Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Un tânăr din Pojorâta a ajuns în centrul de carantină

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1739

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_aprilie_2476_29.jpg

Din evidenţa Primăriei, terminase izolarea la domiciliu, din cea a DSP, nu

Un tânăr din Pojorâta a ajuns în centrul de carantină de la Piteşti după ce a fost găsit pe stradă şi, la verificări, s-a constatat că trebuia să fie în izolare la domiciliu, fiind recent întors din străinătate. Amicii cu care era au fost plasaţi în izolare la domiciliu. Aşa cum ne-a spus primarul de la Lereşti, tânărul ieşise din perioada de izolare cu câteva zile înainte, dar din cauza neconcordanţelor între datele Primăriei şi ale celorlalte instituţii care urmăresc aceste cazuri, lereşteanul a fost băgat în carantină instituţionalizată, fiind un pericol trimiterea lui acasă.

2.000 lei amendă pentru nerespectarea izolării

Poliţiştii Secţiei Rurale Valea Mare Pravăţ, care acţionau împreună cu un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Mobil, într-un punct de control din Valea Mare, au depistat, marţi, într-un autoturism trei tineri. La legitimare, un tânăr de 22 de ani nu avea asupra lui cartea de identitate şi nici declaraţia pe propria răspundere, prin care să dovedească scopul ieşirii din locuinţă, plus că, în urma verificărilor, s-a constatat că figura în izolare la domiciliu. „Ca urmare a încălcării măsurii de izolare la domiciliu, a fost dispusă introducerea în carantină instituţionalizată faţă de tânărul de 22 de ani. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de izolare.”, a transmis Prefectura Argeş. Lereşteanul a ajuns la unul dintre centrele de carantină de la Piteşti cu o autospecială SMURD, flancată de maşini ale Poliţiei şi Jandarmeriei.

Ceilalţi doi ocupanţi ai maşinii, doi tineri de 19 şi 20 de ani, aveau asupra lor declaraţiile pe proprie răspundere, conform ordonanţelor militare în vigoare. DSP Argeş a fost înştiinţată cu privire la situaţia acestor doi tineri, care se aflau în maşină, hotărându-se plasarea lor în izolare la domiciliu.

Marian Toader: „Nu corespund evidenţele celor izolaţi!”

În această perioadă, administraţiile locale sunt la datorie non-stop, mai ales că dinamica situaţie se modifică destul de des, iar măsurile trebuie luate în cel mai scurt timp. La Lereşti, de unde provine tânărul care a fost plasat în carantină instituţionalizată, după ce s-a dovedit că acesta era pe stradă, când trebuia să fie în izolare la domiciliu, marţi erau în izolare nouă persoane. Dintre acestea, trei sunt şoferi de TIR, care, teoretic, nu se supun acestei măsuri, dar, preventiv, edilul Marian Toader le-a sugerat că ar fi bine să nu iasă din gospodării. „Noi le-am impus izolarea din cauză că cetăţenii nu ştiu. Văd că persoana „X” a venit de pe TIR şi ne înnebunesc cu telefoanele. Le-am zis, până pleacă în cursă, să stea potoliţi acasă, pentru liniştea noastră.”, ne-a spus Marian Toader.

În rest, la Pojorâta, toţi romii care au venit sin străinătate la mijlocul lunii martie au ieşit din izolare la domiciliu încă de la începutul lunii aprilie. „Cei din Pojorâta au ieşit de trei zile din izolare. Am avut 39, la început, şi 40 de aparţinători. Avem un registru în care sunt trecuţi fiecare cu date, nume, prenume, adresă, data venirii, dacă a completat formularul, cu cine s-a izolat, plus contactul telefonic de două ori pe zi şi vizitele, toate sunt trecute.”, a transmis edilul de la Lereşti.

Referitor la cazul tânărului din Pojorâta, primarul de la Lereşti ne-a transmis că acesta şi familia îşi terminaseră perioada de izolare la domiciliu, dar, din cauza unor neconcordanţe între datele administraţiei locale şi cele ale DSP, băiatul a ajuns în carantină. „Am o problemă! Aseară (n.r. marţi, 7 aprilie) a fost luat un rudar din Pojorâta, care a venit din Germania sau Austria, pe 18 martie, noi l-am înregistrat cu data de 19 martie, am transmis către CJCCI (Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei) şi DSP tabelele, şi el ieşise din izolare pe 2 sau 3 aprilie. Aseară (n.r. marţi, 7 aprilie) a fost găsit pe stradă, trebuia amendat, că nu avea declaraţie şi buletin şi, nu ştiu cine a sunat şi unde, că, de pe la Piteşti, au transmis că trebuia să fie în izolare, l-au luat şi l-au dus în carantină, la Piteşti. Familia, disperată, ne înnebuneşte pe noi cu telefoanele. Sun la Prefectură, sun la CJCCI să găsească rezolvare. Problema e că, dacă-l aduce înapoi şi a luat microbul între timp, ce se întâmplă?! Nu ştiu cum să o rezolvăm. Nu corespund evidenţele. Eu am tras un semnal de la început: nu corespund datele pe care le dăm noi cu cele pe care le primim. Probabil, ei înregistrează cu data când ajung la dumnealor, deci, există diferenţă de 4-5 zile între perioada de când noi am dat tabelele, cu data intrării în ţară şi data pe care o consideră DSP-ul. El a stat în izolare, avem documente, totul în regulă, că l-am transmis mai departe. Acum, am pus fetele să sune la DSP să regleze tabelele astea, că nu e în regulă. N-am avut probleme până acum, iar acum aştept răspuns de la Piteşti, ce hotărâre se ia cu băiatul acesta, chiar e un copil cuminte. A ieşit şi el pe stradă, trebuia să-i dea amendă, dar trebuia verificat bine înainte să-l bage în carantină. Tabelele pe care le au Poliţia şi medicul de familie sunt exact ca ale noastre, nu ştiu la DSP sau în altă parte unde s-a sunat aseară, de ce nu corespund.”, ne-a declarat primarul Marian Toader. Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK