Pieţele să fie conduse de un Consiliu de Administraţie, care nu există nici astăzi

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2317_Clipboard15.jpgÎn curând, se împlineşte anul de când aleşii puterii şi ai opoziţiei s-au pus de acord ca Pieţe SRL să fie condusă, la fel ca Edilul CGA SA, de un Consiliu de Administraţie. Odată cu introducerea noii formule de conducere, urma să se schimbe şi managerul Ionel Vlădescu, fiind greu de crezut că social-democraţii acceptau ca Liviu Ţâroiu să menţină un liberal în fruntea unei societăţi care, teoretic, ar trebui să duduie. Faptul că nu se întâmplă aşa constituie un bun motiv de găsire a unui înlocuitor pentru Vlădescu, ţinut în funcţie nesperat de mult de primarul PSD, din considerentul că sunt colegi în „Lions” şi din te miri ce alte înţelegeri or avea. La sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, Consiliul Local a aprobat declanşarea procedurii de selecţie pentru membrii Consiliului de Administraţie al SC Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL. C.A. urma să aibă cinci membri în viitoarea structură de conducere care va decide tot de ţine de societate, funcţionare, dezvoltare, etc., obiectivele şi deciziile urmând să fie puse în practică de manager. Procedura, care schimba cu totul conducerea Pieţelor, întrucât Consiliul de Administraţie numea alt director, trebuia finalizată în maximum 150 de zile, adică în februarie 2018. Ne aflăm un an mai târziu de la votul menit să impună şefi noi la societatea Consiliului Local şi nimic nu s-a schimbat până acum. Într-un an, Liviu Ţâroiu a anunţat de vreo trei ori debutul formalităţilor, lălăite intenţionat, ca Vlădescu să reuşească să se agaţe de un post călduţ, tot la stat, care părea că s-a găsit. Şi ce putea fi mai călduţ şi mai sigur ca angajat al Primăriei, care se recompensa pentru înlăturarea amicului de la şefia SRL-ului?! Dar n-a fost să fie.                  

La expirarea termenului de finalizare a procedurii, Ţâroiu anunţa începerea procedurii   

Ce-a făcut într-un an comisia de evaluare/selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de membru în Consiliul de Administraţie al Pieţelor SRL, desemnată toamna trecută, n-am putea spune. Vă reamintim, totuşi, componenţa celor care urmau să-i selecteze pe şefii Pieţelor: în calitate de preşedinte, directorul economic Violeta Iarca; ca membri, Emiliea Ilie, şeful Serviciului Juridic, Administraţie Publică, Tania Popa, inspector în cadrul Serviciului Buget, Contabilitate, Informatică; iar ca secretar, Ramona Simion, consilier în cadrul Compartimentului Resurse Umane, Registratură. Teoretic, respectiva comisie „este mandatată să întocmească, cu respectarea prevederilor legale, iar primarul municipiului Câmpulung să aprobe procedura internă de evaluare/selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de membri în Consiliile de Administraţie, care să cuprindă, dar fără a se limita la acestea, conţinutul individual al anunţului public privind selecţia prealabilă, condiţiile de participare, criteriile de selecţie şi grila de evaluare a candidaţilor, conţinutul procedurii de selecţie, modalitatea şi etapele de desfăşurare a acesteia, documentele necesare ce urmează a fi prezentate de candidaţi în dosarul de participare.”

Într-un an, noi n-am remarcat anunţul public şi restul documentelor afişate pe undeva, ca semn că s-a urnit procedura care trebuia încheiată de acum o jumătate de an, după cum prevederea hotărârea de Consiliu din septembrie 2017: „Procedura de evaluare/selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie al întreprinderii publice SC Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL, având ca autoritate tutelară Municipiul Câmpulung, se finalizează în maxim 150 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a hotărârii. După finalizarea procedurii, raportul privind numirile finale, întocmit de comisie, va fi prezentat Consiliului Local al Municipiului Câmpulung în vederea numirii de membri în Consiliul de Administraţie.” 

La expirarea termenului, Liviu Ţâroiu avea următoarea justificare: „Am un raport şi anunţ că trebuie să trecem la selecţia Consiliului de Administraţie. O să facem un anunţ public, pe care suntem obligaţi să-l facem. Este o mică deosebire faţă de Edilul, unde am avut selecţia. O să fac un anunţ pentru selecţia Consiliului de Administraţie şi o să facem în două etape. O etapă de depunere a candidaturilor şi evaluare prealabilă a dosarelor de candidatură şi o etapă finală a selecţiei candidaţilor - un interviu cu comisia pe care am stabilit-o deja şi care va hotărî cine va fi. Permiteţi-mi să dau drumul anunţului, ca să putem trece la partea de selecţie.” 

Acestea erau cuvintele primarului la şedinţa Consiliului Local din 29 martie 2018, când i s-au cerut explicaţii despre întârziere, prilej cu care, cu stupoare, am aflat că de-abia în aprilie începea procedura! Când ea trebuia încheiată în februarie 2018! Dar, pesemne, nu se hotărâse Vlădescu ce post doreşte dintre cele disponibile în subordinea lui Liviu Ţâroiu, care, nu o dată, a declarat că-i place să lucreze cu tineri şi că, oricând, preferă tinerii bătrâiorilor. Şi de mult ce-i plac tinerii, a transformat Primăria într-un Club al Pensionarilor! „E.M.”

Evenimentul Muscelean