Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Merită să fie „graţiat” de cioban! Miel salvat de pompieri dintr-o grotă din malul Râului Bratia

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 183

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2574_Clipboard09.jpgO nouă operaţiune de salvare specială a pompierilor musceleni s-a derulat, vineri după-amiază, în comuna Aninoasa. De această dată, ei au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unui miel care căzuse în Râul Bratia şi rămăsese blocat într-un cotlon din malul apei. Intervenţia s-a derulat fără probleme, mielul fiind scos la suprafaţă nevătămat. 

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 17.00, în satul Broşteni. Un cioban plecat cu oile la păscut pe malul Bratiei s-a trezit că unul dintre mieii din turmă, de aproximativ două luni, a căzut în râu, fiind luat de ape şi dus cu repeziciune la vale. Bărbatul şi-a luat adio de la miel, însă, după un timp, a aflat că acesta fusese salvat. Animalul nu s-a înecat, fiind dus de curent într-o scobitură, destul de mare, făcută de apele râului, pe malul stâng, care are şi o porţiune de uscat. Acolo s-a refugiat bietul mieluţ, iar plânsetele sale disperate au fost auzite de nişte copii aflaţi prin preajmă, care au dat alarma la 112. La faţa locului au ajuns pompierii de la Detaşamentul Câmpulung şi Punctul de Lucru Aninoasa, intervenţia fiind una nu tocmai uşoară. Мisiunea de salvare a durat aproximativ o oră şi jumătate, timp în care bietul animăluţ stătea speriat şi parcă înţelegea tot ce se întâmplă, aşteptând să fie scos afară. Apa era rece şi foarte adâncă în acea zonă, dar salvatorul a reuşit să se strecoare prin spaţiul îngust, a ajuns la mieluţ şi l-a adus în siguranţă înapoi la turma sa. Paramedicul SMURD care a ajuns la miel este plutonierul major Solomon Marius, informează ISU Argeş. Nu ştim ce soartă va avea mielul în apropierea Sărbătorilor Pascale, poate va scăpa de cuţit sau, dimpotrivă, poate va ajunge drob şi friptură, însă e de apreciat faptul că pompierii musceleni şi-au făcut încă o dată datoria, iar ciobanul ar trebui să aprecieze eforturile lor şi să-l graţieze pe bietul animal care şi-a câştigat dreptul la viaţă. Narcis MANOLE

The most visited gambling websites in The UK