Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Supărat că l-a părăsit, un ins a pus foc la uşa concubinei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1929

Părăsit de concubină, un bărbat de 37 de ani, din Câmpulung, a vrut să se răzbune pe aceasta şi a încercat să-i incendieze apartamentul. Individul este cunoscut pentru ieşirile sale violente, motiv pentru care femeia l-a şi părăsit, obţinând împotriva lui un ordin de protecţie. Bărbatul nu a ţinut cont de acest lucru, iar acum este cercetat penal, sub control judiciar, pentru distrugere.

Cercetat şi pentru infracţiunea de încălcare a ordinului de protecţie

Totul s-a petrecut în noaptea de 30 ianuarie 2020. Neîmpăcându-se cu faptul că, în toamna anului trecut, a fost părăsit de concubină, din cauza comportamentului său agresiv, Nicolae Valentin Enache s-a dus la locuinţa acesteia, situată pe strada Emil Gârleanu, nr. 12, bloc 17, scara A, cu gândul negru al răzbunării. A turnat benzină pe uşa metalică şi preşul de la intrare, după care le-a dat foc şi a fugit. Femeia a simţit miros de fum şi a ieşit imediat afară, să vadă ce se întâmplă. Realizând gravitatea faptei, fosta concubină a sunat la 112, iar la locul incidentului au ajuns un echipaj de Pompieri şi unul de Poliţie. Din fericire, focul a fost stins până la sosirea forţelor de intervenţie, însă acest lucru nu i-a împiedicat pe oamenii legii să întocmească în acest caz un dosar penal pentru distrugere prin incendiere. Din prima clipă, suspectul a fost Nicolae Valentin Enache, mai ales că, în seara cu pricina, acesta fusese văzut de un martor în zona în care locuieşte fosta iubită. În timpul audierilor, bărbatul a recunoscut că a comis fapta, punând totul pe seama geloziei. El s-ar fi dus să discute cu femeia, încercând o împăcare, însă, în timp ce era la uşă, i s-ar fi părut că aude o voce de bărbat în casă. Şi-a ieşit din minţi, iar apoi a comis fapta pentru care s-a ales cu dosar penal. În plus, împotriva sa a fost extinsă cercetarea şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încălcare a ordinului de protecţie. După administrarea probatoriului, pe 5 februarie, bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, iar, pe 7 februarie, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Procurorul a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Obligat să păstreze faţă de fosta iubită o distanţă de cel puţin 100 de metri

În luna noiembrie, anul trecut, Judecătoria Câmpulung a emis un ordin de protecţie împotriva lui Nicolae Valentin Enache, la solicitarea fostei concubine. Bărbatul nu mai avea voie să se apropie de aceasta decât până la o distanţă de maxim 100 de metri, timp de 6 luni. 

Cu toate acestea, el nu numai că nu a respectat interdicţia, ci a comis o nouă infracţiune. „Obligă pârâtul să păstreze faţă de reclamantă, faţă de locuinţa situată în Câmpulung, strada Emil Gârleanu nr. 12, bloc 17, scara A, judeţul Argeş, şi faţă de locul de muncă al acesteia, o distanţă minimă de 100 de m pentru o perioadă de 6 luni de la pronunţarea prezentei hotărâri. Pune în vedere pârâtului că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an. Obligă pârâtul să se prezinte periodic, la un interval de 3 săptămâni, la secţia de poliţie competentă cu supravegherea respectării ordinului de protecţie. Ia act că reclamanta nu solicită cheltuieli de judecată. Dispune comunicarea în ziua pronunţării prezentei hotărâri Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Poliţia Municipiului Câmpulung, în vederea punerii în executare, conform art.31 al.1 din Legea nr.217/2003. Ordinul de protecţie se pune în executare de îndată, de către sau, după caz, sub supravegherea Poliţiei. Executorie. Executarea hotărârii se face fără somaţie sau fără trecerea vreunui termen. Respectarea ordinului de protecţie este obligatorie şi pentru persoana protejată prin intermediul său. (...) Cu drept de apel în 3 zile de la pronunţare, la Tribunalul Argeş. Cererea de apel se depune la Judecătoria Câmpulung. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19 noiembrie 2019.”, se arată în decizia instanţei. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK