Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Un recidivist a furat un cablu de comunicaţii CFR, punând în pericol traficul feroviar

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 347

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2485_39.jpgA pus ochii pe un cablu de telecomunicaţii CFR şi nu s-a lăsat până nu l-a furat ca să-l valorifice la un centru de colectare a fierului vechi, la un preţ cu mult sub valoarea sa reală. Vorbim de un bărbat de 39 de ani, din comuna Schitu Goleşti, care s-a ales acum cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere a instalaţiilor de comunicaţii feroviare şi furt calificat. Individul, care prin gestul său inconştient ar fi putut provoca un accident feroviar, a fost reţinut de poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş şi este cercetat în continuare sub control judiciar.

Cablul, vândut cu 100 de lei

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, al jandarmilor argeşeni, precum şi al specialiştilor criminalişti din cadrul I.P.J. Argeş, au efectuat trei percheziţii domiciliare, pe raza comunei Schitu Goleşti, la locuinţele a trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de distrugere a instalaţiilor de comunicaţii feroviare şi furt calificat. Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 11 mai 2020, cei trei ar fi secţionat şi sustras un segment de cablu de telecomunicaţii TTR ce asigură legăturile telefonice între Staţiile C.F. Schitu Goleşti şi Lăzăreşti, prin fapta comisă fiind pusă în pericol siguranţa circulaţiei feroviare. După efectuarea percheziţiilor, cei trei suspecţi, respectiv un bărbat de 39 de ani, o femeie de 49 de ani şi un minor de 15 ani, toţi din comuna Schitu Goleşti, au fost conduşi la sediul poliţiei, iar după administrarea probatoriului, în cursul zilei de ieri, 18 mai 2020, poliţiştii au dispus faţă de bărbatul de 39 de ani, reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Argeş. 

Ancheta poliţiştilor îi vizează pe Dumitru Cornea, zis „Sucă”, un recidivist din cătunul de rudari din Lăzăreşti, concubina acestuia, Adela Cornea, şi fiul lor. Împreună au mers cu o căruţă, noaptea, în apropierea Staţiei CFR din Schitu Goleşti, şi au tăiat cu un topor un cablu gros de telecomunicaţii. L-au urcat în căruţă, iar a doua zi l-au vândut, cu 100 de lei, unui centru de colectare a fierului vechi. Suma încasată nu reprezintă nici 10% din valoarea prejudiciului. Fiind cel care a pus la cale furtul, Dumitru Cornea a fost prezentat, marţi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK