Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

A fost menţinut arestul preventiv pentru proxenetul Dafinel Boceanu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 548

 

Celor doi tineri suspectaţi că au obligat mai multe fete să se prostitueze în Elveţia le-au fost prelungite măsurile preventive sub care se derulează cercetarea lor.

Este vorba de Dafinel Boceanu, care va rămâne în arestul IPJ Argeş şi în următoarele 30 de zile. Pe 9 mai 2019, Tribunalul Argeş a hotărât ca tânărul să fie privat de libertate până pe 15 iunie, inclusiv. Celălalt suspect, Florin Gogoci, zis „Matiz”, este plasat în arest la domiciliu, neavând voie să părăsească imobilul în care locuieşte, din Câmpulung, strada Drumul Uzinei, fără permisiunea organului judiciar care a dispus această măsură sau în faţa căruia se află cauza.

Câmpulungenii au fost reţinuţi pe 16 ianuarie 2019, când oamenii legii au efectuat unsprezece percheziţii domiciliare în judeţele Argeş şi Maramureş, la locuinţele a nouă persoane, majoritatea din Câmpulung, bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane şi proxenetism. Iniţial, reţinerea a fost pentru 24 de ore, iar a doua zi, pe 17 ianuarie, Tribunalul Argeş a dispus reţinerea lor pentru 30 de zile. Când s-a împlinit luna, pe 13 februarie, instanţa a hotărât ca doar Dafinel Boceanu, de 23 de ani, să rămână în arestul IPJ Argeş, iar pentru Florin Gogoci, de 19 ani, s-a luat măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Aşa cum am precizat mai înainte, în prezent, Boceanu este reţinut până pe 16 iunie, inclusiv, când va fi prezentat în faţa judecătorului, care va stabili, la propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, Serviciul Teritorial Piteşti, cum va merge în continuare procesul, adică ce măsură preventivă se va aplica.

După cum s-a arătat în comunicatul transmis de anchetatori, „în cauză există suspiciunea că, în perioada octombrie 2016 - octombrie 2017, suspecţii au racolat prin inducere în eroare, folosind metoda „loverboy”, zece tinere cu o situaţie materială precară, pe care le-au transportat în oraşul Lausanne, din Elveţia, unde le-au constrâns să se prostitueze stradal, chiar şi atunci când avea probleme de sănătate, supraveghindu-le activitatea de racolare a clienţilor. Majoritatea clienţilor deveneau agresivi atunci când erau nemulţumiţi de sumele de bani câştigate de către persoanele vătămate, pe care şi le însuşeau în cvasitotalitate, ori atunci când considerau că acesta petrec prea mult timp cu un client. Printre persoanele exploatate se află şi o tânără care a fost cumpărată de trei dintre suspecţi de la alt suspect, care o recrutase prin metoda „loverboy”. În urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat că, din activitatea infracţională, membrii grupului au obţinut peste două milioane de euro”. 

Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK