Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

A încercat să fure portofelul unui căruţaş din Boteni! Plăteşte pentru tentativă de tâlhărie

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 891

 

Un tânăr din Hârtieşti, care a vrut să tâlhărească un octogenar din Boteni, şi-a primit pedeapsa. Pentru tentativă de tâlhărie, Gheorghe Feraru, de 39 de ani, din Hârtieşti, a fost condamnat la opt luni de închisoare, cu suspendare, pe durata a doi ani, timp în care are de respectat mai multe măsuri de supraveghere.

În acelaşi timp, a fost obligat de Judecătoria Câmpulung să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională, să frecventeze unul sau mai multe programe de integrare socială, derulate de Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

Pe durata termenului de supraveghere, individul are de efectuat 60 de zile lucrătoare în folosul comunităţii, neremunerate, la Primăria Boteni. Pentru ca profilul lui genetic să ajungă în baza de date a Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, instanţa a dispus ca de la inculpat să fie prelevate probe. Cheltuielile judiciare către stat, care le includ şi pe cele efectuate în timpul urmăririi penale, în sumă de 750 de lei, au fost puse în contul lui Gheorghe Feraru. Decizia Judecătoriei Câmpulung nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Acum doi ani, a încercat să fure portofelul unui muscelean

Gheorghe Feraru a ajuns în atenţia oamenilor legii, fiind suspect de tentativă de tâlhărie. Acesta a fost acuzat că, pe 23 iunie 2017, a încercat să tâlhărească un căruţaş, încercând să-i fure portofelul din buzunar.

Acum doi ani, în ziua cu pricina, Ion Popescu, de 84 de ani, din comuna Boteni, a plecat cu căruţa în localitatea vecină, Văleni, judeţul Dâmboviţa, să cumpere de la un magazin îngrăşământ. Pe drum s-a întâlnit cu Gheorghe Feraru, de 39 de ani, din Hârtieşti, acesta din urmă oferindu-se să-l ajute. Au mers la magazin, Feraru i-a încărcat sacii în căruţă şi i-a cerut lui Ion Popescu să-l ia şi pe el până la Boteni, că doreşte să se întoarcă acasă. Pe drum, profitând de faptul că nu trece nicio maşină şi nici nu erau case în zonă, Gheorghe Feraru l-a atacat pe Ion Popescu, încercând să-i fure portofelul cu bani din buzunar. Pensionarul s-a opus şi l-a lovit pe atacator cu biciul, astfel că a reuşit să-l pună pe fugă. Când a ajuns acasă, omul i-a povestit unei vecine păţania sa. Femeia a sunat la 112 şi a sesizat Poliţia. Oamenii legii l-au audiat pe Ion Popescu, iar omul le-a zis, de-a fir a păr, întâmplarea, depunând plângere. După trei zile de căutări, individul a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, care a dispus cercetarea lui în continuare sub măsura controlului judiciar. 

 

The most visited gambling websites in The UK