Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Carne, cârnaţi şi sucuri, confiscate de la comercianţii aflaţi de-a lungul DN 73, în Rucăr şi Dâmbovicioara

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1145

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Februarie_2562_10.jpgÎn urma unui control la comercianţii care vând de-a lungul DN 73, în comunele Rucăr şi Dâmbovicioara, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş au amendat mai mulţi producători particulari, cărora le-au confiscat carnea, cârnaţii şi sucurile din fructe. Inclusiv în zona Peşterii Dâmbovicioara, agenţii economici au fost găsiţi cu neregului.

Pe 13 februarie, angajaţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş au efectuat o acţiune de control în comunele Rucăr şi Dâmbovicioara, în vederea verificării modului de comercializare al produselor alimentare de origine animală şi nonanimală de către producătorii particulari.

Au fost controlaţi cinci producători particulari, care comercializau direct către consumatorul final produse alimentare de origine animală şi nonanimală. Pentru nerespectarea condiţiilor sanitare veterinare de comercializare a produselor alimentare, toţi producătorii verificaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 6.000 lei. „Cu această ocazie, s-a constatat prezenţa la vânzare a unor băuturi declarate sucuri naturale din fructe (aproximativ 35 de litri), cu aspect organoleptic necorespunzător (culoare improprie fructului declarat, aspect filant la turnare, recipiente neigienizate), pentru care s-a procedat la confiscarea şi denaturarea acestora. Cantitatea de 8 kilograme de produse din carne (cârnaţi şi afumături), fără elemente de identificare şi comercializate în condiţii improprii, a fost de asemenea confiscată şi denaturată.”, a declarat director DSVSA Argeş, Sorin Sorescu.

În zona Peşterii Dâmbovicioara, echipele DSVS Argeş au verificat doi operatori economici, unul cu profil de activitate comercializarea în standuri, chioşcuri, pieţe a conservelor din fructe şi legume, fabricate în unitatea proprie, altul cu acelaşi profil de activitate, dar pentru produse de cofetărie-patiserie (ciocolată de casă, fursecuri), fabricate în unitatea proprie. Produsele acestora nu erau etichetate sau eticheta era incompletă, lipsind denumirea produsului, producătorul, data fabricaţiei, termenul de valabilitate. Pentru aceste abateri, aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi de 20.000 de lei. Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK