Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Garda Forestieră a amendat două firme din Coşeşti şi Bughea de Sus

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1163

În ultima săptămână din februarie, poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii şi comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au fost depistate 15 persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 48 de ani, care au transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Totodată, în urma controalelor efectuate împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti, au fost sancţionate două societăţi comerciale cu obiect de activitate prelucrare şi comercializare de material lemnos, cu sediul pe raza localităţilor Coşeşti şi Bughea de Sus, fiind constatate nereguli privind expedierea de material lemnos fără provenienţă legală.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 38.000 de lei, şi a fost confiscată cantitatea de peste 50 de metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, precum şi peste 2 metri cubi cherestea. Din această cantitate, aproximativ 40 metri cubi lemn foc ţi 1,5 metri cubi cherestea, în valoare totală de peste 7.000 de lei, a fost confiscată valoric, iar peste 10 metri cubi lemn foc şi aproximativ 0,5 metri cubi cherestea, au fost predaţi ocoalelor silvice competente.

De exemplu, pe 28 februarie 2020, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti, au controlat o societate comercială cu obiect de activitate prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos, cu sediul în comunei Coşeşti, referitor la respectarea legislaţiei privind regimul silvic. În urma verificărilor, s-au constatat nereguli privind expedierea de material lemnos, a cărui provenienţă nu era justificată cu documente legale. Ca urmare a neregulilor constatate, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010, şi a fost confiscată valoric cantitatea de aproape 40 metri cubi material lemnos, în valoare de peste 6.500 de lei.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 44 de ani, din Mărăcineni, care transporta cu o autoutilitară material lemnos prelucrat, sub formă de cherestea, pe raza localităţii Coşeşti, fără documente legale de provenienţă şi transport.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos, evaluat de un specialist silvic la cantitatea de 0,51 metri cubi cherestea, a fost confiscat şi predat ocolului silvic competent. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK