Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Pentru că părţile vătămate şi-au retras plângerile, autorii scandalului sângeros de la Clubul ARO au primit pedepse mai blânde

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 999

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_decembrie_2544_25.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_decembrie_2544_31.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_decembrie_2544_32.jpgProcesul penal în care au fost judecaţi cei trei indivizi care au provocat un scandal de proporţii, anul trecut, în prima zi de Paşti, într-un bar din centrul municipiului Câmpulung, s-a finalizat dezamăgitor, pentru opinia publică, la Curtea de Apel Piteşti. Asta pentru că făptaşii au ştiut să tragă sforile necesare, pentru a scăpa cu pedepse mai blânde, în comparaţie cu gravitatea infracţiunilor comise. În primul rând, victimele atacului sângeros au fost convinse să-şi retragă plângerea, iar acest lucru a schimbat total datele procesului, instanţa superioară fiind nevoită să aplice legea în noile condiţii.

Un singur agresor, prins şi arestat

Reamintim că incidentul s-a petrecut în centrul oraşului, în barul deschis cu ceva ani în urmă în holul Casei de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu”, în care funcţionează şi o sală de jocuri. Totul ar fi pornit, potrivit unor surse, de la o datorie pe care unul dintre clienţii localului ar fi avut-o la unul dintre agresori. Acesta din urmă a intrat în sala de jocuri, alături de alţi doi tovarăşi, şi i-a cerut banii datornicului. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere s-a putut observa cum Vasile Alexandru, un individ periculos, cu mai multe fărădelegi la activ, printre care şi traficul de persoane, şi prietenii săi, Florian Boceanu şi Ioan Boceanu, cunoscuţi interlopi, intră în fugă în sala de jocuri şi îl atacă pe un bărbat care stătea la masă, alături de doi prieteni. Acesta reuşeşte să fugă, însă este ajuns din urmă, lovit cu pumnii şi cu picioarele şi tăiat la cap şi în zona feţei. Apoi, atacatorii îşi îndreaptă atenţia asupra unui alt client al localului, însă acesta opune rezistenţă şi este lăsat în pace după un schimb de lovituri.  După atac, agresorii au fugit, însă poliţiştii nu au reuşit nici până astăzi să-i prindă pe doi dintre ei, aceştia reuşind să-şi piardă urma în străinătate. Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a preluat cazul, iar cei trei indivizi au fost trimişi în judecată. Vasile Alexandru a fost acuzat de tentativă de omor, loviri şi alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port ilegal sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, în timp ce Florian şi Ioan Boceanu au fost judecaţi pentru loviri şi alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port ilegal sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Pe durata procesului, Florian Boceanu a recunoscut faptele. A fost singurul prins şi arestat de oamenii legii.

Prima sentinţă, la Tribunalul Argeş

În luna iulie a acestui an, Tribunalul Argeş a dat sentinţa în acest dosar. Potrivit deciziei instanţei de judecată, Florian Boceanu a scăpat cel mai uşor, fiind condamnat la un an şi trei luni închisoare, cu suspendare. Cel de-al doilea participant la scandal, Ioan Boceanu, a fost condamnat, în lipsă, la doi ani şi două luni de închisoare, cu executare. Ultimul dintre participanţii la scandal, dar pionul principal, este Vasile Alexandru, şi el de negăsit. Acesta a fost condamnat la şase ani şi opt luni închisoare, primind câte o pedeapsă pentru fiecare dintre cele patru acuzaţii, acestea fiind contopite. Dincolo de latura penală, instanţa a admis şi pretenţiile civile ale victimelor celor trei indivizi. „Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Corbu C.N. şi obligă pe inculpaţii Boceanu Florian şi Boceanu Ioan, în solidar, la plata către aceasta a sumei de 20.000 de lei, reprezentând daune morale, şi pe inculpatul Alexandru Vasile la plata către aceasta a sumei de 40.000 de lei, reprezentând daune morale. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Lăcătuş B.F. şi obligă pe inculpaţii Boceanu Florian, Boceanu Ioan şi Alexandru Vasile în solidar, la plata către aceasta a sumei de 30.000 lei, reprezentând daune morale”, se mai arată în sentinţa Tribunalului.

La Curtea de Apel au scăpat mai ieftin

Cum sentinţa nu a fost definitivă, inculpaţii au atacat-o la Curtea de Apel Piteşti. În timpul procesului, deşi erau fugiţi din ţară, Ioan Boceanu şi Vasile Alexandru, prin intermediul altor persoane, au reuşit să ia legătura cu victimele şi să le determine să-şi retragă plângerile. În aceste condiţii, procesul a căpătat alte valenţe, în favoarea făptaşilor. În urmă cu câteva zile, Curtea de Apel a dat sentinţa, instanţa de judecată hotărând să înceteze procesul penal împotriva lui Florian Boceanu, acesta scăpând de pedeapsa cu suspendare, dată în vară, de Tribunalul Argeş. În cazul lui Ioan Boceanu, s-a renunţat la acuzaţia de loviri şi alte violenţe, acesta fiind condamnat la opt luni şi 20 de zile de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, având un termen de supraveghere de doi ani, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Vasile Alexandru nu a scăpat de acuzaţia de tentativă de omor, chiar dacă a intervenit împăcarea părţilor, însă pedeapsa i-a fost redusă la jumătate. El are de executat trei ani şi 10 luni de închisoare, cu executare. Dacă va fi găsit. Sentinţa este definitivă. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK