Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Suspect de tentativă de omor, un şofer s-a ales cu arest la domiciliu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 420

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Martie_2572_16.jpgRucăreanul suspect că a dat cu maşina intenţionat peste un consătean a scăpat de arestul preventiv, fiind plasat de instanţă în arest la domiciliu. A stat deja 30 de zile în arestul IPJ Argeş, iar după ce Tribunalul i-a prelungit măsura preventivă, bărbatul a atacat-o, Curtea de Apel Piteşti stabilind pentru el arest la domiciliul în care locuieşte, din satul Rucăr, până pe 14 aprilie 2021, când va ajunge din nou în faţa instanţei.

Este vorba de Iosif Alexandru Burnea, de 38 de ani, din Rucăr, care este acuzat că, pe 13 februarie, anul acesta, a lovit intenţionat cu maşina un consătean, pe al cărui autoturism l-a avariat înainte. În vârstă de 23 de ani, acesta din urmă ieşea dintr-un magazin din localitate, în faţa căruia îşi parcase autoturismul, când l-a văzut pe Burnea că, în timp ce făcea o manevră de întoarcere, i-a atins maşina, moment în care a vrut să-l atenţioneze să oprească, dar fără succes. În plus, proprietarul autoturismului avariat, insistând să-l împiedice pe Burnea să plece, a fost luat pe capotă de acesta, iar, după câţiva metri, a alunecat şi a căzut, lovindu-se cu capul de asfalt. Nici când l-a văzut pe tânăr întins pe jos, n-a oprit maşina, ci şi-a văzut impasibil de drum.

Săltat de poliţiştii din localitate, Burnea n-a recunoscut că el a şofat maşina care a provocat incidentul, oamenii legii dându-şi imediat seama de ce acesta nega fapta. Era băut, iar aparatul etilotest a arătat o alcoolemie de 0,60 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe de sânge. 

Iosif Alexandru Burnea s-a ales cu dosar penal, pentru tentativă de omor şi conducerea sub influenţa alcoolului, iar cercetările sunt în desfăşurare sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Reţinut iniţial 24 de ore, Burnea a stat în arestul preventiv al IPJ Argeş 30 de zile, din 14 februarie, până în 15 martie, când a ajuns în faţa instanţei Tribunalului Argeş, care a dispus prelungirea măsurii preventive cu încă 30 de zile.

Dar, după judecarea apelului declarat de inculpat, Curtea de Apel Piteşti l-a plasat în arest la domiciliul din comuna Rucăr, satul cu acelaşi nume, până pe 14 aprilie 2021. În acest interval, rucăreanului i-au fost impuse mai multe obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor şi cu martorii din cauză. Tânărului i-a fost atrasă atenţia că, dacă nu respectă măsurile impuse, există posibilitatea înlocuirii arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK