Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Bărbat bolnav psihic, găsit mort în Râuşor

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1537

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2437_28.jpgDescoperire macabră, vineri de dimineaţă, în comuna Rucăr! Era în jur de ora 7.00, când un localnic a zărit în albia Râului Râuşor, care străbate localitatea, cadavrul unui bărbat. Iniţial, el a crezut că este vorba despre un manechin, însă, ulterior, a realizat că în apă se afla trupul neînsufleţit al unui bătrân şi a dat alarma la 112. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Pompierilor şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar şi poliţiştii, care au deschis o anchetă în acest caz, pentru a stabili cauzele şi împrejurările care au stat la baza acestei tragedii.

„Suferea cu capul, dar băutura n-o lăsa!”

În scurt timp, zona s-a împânzit de zeci de curioşi, oamenii încercând să afle identitatea bărbatului care zăcea fără suflare în albia Râuşorului, în zona Suseni. „Dimineaţa, pe la 7.00, a trecut un vecin pe-aici şi l-a văzut. Era căzut în apă, cu faţa în jos, lângă un pod. Avea şi o rană urâtă la cap, cred că s-a lovit în cădere, nu ştiu. N-a crezut că e un om, a zis c-o fi vreun manechin, dar, uitându-se mai bine, şi-a dat seama că e cineva mort acolo şi a sunat la 112.”, ne-a declarat un localnic. În scurt timp, la locul tragediei a sosit un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă, însă, din păcate, cadrele medicale nu au mai făcut altceva decât să constate decesul.

Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost scos din apă de pompierii câmpulungeni detaşaţi la Rucăr abia după ce a sosit echipa operativă de la Poliţia Câmpulung, care a demarat cercetările pentru a stabili circumstanţele în care a survenit decesul, precum şi identitatea persoanei găsite fără viaţă. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a ajuns la concluzia că cel care şi-a găsit sfârşitul în albia Râuşorului este Nicolae Mazăre, zis „Bistoş”, de 69 de ani, din Rucăr. Bărbatul locuia singur pe strada Libertăţii şi era cunoscut cu probleme psihice, dar şi ca un împătimit al alcoolului. „Suferea cu capul, dar băutura n-o lăsa. Era sub tratament şi cred că nu-l mai lua, că-l vedeai tot timpul că nu e în regulă. Nu avea autocontrol, nu era un om să pui bază în el. Iar băutura i-a agravat şi mai mult boala, că bea zilnic. Locuia singur, nevastă-sa e internată la un azil. Are două fete, dar sunt plecate. Mai aveau grijă de el cele două surori ale lui şi îi mai ducea mâncare şi Gheorghe Surdu (Pestriţu), care e consilier local aici, la Rucăr. Nu lipsea duminica de la biserică, însă era tot timpul agitat. L-am întrebat într-o zi: Băi, Bistoş, mai bei? El a zis că nu, că ia pastile, dar mirosea de la o poştă a alcool!”, ne-a mărturisit unul dintre vecinii bărbatului decedat. Localnicii spun că, joi, bătrânul ar fi consumat băuturi alcoolice până spre seară, inclusiv la un magazin din zona Suseni, şi se pare că, în momentul în care a vrut să se ducă acasă, trecând peste un podeţ, s-a dezechilibrat  şi a căzut în Râuşor, lovindu-se zdravăn la cap, de nişte bolovani, care, pur şi simplu, l-au scalpat! Înecul e mai puţin probabil, în condiţiile în care apa nu măsura în zonă mai mult de 10-15 centimetri adâncime, având un debit scăzut. Trupul neînsufleţit a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei, în urma căreia se va stabili cu certitudine cauza morţii. În cauză, poliţiştii câmpulungeni au deschis un dosar de cercetare penală. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK