Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Violator, trimis în judecată că nu şi-a achitat ce a furat pe la Iaşi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 410

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Martie_2572_35.jpgCondamnat pentru viol, un câmpulungean a fost trimis în judecată şi de o firmă de asigurări, faţă de care şi-a luat angajamentul că plăteşte contravaloarea unei despăgubiri civile, rezultată după o altă condamnare, de furt calificat.

Cristian Marius Badea, fost Macaşoi, a fost condamnat de Judecătoria Câmpulung, în toamna anului trecut, la peste şase ani şi jumătate de închisoare, pentru infracţiunea de viol. Cât va sta în închisoare a rezultat după ce, la pedeapsa principală pentru această infracţiune de viol, de cinci ani, bărbatului i s-a adăugat un rest dintr-o condamnare mai veche, pentru furt calificat şi distrugere. Inculpatul a fost obligat să-i plătească tinerei abuzate 40.000 lei, daune morale, şi 805,71 lei, daune materiale. Infractorul, dar şi partea vătămată au contestat decizia Judecătoriei Câmpulung, dar Curtea de Apel Piteşti le-a respins apelurile ca nefondate, fiind puşi să plătească fiecare câte 200 lei, cheltuieli judiciare către stat.

Aşa cum v-am spus, la condamnarea pentru viol, lui Macaşoi i s-a adăugat un rest de pedeapsă rămasă neexecutată, de 555 de zile, de la cea de 4 ani şi 8 luni, dată de Judecătoria Iaşi, după furtul din magazinul Altex la care a participat.

În 4 decembrie 2015, Cristian Marius Macaşoi, împreună cu alţi trei bărbaţi, a furat din magazinul Altex, din Complexul Comercial Era Iaşi. După ce au decupat acoperişul magazinului, au pătruns în interior şi, cu ajutorul unei sfori din cânepă, au sustras aparatură electronică, respectiv 87 lapotopuri (mărcile Acer, Toshiba, Asus, Lenovo, Dell, HP) şi 190 telefoane mobile inteligente (modelele S5 Neo, EDGE, S6, J1, J5) şi Iphone (modelele 5S, 6, 6S Plus), valoarea prejudiciului fiind de 638.872,50 lei.

Pe 14 aprilie 2017, când Judecătoria Iaşi a dat sentinţa, instanţa a luat act că partea vătămată, Altex România SRL, a renunţat la pretenţiile civile, fiind despăgubită de către Generali România Asigurare Reasigurare SA. Completul penal a mai consemnat că s-a încheiat o tranzacţie între inculpatul Cristian Marius Macaţoi şi firma de asigurări, având următorul conţinut: „Subsemnatul Cristian Marius Macaşoi, în calitate de inculpat în dosarul nr. 10795/245/2016, îmi iau angajamentul de a plăti suma de 111.594,50 lei către Generali România Asigurare Reasigurare SA în contul bancar deschis la BRD România, cu menţiunea obligatorie pe documentul de plată: plată reprezentând angajament de plată dosar daună (...), dosar penal 10795/245/2016, după cum urmează: 10.000 de euro, echivalentul în lei la data efectuării plăţii (curs BNR), în termen de 3-5 zile lucrătoare de la data semnării prezentului angajament de plată; diferenţa de plată, până la concurenţa sumei de 111.594,50 lei, urmează să fie achitată în rate lunare, în cuantum de 150 de euro, echivalentul în lei la data plăţii (curs BNR), începând cu 31 ianuarie 2017. Ratele se vor achita începând cu ultima zi a ultimei luni, în termen de 15 zile calendaristice. Mi s-a adus la cunoştinţă şi sunt de acord ca, în cazul neachitării debitului conform angajamentului luat, societatea Generali România Asigurare Reasigurare SA să recupereze pe cale judecătorească debitul ce-l datorez, urmând să suport în acest caz penalităţi de 0,5% pe zi întârziere/dobândă legală, inclusiv cheltuielile de judecată şi cheltuielile de punere în executare silită. Generali România Asigurare Reasigurare SA, în calitate de parte civilă în dosarul nr. 10795/245/2016, declarăm că suntem de acord cu prezentul angajament de plată şi declarăm în mod expres că vom renunţa în ceea ce priveşte pe Cristian Marius Macaşoi la acţiunea civilă, sub rezerva respectării de către acesta a prezentului angajament de plată.”

Se pare că Macaşoi nu s-a ţinut de planul de achitare a daunelor civile rezultate din dosarul furtului de la Iaşi, motiv pentru care firma de asigurară l-a acţionat în judecată pentru recuperarea sumei pe care i-o datorează. Acţiunea a fost iniţiată la Judecătoria Câmpulung, nefiind stabilit un prim termen de judecată în dosarul cu obiectul: „acţiune în răspundere delictuală, contravaloare despăgubiri achitate în dosar de daună”. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK