Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Copil muşcat de căpuşă, transportat la spital

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 288

Muşcătura de căpuşă a ajuns să creeze o adevărată isterie naţională. Românii sunt îngroziţi de boala pe care o declanşează muşcătura unei astfel de insecte şi iau cu asalt spitalele de boli infecţioase după ce s-au trezit cu o căpuşă înfiptă în piele. Cazurile au început să fie de notorietate după ce a fost mediatizată drama actorului Şerban Ionescu, care a paralizat din cauza boreliozei, o boală infecţioasă transmisă de căpuşe. În zona Câmpulung, în această primăvară, din cauza pandemiei de coronavirus, oamenii au cam uitat de aceşti paraziţi, dar au fost şi situaţii în care victimele acestora au solicitat ajutor medical de urgenţă.

Este şi cazul unui copil din comuna Poienarii de Muscel ai cărui părinţi au chemat, marţi după-amiază, ambulanţa după ce acesta a fost muşcat de o căpuşă în timp ce se juca printr-o grădină. Pentru că Secţia de Boli Infecţioase este ocupată de bolnavii de COVID-19, copilul a fost transportat pentru îngrijirile medicale de rigoare la Piteşti, fiind acum în afara oricărui pericol.

Potrivit medicilor, abordată necorespunzător, muşcătura acestei insecte poate produce nu numai borelioza ci şi alte complicaţii. „Oriunde există vegetaţie şi câini fără stăpân (sau alte animale cu blană) vom găsi căpuşe care transmit, nu numai boala Lyme, ci şi o sumedenie de germeni care provoacă alte afecţiuni”, spun medicii musceleni. Deşi înţepătura căpuşei este periculoasă, nu fiecare caz necesită o vizită la medic.

„După înţepătura unei căpuşe nu trebuie sub nicio formă să încercăm să smulgem insecta. Altfel, părţi ale corpului insectei vor rămâne în rană, fapt ce va duce invariabil la inflamarea şi la infecţia zonei şi la creşterea riscului contractării unei boli mai grave. Este de preferat să tamponăm zona cu vată îmbibată în spirt. În câteva minute, căpuşa se va desprinde”, mai spun medicii. Dacă după ce insecta a fost îndepărtată se observă o inflamare a zonei afectate, trebuie să mergeţi de urgenţă la medic sau la un serviciu de gardă, unde ne va fi indicat ce trebuie să facem. Deşi în multe cazuri este necesară administrat un tratament cu antibiotice, acesta nu trebuie luat fără ca un medic să prescrie acest lucru. Până acum, medicii de la Spitalul Municipal nu au semnalat nici un caz de infecţie cu boala Lyme. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK