Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Amendă pentru doi musceleni care şi-au cotonogit consătenii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 985

Doi musceleni au primit amenzi penale după ce s-a dovedit că aceştia şi-au agresat consătenii, plus că au fost puşi să plătească cheltuielile de spitalizare ale victimelor. Unul dintre ei chiar va achita părţii vătămate daune morale.

Partea vătămată nu va primi despăgubiri

Pe 20 noiembrie, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în dosarul în care Florin Fieraru a fost judecat pentru lovire sau alte violenţe, parte vătămată fiind Cristinel Bobi Mondoc. Pe lângă cel agresat, parte civilă s-a constituit şi Spitalul Municipal Câmpulung, pentru recuperarea contravalorii cheltuielilor de spitalizare acordate persoanei vătămate. După amânări, timp în care au fost ascultaţi martorii, instanţa l-a condamnat pe Florin Fieraru la 120 de zile amendă, care, calculate cu 10 lei, ajunge în final la 1.200 lei, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani. În acest interval, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii, inculpatul are de respectat mai multe măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Bărbatului i s-a atras atenţia că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu re credinţă, nu respectă măsurile impuse, i se revocă amânarea şi se dispune aplicarea şi executarea pedepsei. Plus că, după amânarea aplicării pedepsei săvârşeşte o nouă infracţiune, cu intenţie sau intenţie depăşită, descoperită în termenul de supraveghere, pentru care s-a pronunţat o condamnare chiar după expirarea acestui termen, se va revoca amânarea şi se va dispune aplicarea şi executarea pedepsei. 

Pe latură civilă, instanţa a respins acţiunea promovată de persoana vătămată, Cristinel Bobi Mondoc, dar a acceptat-o pe cea a Spitalului Municipal Câmpulung, obligându-l pe inculpat să suporte contravaloarea cheltuielilor de spitalizare acordate lui Mondoc, care se ridică la 1.484,32 lei. Tot inculpatul trebuie să achite şi cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă de 250 de lei. Pentru că decizia nu a fost definitivă, Parchetul Câmpulung a contestat-o, urmând ca apelul să fie judecat de instanţa superioară.

Din cinci inculpaţi, patru, achitaţi

A doua speţă a avut cinci bărbaţi acuzaţi de lovire, şi un al şaselea, parte vătămată, plus Spitalul Municipal, parte civilă. După mai multe amânări, în care au fost audiaţi cei acuzaţi de lovire, dar şi numeroşi martori, Judecătoria Câmpulung a dat hotărârea în acest caz miercuri, pe 27 noiembrie. Astfel, patru inculpaţi au fost achitaţi, Dănuţ Samoilă, Ion Bloj, Tiberiu Feraru şi Costinel Feraru, doar Iulian Samoilă alegându-se cu o amendă penală de 180 de zile, care, calculată cu 20 de lei fiecare zi, a ajuns la 3.600 lei. În cazul celui condamnat, instanţa a dispus amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, calculat de la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte măsurile: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. 

În acest caz, partea vătămată, care s-a constituit şi parte civilă, Emil Păcuraru, va primi de la cel condamnat, Iulian Samoilă, daune morale în sumă de 2.250 lei. La fel se va întâmpla şi cu Spitalul Municipal Câmpulung, care urmează să-i fie achitate cheltuielile prilejuite de spitalizarea celui bătut, în valoare de 399,57 lei, tot de inculpatul Iulian Samoilă. Alţi 2.000 lei, cheltuieli judiciare ocazionate de persoana vătămată, vor fi suportate tot de cel condamnat. Dar pentru că i-a acuzat că l-au bătut şi s-a dovedit că nu a fost aşa, Emil Păcuraru trebuie să plătească cheltuielile de judecată, în sumă de 2.000 lei, ocazionate de cercetare celor patru care au fost achitaţi, Dănuţ Samoilă, Ion Bloj, Tiberiu Feraru şi Costinel Feraru, plus încă 60 lei, corespunzători culpei procesuale.

Decizia dată săptămâna trecută nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, cererea urmând să fie depusă tot la Judecătoria Câmpulung. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK