Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Condamnat la închisoare pentru tâlhărie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 595

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_septembrie_2518_52.jpgCâmpulungeanu de 18 ani, judecat pentru tâlhărie a fost condamnat cu executare, i-au fost suspendate mai multe drepturi după ce ispăşeşte pedeapsa, şi pus să achite părţii vătămate daune materiale.

Este vorba de Alin Gabriel Girescu, de 18 ani, care împreună cu trei minori, doi în vârstă de 14 ani, iar celălalt de 17 ani, toţi din Câmpulung, au sustras bunuri şi bani de la mai multe persoane din municipiu.

Tâlhăria de care a fost acuzat tânărul a fost comisă asupra unui pensionar, Nicolae Roaită, în vârstă de 73 de ani, căruia i-a sustras telefonul şi o sumă de bani. Pentru administrarea probatoriului, în dimineaţa zilei de 10 iunie, poliţiştii din Câmpulung, cu sprijinul jandarmilor argeşeni, au efectuat şase percheziţii domiciliare în municipiu, la locuinţele celor în cauză, fiind recuperate bunuri în valoare de 4.000 de lei, reprezentând aproximativ 701% din valoarea prejudiciului. Alin Gabriel Girescu a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, iar când aceasta a expirat, pe 11 iunie, Judecătoria Câmpulung a admis cererea procurorului de caz şi a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Şi în prezent, Girescu este în arestul IPJ Argeş.

Vineri, pe 11 septembrie, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în acest caz, şi l-a condamnat pe Alin Gabriel Girescu la un an şi 4 luni de închisoare cu primare de libertate. Ca pedeapsă complementară, adolescentului i-au fost interzis dreptul de a comunica cu persoana vătămată, prin orice mijloace şi de a păstra distanţa faţă de aceasta de minim 100 de metri, precum şi de a se apropia de locuinţa lui, pe o perioadă de doi ani, după executarea pedepsei închisorii. În acelaşi timp, a fost menţinută măsura arestării preventive a inculpatului, iar din pedeapsa aplicată i se va scădea perioada cât a fost reţinut şi arestat preventiv, din 10 iunie 2020 şi până la zi.

Pe latura civilă, instanţa l-a obligat pe Alin Gabriel Girescu să-i plătească lui Nicolae Roaită suma de 1.000 de lei, cu titlul de daune materiale, acesta din urmă, beneficiar al măsurii de protecţie, putând solicita emiterea unui ordin european de protecţie, în condiţiile legii. Tot condamnatul va suporta şi cheltuielile judiciare, care se ridică la 800 de lei.

Sentinţa poate fi atacată cu apel în primele 10 zile de la comunicarea minutei. Adrian Tănase

The most visited gambling websites in The UK