Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Aleşii noştri  s-au întors din Grecia relaxaţi şi plini de experienţă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 691

 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2316_Clipboard11.jpgS-a încheiat mini-concediul în Grecia al celor trei aleşi câmpulungeni, Mărgărin Blidaru, Marin Stanciu şi Constantin Staicu, însoţiţi de profesorul Voly Georgescu, al căror sejur a fost scurtat de Liviu Ţâroiu de la şapte la trei zile. Invitaţia primarului din Xanthi, unde s-a ţinut Festivalul „Oraşul Vechi”, a fost pentru intervalul 1-8 septembrie, dar primarul nostru a considerat că trimişii municipiului, în scopul tatonării terenului, pentru o viitoare înfrăţire cu o localitate de trei ori mai mare decât Câmpulungul, n-au ce face pe litoralul grecesc atâtea zile. Prin urmare, a încuviinţat o cheltuială cu transportul şi diurna pentru trei zile, joi, vineri şi sâmbătă. Cel mai activ consilier local pe Facebook, Marin Stanciu, a anunţat pe pagina sa prezenţa la Xanthi, dar, contrar obiceiului de a arăta lumii frumuseţea meleagurilor pe care le cutreieră, de data aceasta, s-a limitat la a-şi însoţi mesajul zgârcit de o hartă a Balcanilor. Vecinii, care nu l-au mai văzut la domiciliu, nu şi-au reţinut o întrebare: „Vecine, m-ai omorât! Pe acasă când mai vii?”, în timp ce majoritatea amicilor din mediul virtual s-au grăbit să reverse asupra sa urări de „Concediu plăcut!”. Şi trebuie să fie plăcut, mai ales atunci când îl plătesc alţii. 

Inclusiv translatorul Panagiotis Kimoundris şi-a exprimat speranţa că musafirii primarului Charalampos Dimarhopoulos se vor simţi bine. Lucru de care suntem convinşi că exact aşa s-a întâmplat, după starea de bună dispoziţie emanată de zâmbetele largi ale câmpulungenilor, „daţi de gol” de cel care a intermediat dialogul. „Distracţie maximă cu prieteni din Primăria Câmpulung Muscel!”, a scris, şi în română, şi în greacă, pe pagina sa, Panagiotis Kimoundris, care a avut grijă să menţioneze că au luat prânzul cu ai noştri şi primarul, şi viceprimarul din Xanthi. Translatorul a arătat lumii darurile aduse de ai noştri: vase de ceramică pictate cu scena ciobanului cântând la fluier mioarelor sale şi inscripţia „Câmpulung Muscel, România”. În primăvară, când a mers în Grecia, primarul Liviu Ţâroiu, alături de partenera sa de viaţă, i-a dus omologului său un cadou deosebit: o sticlă de ţuică în formă de vioară, decorată cu tricolorul românesc. În semn de respect pentru ţara noastră, care marchează Centenarul Marii Uniri, traducătorul Panagiotis Kimoundris a purtat în piept, cât s-au aflat aleşii noştri la Xanthi, cocarda tricoloră, primită de invitaţii la recepţia lui Liviu Ţâroiu, dată în cinstea Zilelor Câmpulungului. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK