Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Perchiziţii în Muscel, în dosare de evaziune fiscală

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 121

Între 22 şi 25 iunie, poliţiştii argeşeni de investigare a criminalităţii economice au efectuat circa 20 de percheziţii domiciliare, au soluţionat prin trimitere în judecată cinci dosare penale, şi au verificat aproape 100 de societăţi comerciale, împreună cu celelalte structuri care acţionează în sistem integrat, pentru respectarea normelor legale impuse operatorilor economici care asigură servicii de consum publicului, şi prevenirea actelor de comerţ ilicit.

În zilele de 25 şi 26 iunie 2020, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au desfăşurat 19 percheziţii, pentru administrarea probatoriului în două cauze penale privind săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, pe raza judeţului Argeş şi a municipiului Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea faptelor ce fac obiectul cercetărilor.

În ziua de 25 iunie, poliţiştii au desfăşurat 13 percheziţii, dintre care 10 în municipiul Piteşti, una în municipiul Câmpulung, una în oraşul Mioveni şi una în comuna Davideşti. Din cercetări s-a stabilit că doi bărbaţi, ambii de 52 de ani, din Piteşti, având calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor achiziţii fictive de bunuri, prejudiciul estimat fiind de 1.800.000 lei, reprezentând TVA dedus în mod fraudulos şi impozit pe profit neplătit la bugetul de stat, dedus prin micşorarea artificială a bazei impozabile.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate acte şi documente contabile, iar cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri. Pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de cei bănuiţi, până la valoarea prejudiciului calculat în cauză.

S-a verificat respectarea purtării măştii de protecţie

Perioada prin care trecem ne afectează pe toţi în egală măsură, şi având în vedere recomandările specialiştilor, conform cărora pericolul reprezentat de un număr ridicat de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 nu este nici pe departe trecut, în perioada 22-25 iunie 2020, poliţiştii argeşeni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au verificat aproape 100 de societăţi comerciale, acţionând şi în zona centrelor comerciale, a pieţelor şi în zonele adiacente. Spre exemplificare, în ziua de 23 iunie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza oraşului Mioveni, la 11 agenţi economici, în urma verificărilor fiind aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 42.500 de lei, conform OUG 28/1999 şi al Legii 12/1990. La fiecare dintre locaţiile s-a acţionat atât pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, precum şi pentru respectarea recomandărilor de către agenţii comerciali şi clienţi, în privinţa purtării de mijloacelor de protecţie individuală şi a păstrării unei distanţe de siguranţă pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

„Vă rugăm să conştientizaţi importanţa măsurilor necesare în contextul situaţiei epidemiologice din România şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive la nivel personal, de limitare a riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune. Totodată, reamintim că nerespectarea legislaţiei în vigoare atrage sancţiuni, astfel că încălcarea prevederilor referitoare la măsurile de izolare, precum şi a recomandărilor privind luarea măsurilor de protecţie individuală, în special în condiţiile organizării unor evenimente, chiar şi în aer liber, în contextul stării de alertă, pot atrage, pe lângă riscul recunoscut al răspândirii afecţiunii, şi împrejurarea care constituie motivul pentru a fi sancţionaţi.”, a transmis IPJ Argeş. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK