Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Amendă penală pentru trei hoţi de lemne, care şi-au recunoscut faptele

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 420

 

Trei musceleni au fost condamnaţi la amenzi penale, după ce au fost judecaţi că au tăiat fără drept arbori din fondurile forestiere administrate de Ocolul Silvic Câmpulung şi Baza Experimentală Mihăeşti. Toţi au încheiat în prealabil cu Parchetul Câmpulung acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, motiv pentru care procesele s-au încheiat la primul termen.

Pe 30 mai, şi-a primit sentinţa Cornel Dumitru Onică, care a primit de la Judecătoria Câmpulung o amendă penală de 1.350 de lei, contravaloarea a 135 zile amendă, calculate cu 10 lei pe zi. În cazul lui, parte vătămată a fost Baza Experimentală Mihăeşti. În plus, a fost obligat de instanţă să suporte cheltuielile judiciare către stat, în sumă de 200 de lei.

Crinu Coşcodaru şi Răzvan Gigi Coşcodaru au recunoscut că au tăiat şi sustras arbori din fondul forestier naţional, de pe raza Ocolului Silvic Câmpulung. Cei doi şi-au primit condamnarea pe 3 iunie, care a constat în câte 250 de zile amendă, calculate cu câte 15 lei pe zi. Amenda rezultată a fost de 2.250 de lei, la care se pun şi cheltuielile judiciare către stat, fiecare urmând să achite în plus încă 250 de lei. Inculpaţilor li s-a pus în vedere că, dacă nu achită amenzile, în tot sau în parte, acestea se înlocuiesc cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

Pentru ultimii doi, Judecătoria Câmpulung a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă, formulată de partea vătămată, Ocolul Silvic Câmpulung, care urmăreşte să recupereze prejudiciul pricinuit de musceleni.

Deciziile nu sunt definitive, putând fi atacate cu apel în primele 10 zile de la comunicare. 

Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK