Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

DIICOT a făcut recurs la achitarea învăţătorului acuzat de folosirea prostituţiei infantile

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Ianuarie_2354_4-5-diicot.jpgÎn vara anului trecut, DIICOT, Serviciul Teritorial Piteşti, a contestat decizia Tribunalului Argeş, care l-a achitat pe învăţătorul din Jugur, judecat pentru folosirea prostituţiei infantile. Deja s-au derulat două termene, iar următorul este programat miercuri, 30 ianuarie 2019.

Dosarul pentru trafic de minori, proxenetism, act sexual cu un minor şi pornografie infantilă a fost deschis pe 3 noiembrie 2016, când poliţiştii DIICOT, Serviciul Teritorial Piteşti, ajutaţi de cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat trei percheziţii domiciliare. Potrivit anchetatorilor, exista suspiciunea că trei bărbaţi şi o adolescentă, din 2015 şi până la descinderi, ar fi racolat mai multe fete care nu atinseseră vârsta majoratului, pe care le-au adăpostit şi exploatat sexual. Suspecţii au fost Mihai Sorin Cârstea, de 51 de ani, din Bascov, Ion Popescu, de 52 de ani, Ştefan Nedelcu, de 72 de ani, ambii din Câmpulung, şi Alis Nicoleta Bărăitaru, de 18 ani, din Bughea de Sus, toţi cercetaţi sub măsura controlului judiciar.

Ion Popescu, profesor în învăţământul primar, la şcoala din satul Jugur, a fost trimis în judecată, la Tribunalul Argeş, în luna februarie 2018, sub acuzaţia de folosire a prostituţiei infantile, partea vătămată fiind Deniz Elena H. După mai multe amânări, pe 5 iunie 2018, s-a luat decizia în cauză. Tribunalul Argeş a schimbat încadrarea juridică, din nouă infracţiuni, într-una singură, de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată, dispunând achitarea învăţătorului Ion Popescu. 

Cum sentinţa nu a fost definitivă, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Piteşti, a atacat-o pe 11 iunie 2018, dosarul mutându-se la Curtea de Apel Piteşti. De atunci, s-au derulat două termene, care s-au terminat cu amânarea cauzei, miercuri, 30 ianuarie 2019, fiind ziua când sunt aşteptaţi în faţa instanţei doi martori, care locuiesc în cartierul Grui, propuşi de Parchet. Pe lângă aceştia, în sală trebuie să fie prezentă şi adolescenta care este parte vătămată în proces.

Pe 21 martie 2017, pentru Alis Nicoleta Bărăitaru, Tribunalul Argeş a aplicat măsura educativă a asistării zilnice pe durata a şase luni, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de minori, dar şi pentru proxenetism. Numele tinerei a mai apărut şi în altă cauză, în care au fost judecaţi şi condamnaţi, pentru trafic de minori şi proxenetism, alţi doi tineri din Câmpulung, Dan Andrei Lică şi Alexandru Leontin Finţoiu. 

Mihai Sorin Cârstea şi Ştefan Nedelcu, pentru că şi-au recunoscut vina, s-au ales cu amenzi penale. Câmpulungeanul Ştefan Nedelcu a fost obligat la plata a 2.700 de lei, contravaloarea a 180 de zile amendă (fiind stabilit cuantumul de 15 lei pe zi), plus 500 de lei, cheltuielile judiciare. Bărbatul din Bascov, Mihai Sorin Cârstea, a primit 270 de zile amendă, în cuantum de câte 20 de lei pe zi, în total 5.400 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile. În cazul său, cheltuielile judiciare către stat, pe care trebuie să le suporte, însumează 600 de lei. 

The most visited gambling websites in The UK