Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Muscelenii continuă să şofeze băuţi sau fără permis

În prima lună a acestui an, Judecătoria Câmpulung a definitivat numeroase dosare, ai căror inculpaţi au fost acuzaţi de infracţiuni rutiere, conducere fără permis sau cu permisul suspendat, sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, dar şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Unii au primit pedepse cu închisoarea sub supraveghere, iar alţii, amenzi penale.

Închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis

Pentru conducere fără permis au fost condamnaţi trei musceleni, unul, pe 21 ianuarie, iar ceilalţi doi, pe 29 ianuarie.

Răzvan Georgian Tiucă a fost acuzat că s-a urcat la volanul unui autoturism fără a poseda permis de conducere. Pentru că şi-a recunoscut greşeala, încheind cu Parchetul Câmpulung un acord, instanţa l-a pedepsit, pe 21 ianuarie, la opt luni de închisoare, cu amânarea aplicării pe o perioadă de supraveghere de doi ani. În acest timp, trebuie să se supună mai multor obligaţii, plus că trebuie să achite cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă de 300 lei.

Pe 29 ianuarie, Judecătoria a dat hotărâri în alte două procese. Marian Albert Marin, prins de oamenii legii la volan fără a deţine permis de conducere, a fost condamnat la opt luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de doi ani. Pe durata termenului de supraveghere trebuie să respecte mai multe măsuri, dar să efectueze şi 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Aninoasa sau Primăriei Berevoeşti. Pentru el s-a stabilit suma cheltuielilor judiciare la 400 lei, pe care trebuie să le plătească.

Robert Alin Lică a fost un alt client al poliţiştilor, care l-au descoperit şofând, chiar dacă avea permisul suspendat. Şi el şi-a recunoscut fapta, fiind condamnat tot la opt luni de închisoare, cu suspendarea executării pe o perioadă de doi ani, calculată de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti. Instanţa l-a pus pe Lică să achite cheltuielile judiciare, care sunt în sumă de 300 lei.

Condamnaţi după ce au refuzat recoltarea probelor pentru stabilirea alcoolemiei

Doi musceleni şi-au primit sancţiunile, în luna ianuarie 2019, după ce au fost judecaţi că i-au refuzat pe poliţiştii care i-au invitat să se supună prelevării de mostre biologice necesare, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive.

Prima hotărâre a Judecătoriei Câmpulung a fost pronunţată pe 10 ianuarie, când pentru George Junoiu a fost stabilită o pedeapsă de 9 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata a doi ani. În timpul termenului de supraveghere, George Junoiu trebuie să respecte mai multe măsuri, plus că trebuie să execute 40 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, având de ales între Primăria Lereşti şi cea de la Câmpulung. Bărbatului i s-a atras atenţia asupra cazurilor de revocare a amânării aplicării pedepsei, respectiv asupra faptului că dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse, se revocă amânarea şi se dispune aplicarea şi executarea pedepsei; sau dacă după amânarea aplicării pedepsei săvârşeşte o nouă infracţiune, cu intenţie sau intenţie depăşită, descoperită în termenul de supraveghere, pentru care s-a pronunţat o condamnare, chiar după expirarea acestui termen, se va revoca amânarea şi se va dispune aplicarea şi executarea pedepsei. În baza sentinţei, musceleanul trebuie să suporte contravaloarea cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 600 lei.

Celălalt bărbat, care a refuzat prelevarea de sânge, este Georgel Remus Brănescu. A fost condamnat după ce a făcut o înţelegere cu Parchetul Câmpulung, prin care şi-a recunoscut fapta. Astfel, pe 17 ianuarie, bărbatul a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare, cu suspendarea pe o durată de doi ani. În acest timp, trebuie să se supună mai multor interdicţii, inclusiv aceea de a părăsi teritoriul României fără acordul instanţei, dar va avea obligaţia să muncească 60 de zile, fără bani, în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei comunei Rucăr sau Dragoslavele. Suma de 300 de lei, cheltuielile judiciare, trebuie să o suporte cel condamnat.

Prinşi conducând sub influenţa alcoolului

Conducerea sub influenţa alcoolului este cea mai întâlnită infracţiune în rândul conducătorilor auto. Fie că şi-au recunoscut greşelile sau nu, mai mulţi musceleni au fost condamnaţi în procesele penale deschise de Parchetul Câmpulung. 

Alexandru Ionuţ Uretu s-a ales cu amendă penală. Pe 8 ianuarie, Judecătoria Câmpulung a stabilit pentru el pedeapsa de 200 zile amendă, calculate la câte 25 de lei ziua, în total 5.000 lei. La această sumă se pun şi cei 350 lei, cât reprezintă cheltuielile judiciare.

Pe 16 ianuarie, Daniel Ion Marinca şi-a recunoscut vina, încheind cu Parchetul Câmpulung un acord de recunoaştere, pe care instanţa l-a acceptat. Aceasta din urmă a stabilit pentru bărbat o amendă penală de 3.000 de lei, corespunzătoare unui număr de 200 de zile amendă, calculată cu 15 lei pe zi. În cazul lui, cheltuielile judiciare au ajuns la 400 de lei şi vor fi suportate tot de el.

Tiberian Ciolan, alt inculpat, judecat penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, şi-a primit condamnarea pe 17 ianuarie. Asta înseamnă 9.450 de lei amendă penală, reprezentând 135 de zile. Pentru el, instanţa a amânat aplicarea pedepsei pe un termen de doi ani, timp în care trebuie să se supună mai multor măsuri, dar va achita cheltuielile judiciare, de 600 de lei.

O zi mai târziu, pe 18 ianuarie, dosarul lui Ion Cătălin Marin a ajuns pe masa judecătorului, care a stabilit pentru el 3.000 de lei amendă penală, ce rezultă din înmulţirea celor 200 de zile cu 15 lei, cuantumul unei zile amendă. Cheltuielile judiciare, în sumă de 400 de lei, vor fi suportate de inculpat.

Ultima speţă soluţionată pe acest obiect este cea a lui Adrian Ciorbă. Musceleanul a primit opt luni de închisoare, cu suspendare pe un termen de doi ani. Pe durata termenului de supraveghere, bărbatul trebuie să se supună mai multor interdicţii, dar să şi lucreze 60 de zile, neremunerat, având de ales între Primăria Berevoeşti şi cea a municipiului Câmpulung. Conform Codului de Procedură Penală, Adrian Ciorbă va fi cel care va suporta contravaloarea cheltuielilor judiciare către stat, care se ridică la 500 de lei.

Toate sentinţele prezentate nu sunt definitive, părţile din dosar având posibilitatea să le conteste în termenul stabilit pentru fiecare în parte. 

The most visited gambling websites in The UK