Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cinci ani de închisoare pentru albeşteanul care şi-a înjunghiat amicul

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 717

Tribunalul Argeş s-a pronunţat, săptămâna trecută, în cazul albeşteanului care şi-a înjunghiat amicul, primind o condamnare cu executare, plus că trebuie să plătească victimei daune morale şi materiale.

În vara anului trecut, Mihai Tudose şi George Sorin Radu au lucrat o zi întreagă împreună, iar, seara, s-au cinstit cu ţuică. La un moment dat, cei doi amici s-au luat la ceartă, dintr-un motiv numai de ei ştiut, iar, în timpul scandalului, Mihai Tudose a scos un briceag şi şi-a înjunghiat prietenul de mai multe ori. Victima a primit îngrijiri medicale la Spitalul Câmpulung şi, din fericire, rănile nu i-au pus în pericol viaţa. Pe 11 august 2019, atacatorul a fost reţinut 24 de ore, după care cercetările au continuat cu el sub măsura controlului judiciar.

La începutul anului, după ce cercetările au fost finalizate, Mihai Tudose a fost judecat de Tribunal Argeş pentru tentativă de omor, iar marţi, 2 iunie, instanţa s-a şi pronunţat în dosar.

Domiciliat în Albeştii de Muscel, Mihai Tudose a fost condamnat pentru tentativă la infracţiunea de omor asupra lui George Sorin Radu, la cinci ani de închisoare, cu executare în regim de detenţie, cu privare de libertate.

Ca pedeapsă complementară, albeşteanului i-au fost interzise mai multe drepturi, pe durata a trei ani după executarea pedepsei principale, adică: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme. Din pedeapsa principală, lui Mihai Tudose i se vor scădea cele 24 de ore, cât a fost reţinut, din 11 august şi până în 12 august 2019.

Prin decizia de săptămâna trecută, instanţa a dispus restituirea agresorului a cuţitului tip briceag, cu o lungime de 25 de centimetri, cu lama de 11,5 centimetri şi mâner de 13,5 centimetri, având plăsele din lemn de culoare roşie, aflat în Camera de Corpuri Delicte a Tribunalului Argeş.

Pe latura civilă, Tribunalul Argeş a respins cererea Spitalului Municipal Câmpulung, constatând că victima, George Sorin Radu, a achitat contravaloarea cheltuielilor de spitalizare aferente foii de observaţie nr. 7933, din perioada 10 august 2019 - 13 august 2019, în cuantum de 1.134 lei, conform chitanţei din 20 august 2019, emisă chiar de partea civilă, Spitalul Municipal Câmpulung.

În schimb, au fost admise, în parte, pretenţiile lui George Sorin Radu, care urmează să primească despăgubiri civile de la cel pedepsit de 51.334 lei, din care 50.000 lei, reprezintă daune morale, şi 1.334 lei, daune materiale, la care adaugă 3.000 lei, cheltuieli judiciare (onorariul avocaţial). Mihai Tudose trebuie să suporte şi contravaloarea cheltuielilor judiciare avansate de stat, aferente fazei de urmărire penală, în sumă de 1.214,20 lei.

Instanţa a dispus prelevarea probelor biologice de la inculpat şi introducerea lor în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, după rămânerea definitivă a sentinţei.

Pentru că decizia nu este definitivă, Tribunalul Argeş a decis menţinerea în continuare a măsurii preventive a controlului judiciar pentru inculpat, care a contestat hotărârea, apelul urmând să se judece la Curtea de Apel Piteşti.

 Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK