Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După ce şi-a violat mama, bărbatul din Godeni a fost condamnat după ce a bătut o vecină, care nu mai vede cu un ochi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 970

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2453_9.jpgLa finele anului trecut, bărbatul din Godeni, care şi-a violat mama, a fost săltat de poliţişti şi încarcerat la Penitenciarul Mioveni, după ce a fost condamnat. Vinerea trecută, acesta a primit o nouă pedeapsă, după ce a fost judecat că a bătut o vecină.

Pe 19 noiembrie 2019, Judecătoria Câmpulung a stabilit pentru Vasile Stelian Pripici o condamnare de 5 ani de închisoare cu executare în condiţii privative de libertate, pentru că şi-a violat mama, plus că a fost pus să suporte cheltuielile judiciare, în sumă de 1.500 lei. Întrucât decizia a rămas definitivă prin neapelare, mandatul de executare a fost pus în aplicare de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Câmpulung pe 11 decembrie 2019. Vasile Stelian Pripici a fost luat de la domiciliul declarat din strada General C. Simonescu, blocul 11, şi predat Penitenciarului Mioveni.

În paralel cu dosarul în care a fost judecat şi condamnat pentru viol, Vasile Stelian Pripici, de 34 de ani, din satul Coteşti, comuna Godeni, a fost inculpat şi în altă cauză, de vătămare corporală. În acest ultim caz, parte vătămată a fost Maria Voican, o consăteană, pe care acesta a bătut-o în timp ce se aflau în pădure, la lemne. În urma agresiunii, femeia şi-a pierdut vederea la un ochi. În proces au mai fost părţi civile Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi Serviciul de Ambulanţă Argeş, pentru recuperarea cheltuielilor de spitalizare şi asistenţă medicală de urgenţă.

După mai multe amânări, Judecătoria Câmpulung a emis o hotărâre  pe 17 ianuarie 2020, stabilind pentru Vasile Stelian Pripici o condamnare cu executare de 6 ani şi 8 luni, în condiţii privative de libertate, rezultată din contopirea pedepselor pentru viol şi vătămare corporală, fiecare a câte 5 ani. Ca pedepse complementare şi accesorii, bărbatului i-au fost interzise exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vătămată, respectiv de a se apropia de locuinţa sau alte locuri unde persoana vătămata îşi desfăşoară activităţile sociale, pe o perioadă de trei ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Instanţa a stabilit ca din pedeapsă să-i fie scăzută perioada cât a fost reţinut şi arestat preventiv, din 27 ianuarie 2019, până pe 28 martie 2019, şi cea executată de la data punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei închisorii, nr. 499 din 11 decembrie 2019, până la zi. În acelaşi timp, a anulat mandatul din decembrie 2019 şi a dispus emiterea unuia nou, în baza noii sentinţe. 

Pe lângă obiectul penal al cauzei, a fost judecat şi cel civil. Astfel, bărbatul din Godeni a fost obligat să-i achite Marie Voican daune morale de 150.000 lei, chiar dacă femeia a vrut şi daune materiale, de 1.000 lei, care nu au putut fi dovedite. Instanţa a fost de acord şi cu cererile părţilor civile, unităţile sanitare, inculpatul fiind pus să plătească Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti 1.378,31 lei, cheltuieli de spitalizare ale victimei Maria Voican; Spitalului Municipal Câmpulung, 371,08 lei, tot cheltuieli prilejuite de spitalizarea victimei; iar către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş, 802,64 lei, cheltuieli de asistenţă medicală de urgenţă a femeii agresate. La aceste sume se va adăuga şi dobânda legală aferentă până la data plăţii efective. Pripici trebuie să vireze şi alţi 2.000 lei, cheltuieli judiciare către stat. Onorariul avocatului din oficiu, Andrei Dobrescu, în sumă de 868 lei, precum şi onorariile avocaţilor din oficiu, desemnaţi în faza de urmărire penală şi de cameră preliminară, rămân în sarcina statului şi vor fi avansate de către Ministerul Justiţiei. 

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK