Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Bărbaţii implicaţi în încăierarea de la Valea Măcelarului au obţinut convertirea amenzilor penale în muncă în folosul comunităţii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 372

După o încăierare la Valea Măcelarului, domolită doar de intervenţia jandarmilor şi a poliţiştilor, opt bărbaţi din cătunul din Bughea de Jos au fost condamnaţi. Unul a primit închisoare cu suspendare, iar ceilalţi şapte, amenzi penale. La o jumătate de an de la condamnare, cei amendaţi au solicitat instanţei înlocuirea amenzilor penale cu muncă în folosul comunităţii, acceptate de magistratul de caz. În cazul a patru dintre ei, situaţia s-a definitivat acum, pentru ceilalţi trei, urmează la toamnă, după vacanţa judecătorească.

În 26 iulie 2016, încăierarea de la Valea Măcelarului a pornit după ce un bărbat s-a certat cu ginerele lui. Tonel Vicenţiu Cornea trăia cu Larisa Grozavu, iar tatăl acesteia din urmă i-a adresat vorbe grele fiicei sale, dar l-a pocnit şi pe iubitul acesteia, provocând astfel o încăierare generală, care s-a lăsat cu intervenţia jandarmilor şi poliţiştilor. Bătaia care s-a încins a fost una ca-n filme, cu bâte şi uluci rupte din gard, poliţiştii de la Secţia Rurală Valea Mare Pravăţ, pentru a aplana conflictul, au solicitat ajutorul jandarmilor şi trupelor speciale.

De pe urma incidentului au avut de suferit Gheorghe Onea (42 ani), Marius Onea (33 ani), Adrian Onea (36 ani), Gheorghe Robert Onea (28 ani), Tonic Cornea (48 ani), Cornel Cornea (42 ani), Tonel Vicenţiu Cornea (24 ani) şi Florin Iacob (24 ani), care au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Câmpulung, pentru a primi îngrijiri medicale. Cel mai „şifonat” a fost Gheorghe Robert Onea, care a avut nevoie de spitalizare.

Unul condamnat cu suspendare, şapte, la amenzi penale

Rechizitoriul Parchetului Câmpulung a ajuns la instanţă, iar cei opt bărbaţi, din cele două familii ale foştilor iubiţi, implicaţi au fost acuzaţi de încăierare. În dosarul format la Judecătoria Câmpulung, Gheorghe Robert Onea a fost parte vătămată, iar părţi civile s-au constituit cele trei spitale la care a fost tratat bărbatul, Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi Spitalul clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” Bucureşti.

La o jumătate de an de la debutul procesului, pe 14 noiembrie 2018, cei implicaţi au fost condamnaţi. Toni Cornea a fost singurul care a primit un an şi opt luni de închisoare, cu suspendarea executării pe un termen de supraveghere de patru ani, timp în care are de făcut 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Bughea de Jos.

Ceilalţi şapte au primit amenzi penale. Gheorghe Onea, 8.500 de lei (170 de zile a câte 50 de lei pe zi). Cornel Cornea, Tonel Vicenţiu Cornea, Florin Iacob, Marius Onea, Gheorghe Robert Onea şi Adrian Onea au fost pedepsiţi  cu câte 7.500 de lei, sumă corespunzătoare unui număr de 150 de zile de amendă a câte 50 de lei pe zi.

Pe latura civilă, toţi cei opt au fost obligaţi să suporte daunele materiale către unităţile medicale: câte 368,21 lei (2.945,68 lei) către Spitalul Municipal Câmpulung; câte 352 lei (2.816 lei) către Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Numai Marius Onea a avut de virat către Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” din Bucureşti suma de 301 lei. Inculpaţii au mai fost obligaţi să suporte şi cheltuielile judiciare către stat, fiecare câte 800 de lei, în total 6.400 de lei.

Amenda penală, transformată în muncă în folosul comunităţii

În primăvara acestui an, bărbaţii din Valea Măcelarului, condamnaţi la amenzi penale s-au adresat Biroului Executări Penale din cadrul Judecătoriei Câmpulung, cerând înlocuirea obligaţiilor de plată cu zile de muncă în folosul comunităţi.

La termenul din 1 iulie 2019, s-a finalizat cauza pentru patru dintre intimaţi, Cornel Cornea, Tonel Vicenţiu Cornea, Florin Iacob şi Gheorghe Robert Onea, cărora instanţa le-a acceptat transformarea zilelor de amendă penală în zile de muncă în folosul comunităţii. Adică, în loc de 150 de zile de amendă penală, în contul celor care s-au încăierat apar zile de muncă neremunerată, pe care trebuie să o presteze la Primăria Bughea de Jos. Bărbaţii au fost atenţionaţi că, dacă nu execută zilele de muncă în folosul comunităţii, acestea le vor fi înlocuite cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea. Aceeaşi sancţiune o primesc şi dacă, înainte să execute integral obligaţiile de muncă, săvârşesc o nouă infracţiune. Pentru îndeplinirea muncii a fost stabilit un termen de doi ani, dar obligaţiile pot înceta şi prin plata amenzii corespunzătoare zilelor-amendă neexecutate.

În schimb, sesizarea intimaţilor Gheorghe Onea, Marius Onea şi Adrian Onea a fost disjunsă într-un alt dosar, pentru care s-a stabilit termen pe 16 septembrie 2019. Adrian TĂNASE

 

The most visited gambling websites in The UK