Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Înecat cu o bomboană, un copil din Bughea, salvat de dispecerul ISU Argeş

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 639

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Februarie_2561_16.jpgUn pompier argeşean a salvat un copil din Bughea de Jos, care s-a înecat cu o bomboană, iar dulciurica i-a blocat căile respiratorii. 

Miercuri, 17 februarie, un bărbat din Bughea de Jos a sunat la 112  şi a anunţat faptul că copilul lui, în vârstă de numai doi ani, a înghiţit o bomboană şi nu mai poate respira. Din fericire, părintele a sunat în timp util la dispecerat, unde a fost preluat de un angajat ISU Argeş, care l-a ghidat prin telefon ce manevre să-i aplice micuţului ca să elimine bomboana. Faptul că părintele nu s-a pierdut cu firea, dar, cel mai important, pregătirea salvatorului, l-au salvat pe copil.

„În cursul zilei de ieri (n.r. miercuri, 17 februarie), un apel pe numărul unic de urgenţă 112 a fost preluat de dispecerul nostru, plutonier major Adrian Burcea. Apelantul anunţa că un copil de numai doi anişori s-a înecat cu o bomboană, nu mai are nicio reacţie şi are nevoie urgentă de ajutor. Evenimentul a avut loc în localitatea Bughea de Jos şi cele mai importante lucruri sunt că apelul a fost făcut rapid, iar apelantul, alături de încă o persoană, au reuşit să pună în practică indicaţiile lui Adrian.

Dispecer:

-Încercaţi să-l puneţi cu faţa în jos.

-Puneţi-l pe antebraţ, pe mână, da?

-Bateţi-l pe spate!

Instrucţiuni care au salvat copilul, reuşind să-l ajute să elimine bomboana care îi bloca respiraţia. Adrian nu este de foarte mult timp în dispeceratul ISU Argeş, însă pregătirea pe care o are îl face un bun salvator din orice postură s-ar afla. Atât el, cât şi ceilalţi colegi din ţară sunt primii care intervin în situaţii de urgenţă, dând informaţii extrem de utile apelantului. Suntem siguri că nu este prima viaţă salvată de Adrian, dar această situaţie a ajuns la urechile noastre.”, ne-au transmis reprezentanţii ISU Argeş. 

Totodată, salvatorii atrag atenţia asupra modului de comportare în situaţii de urgenţă, informaţii care sunt mai aproape decât consideraţi. Tot ce trebuie să faceţi este să descărcaţi aplicaţia DSU, să accesaţi rubrica „Mai multe” şi mai departe „Învaţă”. Aici veţi găsi şi jocuri educative pentru copii. Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK