Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Închisoare după ce a accesat fără drept un cont de Facebook

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2169

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2437_25.jpgCâmpulungeanul Laurenţiu Andrei Toader, de 29 de ani, necăsătorit, cu studii liceale, fără ocupaţie şi recidivist, este inculpat într-un dosar înregistrat pe rolul Tribunalului Argeş în primăvara acestui an, cu obiectul cauzei „traficul de droguri”, parte vătămată fiind Lavinia Colţ. După trei termene, instanţa piteşteană s-a pronunţat miercuri, 13 noiembrie 2019. Tânărul a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni, unele în formă continuată, plus că la actuala pedeapsă i s-au acumulat şi alta, neexecutată.

În cauză, Laurenţiu Andrei Toader, zis „Zozo”, a primit un an, patru luni şi 10 zile de închisoare, care a rezultat din contopirea a patru infracţiuni. Pentru hărţuire a fost condamnat la o lună de închisoare; pentru infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic (cont Facebook), în formă continuată, a primit 6 luni de închisoare; un an de închisoare provenit după săvârşirea infracţiunii de alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată; iar pentru deţinere de droguri de risc, în vederea consumului propriu, a fost condamnat la 6 luni de închisoare.

Pentru că se afla în termenul de suspendare a unei pedepse, primite în 2016, de trei ani, neexecutată, magistratul Tribunalului Argeş a decis executarea şi acestei pedepse, care s-a alăturat celei precedente, urmând ca, în final, Laurenţiu Andrei Toader să facă pedeapsa totală de 4 ani, 4 luni şi 10 zile, în regim de detenţie. Ca pedeapsă complementară, bărbatului i-au fost interzise drepturile prevăzute la articolul 66, alineatul 1, literele a şi b, din Codul Penal, de a fi ales în autorităţi publice sau în orice funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe durata a doi ani.

Prin hotărârea din 13 noiembrie, a Tribunalului Argeş, s-a mai dispus deducerea din pedeapsa principală a duratei reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, din data 18 octombrie 2018, până la 19 octombrie 2018 (în cauza principală), precum şi a duratei reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu, din data de 16 iunie 2016 şi până pe 14 noiembrie 2016 (din cauza anterioară).

În procesul penal, partea vătămată, Lavinia Colţ, nu s-a constituit şi parte civilă. Dar s-a dispus confiscarea de la câmpulungean a mai multor bunuri: un laptop marca Asus X53S, cu seria 15G10N409131, sigilat într-un sac de plastic de culoare neagră, cu sigiliul MAI nr. 19426, şi a unui cuţit artizanal, cu lamă lungă, sigilat într-un sac de rafie de culoare albă, cu sigiliul MP Parchet Tribunal Argeş - Criminalist nr. 1, depuse la Camera de Corpuri Delicte a Tribunalului Argeş, folosite de acesta la săvârşirea infracţiunilor de hărţuire, acces fără drept la un sistem informatic (cont Facebook) şi alterarea integrităţii datelor informatice.

Tânărul a fost pus să suporte cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă de 1.000 de lei. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei.

Câmpulungeanul a fost dus la audieri la sediul DIICOT pe 17 octombrie 2018, după ce trupe speciale ale Jandarmeriei, poliţişti şi procurori l-au căutat în două locaţii din cartierul Vişoi, pentru a pune în aplicare un mandat de aducere. Chiar pentru infracţiunile pentru care a fost condamnat a fost căutat anul trecut. Iniţial, nu a fost găsit la domiciliu, fiind săltat de mascaţi dintr-un alt apartament. Pe 18 octombrie 2018, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Piteşti a cerut Tribunalului Argeş arestarea preventivă a lui Laurenţiu Andrei Toader, dar instanţa a respins solicitarea, plasându-l pe acesta sub control judiciar. Parchetul a contestat decizia, iar Curtea de Apel Piteşti a respins-o. 

Condamnarea rămasă neexecutată este cea primită pe 11 noiembrie 2016, alături de alţi doi tineri, George Alexandru Bugheanu şi Florian Cristian Popa, la câte trei ani de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, trafic internaţional de droguri de risc. Tinerii au fost obligaţi să presteze câte 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Câmpulung sau la Complexul de Servicii Comunitare Câmpulung. Sentinţa Tribunalului Argeş a rămas definitivă după ce, pe 28 aprilie 2017, Curtea de Apel Piteşti a respins apelul, ca nefondat, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Piteşti.

Laurenţiu Andrei Toader mai este inculpat într-un dosar pe rolul Curţii de Apel Piteşti, pe numele lui existând un mandat european de arestare emis pe 4 ianuarie 2019 de autorităţile din Belgia, fiind cercetat pentru două infracţiuni de trafic de persoane. Predarea lui Toader a fost amânată până la definitivarea dosarului pe care vi l-am prezentat mai sus. Dacă va fi condamnat cu executare în regim de detenţie, predarea se amână până la punerea în libertate, ca urmare a liberării condiţionate sau până la executarea pedepsei la termen.

Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK