Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

„Creierul” jafului de la Altex, arestat pentru viol

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1951

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2484_35.jpg

Cristian Marius Măcăşoi este acuzat că ar fi obligat o tânără să facă sex oral în scara unui bloc

La aproape cinci luni distanţă de  comiterea faptei, un bărbat de 35 de ani, din Câmpulung, a fost arestat preventiv pentru viol. Individul, care este recidivist, este acuzat că, anul trecut, în prima zi de Crăciun, ar fi obligat o tânără de 25 de ani să facă sex oral în scara unui bloc. El a fost condamnat ultima dată după ce, în decembrie 2015, a organizat jaful de la magazinul Altex, din Iaşi, când au fost furate produse electronice în valoare de peste 500.000 lei. A fost, însă, eliberat condiţionat.

Arestare întârziată din cauza expertizelor medico-legale

Cristian Marius Măcăşoi, căci despre el este vorba, nu recunoaşte fapta, însă la dosar există probe şi expertize medico-legale care dovedesc vinovăţia sa. El nu a fost arestat mai devreme tocmai pentru că anchetatorii au aşteptat rezultatul acestor expertize. „Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Câmpulung au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de viol şi au reţinut un bărbat de 35 de ani, din Câmpulung. Din cercetări s-a stabilit că, în dimineaţa zilei de 25 decembrie 2019, ar fi constrâns o femeie de 25 de ani să întreţină relaţii sexuale. Pentru administrarea probatoriului au fost dispuse şi efectuate expertize medico-legale. În cursul zilei de 14 mai 2020, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca, în cursul zilei de azi (n.r. 15 mai), să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Argeş, din data de 15 mai. Judecătoria Câmpulung a admis propunerea de arestare preventivă şi a emis pe numele bărbatului un mandat pentru 30 de zile. 

Spargere regizată ca la carte

Cristian Marius Măcăşoi a fost „creierul” jafului de peste 500.000 de lei de la magazinul Altex din cadrul Complexul ERA Shopping Park, din Iaşi, care a avut loc la începutul lunii decembrie 2015. Potrivit anchetatorilor, spargerea a fost regizată ca la carte: hoţii au ştiut la perfecţie să intre în interiorul complexului, apoi să urce pe acoperiş, pe scara de incendiu, iar aici au tăiat un perete din foaie de tablă de aluminiu, după care unul dintre ei a coborât cu o sfoară în interior. Camerele de supraveghere ale complexului au surprins două siluete în întuneric, fără să ofere amănunte detaliate. Ajunşi pe acoperiş, un fel de terasă, ei au putut „lucra” în linişte şi fără să fie deranjaţi, deoarece nu mai puteau fi observaţi de agenţii de pază care acţionau în zonă. Anchetatorii au precizat că, timp de câteva ore, cel de jos a legat cutiile cu laptopuri şi telefoane de frânghie, iar cei de sus le-au tras pe acoperiş. De acolo, aceştia, cel mai probabil, le-au cărat până la maşină, peste câmp. Dovadă au fost patru laptopuri găsite de poliţişti scăpate, în nişte bălării. Oamenii legii susţineau atunci fie că au fost scăpate şi din cauza grabei nu au mai fost ridicate, fie au fost pierdute fără ca hoţii să-şi fi dat seama. Au furat, în total,  87 de laptopuri şi 190 de telefoane inteligente.

Bătut de agenţi mascaţi în închisoare

Măcăşoi este cunoscut ca un „cal breaz”, iar problemele sale cu legea sunt cunoscute înainte de spargerea de la Iaşi. Potrivit ziaruldeiasi.ro, în 2007, acesta a fost eliberat condiţionat, pentru bună purtare, după ce a ispăşit numai o parte din detenţia de patru ani şi trei luni de închisoare pentru infracţiunea de distrugere prin incendiere. Închis în Penitenciarul Slobozia, câmpulungeanul ar fi fost bătut de agenţi mascaţi, pentru că nu dorea să poarte zeghea. Cazul acestuia a fost în centrul unui raport al Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului, la care Măcăşoi a reclamat faptul că, pe 24 mai 2006, a fost bătut de patru agenţi chiar înainte de a ajunge la un termen al instanţei, unde trebuia să îi fie judecată o cerere de contopire a mai multor pedepse. Înainte de a urca în maşina care trebuia să îl transporte la Tribunal, acesta a refuzat să fie îmbrăcat în zeghe şi a fost bătut cu picioarele şi bastoanele de cauciuc. Ulterior, individul a fost transportat la spital unde a primit îngrijiri medicale. După ce a ieşit din închisoare, Măcăşoi a cerut Judecătoriei Câmpulung reabilitarea, aceasta fiind obţinută în luna mai 2015.

A pus o tânără să se prostitueze

Numele acestuia a mai apărut într-o reclamaţie a unei tinere pe care acesta ar fi pus-o să se prostitueze în Italia. În septembrie 2012, presa din Italia a prezentat, în ediţia din 24 septembrie, cazul unei tinere în vârstă de 19 ani, care a fost „agăţată” de Măcăşoi în România, apoi cu scuza că trebuie să meargă în Italia, pentru a cumpăra o maşină, acesta a închis-o pe tânără într-un apartament din localitatea Caldiero, unde, seara, era pusă să se prostitueze. Fata i-a adus lui Măcăşoi chiar şi 400 de euro pe noapte. Ea a reuşit să alerteze o mătuşă din Italia, care, la rândul ei, a sunat la Poliţie. În anul 2015, tânărul a mai făcut o „boacănă”. Acesta ar fi fost prins băut la volanul unui Audi circulând cu viteza de 155 km/h, prin comuna Mărăcineni. A refuzat să sufle în etilotest, iar pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi refuz de recoltare probe biologice. 

Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK