Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Fostul primar de la Berevoeşti a scăpat de proces pentru că a intervenit prescrierea răspunderii penale

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2187

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2470_6.jpg

Primăria, condusă de fiu, nu s-a constituit parte civilă

În alte ediţii ale ziarului v-am relatat despre procesele înregistrate pe rolul Judecătoriei Câmpulung, în care sunt judecaţi fostul edil de la Berevoeşti şi fiul lui cel mare, pentru conflict de interese. Acţiunile au fost deschise în instanţă după ce Primăria Berevoeşti urmăreşte să recupereze prejudiciul stabilit de procurori, după ce s-au angajat reciproc pe postul de consilier personal, fără a ţine cont că sunt rude de gradul întâi.

Dosarul seniorului, Gigi Fănel Proca, a avut la bază conflictul de interese după ce, în primăvara anului 2012, când era primar, şi-a angajat fiul cel mare, Florin Bogdan Proca, consilier personal, procurorii stabilind prejudiciul de 4.892 lei. Rechizitoriul Parchetului a fost înregistrat de instanţă pe 15 februarie 2019, dar primul termen de judecată a fost pe 6 ianuarie 2020, care s-a terminat cu o amânare. Au urmat şi alte întârzieri, din diverse motive, Judecătoria Câmpulung pronunţându-se în caz pe 16 martie 2020, când a consemnat că încetează procesul penal, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în ceea ce-l priveşte pe Gigi Fănel Proca, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. Şi, ca să fie „tacâmul” complet, Primăria Comunei Berevoeşti nu s-a constituit parte civilă în cauză. Decizia nu este definitivă, fiind supusă apelului în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

În ceea ce-l priveşte pe actualul primar al Berevoeştiului, Florin Bogdan Proca, procesul în care este judecat pentru conflict de interese continuă, următorul termen fiind pe 14 mai 2020. El este suspect că, imediat după alegerile din 2012, când a fost ales primar la Berevoeşti, şi-a angajat tatăl consilier personal, aducând administraţiei locale un prejudiciu de 9.484 lei. “E.M.” 

 

The most visited gambling websites in The UK