Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Doi câmpulungeni urmăriţi internaţional au fost prinşi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1682

Alţi doi tineri din Câmpulung au fost săltaţi, marţi, 5 februarie, de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Argeş şi cei ai Poliţiei Municipiului Câmpulung şi duşi la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Argeş. Oamenii legii au pus astfel în aplicare două mandate europene de arestare, tinerii, pe numele lor Alexandru Ionuţ Măceşi, de 28 de ani, şi Costinela Anca Coman, de 23 de ani, fiind urmăriţi internaţional de autorităţile judiciare din Belgia. Ei au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti şi reţinuţi pentru 24 de ore.

Cei doi suspecţi au fost prezentaţi, marţi, în faţa instanţei Curţii de Apel Piteşti cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile, în vederea extrădării, însă numai unul dintre ei a ajuns în spatele gratiilor.

Instanţa a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, şi a dispus arestarea provizorie a lui Ionuţ Alexandru Măceşi pe o perioadă de 15 zile, respectiv de la data de 5 februarie şi până în 19 februarie 2019, inclusiv, timp în care tânărul va fi găzduit de Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. La următoarea înfăţişare, din 19 februarie, procurorul trebuie să prezinte mandatul european de arestare în original, însoţit de traducerea în limba română. 

În schimb, pentru Costinela Anca Coman, magistratul a respins cererea Parchetului şi a hotărât plasarea fetei sub măsura controlului judiciar pentru 15 zile, ca urmare a primirii semnalării internaţionale emise de autorităţile judiciare din Belgia. Până pe data de 19 februarie, inclusiv, Costinela Anca Coman trebuie să respecte mai multe obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chema; să nu depăşească limita teritorială a judeţului Argeş, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei, respectiv Curtea de Apel Piteşti. Pentru ea, instanţa a stabilit următorul termen pe 18 februarie, când, la fel ca la Măceşi, procurorul de caz trebuie să aducă mandatului european de arestare în original, însoţit de traducerea în limba română. 

Alex BARBU

 

The most visited gambling websites in The UK