Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cel mai tânăr dintre agresorii poliţiştilor de la Mihăeşti a fost condamnat

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1350

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Mai_2387_Clipboard12.jpgGheorghe Gabriel Popescu, fiul lui Gheorghe Popescu, şi Costel Anghel au fost acuzaţi de faptul că, pe 10 martie, au agresat un echipaj de Poliţie, care era de serviciu pe raza Secţiei Rurale Schitu Goleşti. Agenţii Sorin Gheorghe Georgescu şi Ana Maria Pitulan au ajuns în satul Drăghici, comuna Mihăeşti, în urma unui apel primit prin 112 de la o persoană, care reclama că la un bar din sat s-a iscat un conflict spontan între trei bărbaţi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Oamenii legii au încercat să-i potolească pe indivizi, dar au fost agresaţi, poliţista fiind lovită în zona capului, motiv pentru care a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Câmpulung.

Pe 19 martie, instanţa a dispus reţinerea preventivă a lui Gheorghe Popescu şi a lui Costel Anghel, până pe 15 aprilie, în cazul primului, iar pentru al doilea, până pe 23 aprilie, în schimb, Gheorghe Gabriel Popescu a fost cercetat în libertate.

Doi dintre bătăuşi, tată şi fiu, şi-au recunoscut vina

Cel mai tânăr dintre agresori, Gheorghe Gabriel Popescu, de 21 de ani, după ce a încheiat cu Parchetul Câmpulung un acord de recunoaştere a vinovăţiei, a primit de la instanţa câmpulungeană o pedeapsă de un an, cu suspendarea executării pe durata a trei ani. Condamnarea din 20 mai 2019 a rezultat din contopirea a două sancţiuni de ultraj, fiecare a câte nouă luni, săvârşite faţă de agenţii Sorin Gheorghe Georgescu şi Ana Maria Pitulan. Pe durata termenului de supraveghere, Gheorghe Gabriel Popescu trebuie să respecte mai multe măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe schimbarea locuinţei şi orice deplasare ce depăşeşte cinci zile, precum şi schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente care să permită controlul mijloacelor sale de existenţă. 

În plus, are de prestat  60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, având de ales între Primăriile Mihăeşti şi Schitu Goleşti. Prin sentinţă, tânărul trebuie să achite cheltuielile judiciare către stat, de 1.170 de lei, instanţa lăsând nesoluţionată latura civilă a dosarului. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Al doilea dosar este al lui Gheorghe Popescu, de 46 de ani, care, după ce şi-a recunoscut greşeala, ultrajul asupra lui Sorin Gheorghe Popescu, pe 15 aprilie, a fost eliberat din arestul preventiv al IPJ Argeş, în care era „cazat” din 19 martie. În scurt timp, cel mai probabil, Judecătoria se va pronunţa şi în cazul lui.

Joia trecută, pe 23 mai, judecătorul de Cameră Preliminară a admis rechizitoriul Parchetului, constatând legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală privind pe al treilea inculpat, Costel Anghel, de 46 de ani, pentru infracţiunea de ultraj. Pentru judecarea fondului a fost fixat termen pe 20 iunie 2019, el aflându-se sub control judiciar. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK